Baskunskapen

Frågor? Testa vår AI Assistent

HÄR HÅLLS UTBILDNINGEN

Vart i världen ligger skolorna, hur bor man på skolan under utbildningen och vad kan man förvänta?

GUIDESKOLAN MALLORCA ➤ 

GUIDESKOLAN VAL THORENS ➤

SE PRISER & BOKA ➤

VAD ÄR INKLUDERAT?

Vad är egentligen inkluderat i guideutbildningen hos Utopia? Allt från flyg och hotell, till professionel undervisning.

INKLUDERAT I PRISET ➤ 

GRATIS SPECIALÄMNE ➤

SE PRISER & BOKA ➤

JOBBGARANTI

Vad betyder jobbgaranti egentligen? Kortfattat: Att du är garanterad ett jobb efter utbildningen.

OM JOBBGARANTIN ➤ 

HÄR FÅR DU JOBB ➤ 

JOBBET SOM GUIDE ➤

OM UTBILDNINGEN

Vad blir man undervisad i på guideskolan och vilken typ av guide kan man bli efteråt?
Läs mer här. 

UNDERVISNING OCH ÄMNEN ➤ 

VARDAGEN PÅ SKOLAN ➤ 

OLIKA TYPER AV GUIDEJOBB ➤

OM UTOPIA

Vilka är vi på Utopia? Vi är skandinaviens största och mest professionella erkända guideutbildning. 

VÄRFÖR SKA DU VÄLJA UTOPIA ➤ 

VAR ÄR UTOPIA ➤ 

VÅRA INSTRUKTÖRER ➤

KONTAKTA OSS

Vi är alltid redo att hjälpa till. Ring oss, skicka ett mail eller chatta med oss ​​här på hemsidan.

KONTAKTA UTOPIA ➤ 

MEST STÄLLDA FRÅGOR ➤ 

INSPIRATIONSFÖREDRAG ➤

INKLUDERAT I PRISET

Här kan du hitta praktisk information om hur du bokar din guideutbildning och vad som inkluderas i priset.

I ämnena nedan kan du läsa om vad som ingår i din guideutbildning, delbetalning och eventuella tillval du kan göra. Om du har ytterligare frågor, tveka inte att kontakta oss! Du kan ringa oss på +46 844683503 eller skicka ett mejl till info@guideschool.se. Vi besvarar dina frågor inom 24 timmar, oftast snabbare.

Våra guideutbildningar hålls två gånger om året – en på hösten och en på våren. De är planerade för att förbereda dig för sommar- och vintersäsongen, så att du kan få en guideanställning hos ett resebolag i den kommande säsongen.

För att få en översikt över priser och exakta datum för våra guideutbildningar 2023 och 2024, vänligen klicka på länken här nedanför:

priser och datum

Vad ingår i din guideskola?

VAD INGÅR I DIN GUIDESKOLA?

Utopia Guideschool erbjuder branschens bästa pris för en guideutbildning. Hur kan vi göra det?
Vi kan för att vi vill. Vi vill att så många som möjligt ska få tillgång till guideutbildningen och på så sätt få in en fot i guidebranschen! Därför, oavsett utgifter eller inflation, håller vi priset nere. Vi kompromissar aldrig med kvaliteten på våra undervisningslokaler, Utopia-hotellen eller undervisningen – och våra instruktörer kommer direkt från resebranschen med en enorm passion för lärande och med ett enormt engagemang för alla elever.

I priset ingår ALLT vi anser är viktigt för din guideutbildning. Du kan också välja några enskilda tillägg som t.ex. en reseförsäkring, extra utflykter och halvpension på hotellet om du inte vill köpa din egen mat.

Det viktigaste för oss är att ha transparenta priser. Det blir inga fler tillägg under guideskolan eller när du ska boka, än vad du kan läsa om här.

Läs och se mer om vad som ingår i din guideskola här.

FLYG, BAGAGE & TRANSFER
Din guideutbildning inkluderar tur- och returflyg med minst 20 kg bagage, och du reser tillsammans med andra elever från antingen Stockholm eller Köpenhamn. Transfer till Utopiahotellet och eventuell transport till undervisningsplatser ingår naturligtvis.

4-STJÄRNIGT UTOPIA HOTEL
Under din utbildning kommer du bo på vårt 4-stjärniga Utopia-hotell, centralt beläget nära stranden och stadslivet. Undervisning sker på platsen i särskilda klassrum.

GRATIS SPECIALMODUL
Avsluta din utbildning med en gratis specialmodul under den sista veckan. Välj mellan barnguide, ungdomsguide, sport- och fitnessguide eller destinationsledning & management.

UNDERVISNING OCH ALLT MATERIAL
All undervisning och relaterat material ingår i priset. Det inkluderar kurser som första hjälpen, där extra instruktörer besöker skolan. Aktiviteter och utflykter är också en del av utbildningen.

JOBBGARANTI & NÄTVERK
Vi får besök av 10-15 resebolag som direkt rekryterar guider från Utopia. Vi erbjuder även nätverkande möjligheter och jobbgaranti.

MENTOR
Som den enda guideskolan i branschen tilldelas du en personlig mentor som ger kontinuerlig rådgivning och fokuserar på din utveckling.

GRATIS GUIDEFÖRENING
Inträde i vår guideyrkesförening, Utopiafamiljen, kräver inga extra avgifter. Det inkluderar jobbvägledning och stöd inom resebranschen.

KVÄLLSEVENEMANG OCH UTFLYKTER
Under din utbildning organiserar vi kvällsarrangemang som ingår i priset, som välkomstevent och galakvällar. Vi genomför även utbildningsutflykter som en del av specialmodulen. Ytterligare utflykter är tillgängliga som val.Tillval

VAD FINNS DET FÖR TILLVAL?

Här hittar du tillval som du kan tillföra till din guideutbildning. Vi har gjort de flesta alternativen möjliga som en tilläggstjänst. T.ex. möjligheten att kunna få ett privat rum om du behöver det, eller att vi tecknar en reseförsäkring åt dig om du inte har en sedan tidigare.

Några av alternativen är även för dig som vill få ut ännu mer av dina 5 veckor på Mallorca/Val Thorens.

Du kan läsa mer om alternativen nedan och planera din guideskola så att du får den bästa upplevelsen för just dig!

RESEFÖRSÄKRING
Många har genom sina egna försäkringar (eller eventuellt familjeförsäkringar) en reseförsäkring som täcker din guideskola. Men det är viktigt att du undersöker just detta. Alla försäkringar täcker inte guideskolor eller täcker alla 32 dagar vi är borta, eftersom många bara täcker de första 30 dagarna du är bortrest från Sverige.

Om du inte själv har en reseförsäkring kan du välja en genom Utopia. Då ser vi till att teckna en försäkring åt dig som täcker allt. Den är inte den billigaste på marknaden, men den täcker allting eftersom vi vill försäkra oss om att inga problem uppstår.

Vi samarbetar med europeiska reseförsäkringar. Våra studenter som väljer denna är försäkrade med en plusförsäkring utan självrisk och med olycksfalls- och bagageförsäkring. Du kan se täckningsöversikten för reseförsäkringen hos Europeiska forsikring här.
Pris för reseförsäkring: 1358 SEK.

OBS: Du kan tillföra reseförsäkring upp till 14 dagar före avresa.

AVBESTÄLLNINGSFÖRSÄKRING
Du hoppas aldrig att du behöver använda avbeställningsförsäkring, men skulle olyckan vara framme och du blir förhindrad att resa kan avbeställningsförsäkringen täcka din guideskola. Det kan bero på egen sjukdom, eller t.ex sjukdom i nära familj.
Pris för avbeställningsförsäkring: 1380 SEK.

Avbeställningsförsäkringen ska tillföras vid bokning eller senast 48 timmar efter att depositionen är betald. Annars täcker försäkringen inte.

UTFLYKTSPAKETET 
På Utopia Guideschool är vi stolta över att kunna ge de absolut bästa och mest minnesvärda upplevelserna. Guideskolan är mer än en guideutbildning – det är också gemenskap, glädje och chansen att uppleva världen! Precis som när man jobbar som guide.

Därför sätter vi ihop ett utflyktspaket på varje guideskola med både kvällsarrangemang och utflykter. Det finns något för alla när vi ska ut och uppleva ön med t.ex. båt och på land med fantastiska naturupplevelser, kulturella stadsupplevelser eller med skärmflygning eller paintball.
Pris för utflyktspaket: 1999 SEK

HALVPENSION
På alla våra guideskolor kan du välja halvpension på Utopia hotellet. Det innebär att du äter frukost och middag i hotellets stora restaurang med buffé morgon och kväll. Det finns allt från ägg, färsk frukt, kött, omelett, pannkakor mm. Till frukost och till kvällsmat hittar du både salladsbar, show-cooking, kött, pastarätter, stekta grönsaker mm.
Pris för halvpension: 5999 SEK (för alla 5 veckor på Mallorca / 4 veckor i Val Thotens)

Vi rekommenderar alla våra studenter att välja halvpension och 95 % av våra studenter väljer också detta alternativ av två skäl.
1. Det är billigast under 5 veckor
2. Det är lättast och trevligast.
Eleverna njuter av att gå direkt till frukost- och kvällsbuffén varje dag och få maten serverad utan att behöva laga mat själva eller gå ut och köpa mat varje dag. Vi har ett område i buffén bara för Utopia, där vi sitter tillsammans och både startar och avslutar dagen tillsammans.

ENKELRUM
Du delar rum med 2 roomies på guideskolan. Så det är 3 i varje rum.
Önskar du ett enkelrum går det givetvis bra, men det tillkommer en extra betalning till hotellet.
Pris för enkelrum: 6999 SEK.Flexibel avbetalningsplan

FLEXIBEL AVBETALNINGSPLAN AV DIN GUIDEUTBILDNING

När du beställer din guidekskola betalar du inte hela din vistelse på en gång, utan via delbetalning. Som utgångspunkt har du automatiskt 3 delbetalningar.

1. 0 SEK betalas vid bokning.
2. Inom 7 dagar efter beställning betalar du 2 000 SEK.
3. 100 dagar före avresa betalar du 3 000 SEK.
4. Resterande belopp betalas 60 dagar före avresa

Delbetalningen är flexibel och du har även möjlighet att kontakta oss för att göra ett avtal som passar just dig.
Du kan mejla oss på info@guideschool.se eller ringa in på +46 844683503.

Cashback

CASHBACK

Flera av resebolagen inom resebranschen som rekryterar från Utopia Guideschool belönar dig för att du ägnar dig åt resebranschen. De uppskattar guiderna som är redo att göra karriär och tar flera säsonger som guide hos dem.

Det innebär att du hos flera resebolag kommer att erbjudas antingen extra utbildning eller "cashback" av resebolagen, vilket innebär att de betalar tillbaka en del av priset för guideutbildningen, om du t.ex. jobbar 3 säsonger som guide i resebolaget. Du kommer oftast att kunna få tillbaka 10 000 SEK från din guideutbildning!

TUI logo
DUF-Rejser logo
Spies logo
Apollo rejser logo
Primo Tours logo
Sunweb logo
Slopetrotter logo
Bravo Tours logo
Skilink

När vill du åka?

Januari/Februari 2025 Val Thorens

Dummy billede

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 000:-

Från 29.999:-

April/Maj 2025 Mallorca

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 500:-

Från 29.499:-

September/Oktober 2025 MALLORCA

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 500:-

Från 29.499:-

September/Oktober 2024 MALLORCA

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 000:-

Från 29.999:-
Dummy product slider bg

Utopia Guideschool är det bästa jag någonsin har gjort

Utopia Guideschool är det bästa jag någonsin har gjort, fullt av nya erfarenheter. Så många nya vänner, och instruktörerna lär ut så mycket intressant och gör lektionerna så roliga! Om ni någonsin har funderat på att åka dit, så gör det! Det är det bästa du kan göra!

Utopia guideschool är en fantastisk upplevelse!

Utopia Guideschool är en fantastisk upplevelse! Här träffar man massor av nya människor, lär sig otroligt mycket och utmanar sig själv, allt i en underbar miljö. Jag rekommenderar det starkt!

Upplevelsen var verkligen guld värd!

Utopia är en av de bästa sakerna jag någonsin har gjort i mitt liv! Utan tvekan. Upplevelsen var verkligen guld värd...

110% Rekommendation! 🫶

110% Rekommendation herifrån! Bästa upplevelsen och beslutningen i mitt liv! Mycket engagerade instruktörer, din alldeles egna lilla familj! 🫶

Det är en upplevelse för livet.

Utopia Guideskola är en plats där du får lärande, erfarenhet och bekantskaper för livet. Många av de saker jag har lärt mig där kommer att gagna mig på alla mina framtida arbetsplatser. Det är en upplevelse för livet.

Dummy testimonial slider bg