Baskunskapen

Frågor? Testa vår AI Assistent

HÄR HÅLLS UTBILDNINGEN

Vart i världen ligger skolorna, hur bor man på skolan under utbildningen och vad kan man förvänta?

GUIDESKOLAN MALLORCA ➤ 

GUIDESKOLAN VAL THORENS ➤

SE PRISER & BOKA ➤

VAD ÄR INKLUDERAT?

Vad är egentligen inkluderat i guideutbildningen hos Utopia? Allt från flyg och hotell, till professionel undervisning.

INKLUDERAT I PRISET ➤ 

GRATIS SPECIALÄMNE ➤

SE PRISER & BOKA ➤

JOBBGARANTI

Vad betyder jobbgaranti egentligen? Kortfattat: Att du är garanterad ett jobb efter utbildningen.

OM JOBBGARANTIN ➤ 

HÄR FÅR DU JOBB ➤ 

JOBBET SOM GUIDE ➤

OM UTBILDNINGEN

Vad blir man undervisad i på guideskolan och vilken typ av guide kan man bli efteråt?
Läs mer här. 

UNDERVISNING OCH ÄMNEN ➤ 

VARDAGEN PÅ SKOLAN ➤ 

OLIKA TYPER AV GUIDEJOBB ➤

OM UTOPIA

Vilka är vi på Utopia? Vi är skandinaviens största och mest professionella erkända guideutbildning. 

VÄRFÖR SKA DU VÄLJA UTOPIA ➤ 

VAR ÄR UTOPIA ➤ 

VÅRA INSTRUKTÖRER ➤

KONTAKTA OSS

Vi är alltid redo att hjälpa till. Ring oss, skicka ett mail eller chatta med oss ​​här på hemsidan.

KONTAKTA UTOPIA ➤ 

MEST STÄLLDA FRÅGOR ➤ 

INSPIRATIONSFÖREDRAG ➤

EN NY DAG - VARJE DAG!

Ingen dag är den andra lik, varken på guideskolan eller som guide. Om du vill ha ett arbete som varierar, så är guidelivet för dig.

Du kommer att få ett nytt veckoschema varje vecka som varierar från förra veckan. Även om veckan är planerad kan avvikelser förekomma. Din vecka kan innehålla att erbjuda olika utflykter/upplevelser med gästerna, hämtning/lämning av gästerna på flygplatsen, service för gästerna, välkomstmöten, inspirationsträffar, kvällsevent, pistvisning och olika event i snön (om du är skidguide) och mycket mer. Du får många minnesvärda upplevelser runt om i världen och träffar många olika människor. Helt gratis för dig eftersom det är ditt jobb.

YouTube video thumbnail

Sabbatsåret

SABBATSÅR MED PERSONLIG UTVECKLING

Vi ser ett stort intresse för att resa jorden runt och ta ett sabbatsår innan högre utbildning väntar. Att ta ett sabbatsår och få ett uppehåll från studierna kan vara ett bra val för många. Att ta ett sabbatsår som guide kan vara ett riktigt bra beslut! Du kommer ut och upplever världen och får mycket med dig hem i bagaget. Du får minnen som helt klart kommer göra vänner och familj avundsjuka. 

Ett sabbatsår som guide är ett bra beslut. Inte nog med att du får en paus från vardagen, du upplever den stora världen, guideskolan och det efterföljande jobbet ger dig ett CV som är mycket eftertraktat av framtida arbetsgivare. När du är guide tänjer du på många gränser, lär känna dig själv bättre, genomgår personlig utveckling, lär dig att ta ansvar, initiativ och mycket mer. Alla meriter du får med dig gör att många före detta guider får ledande arbetsställningar när de kommer hem igen.

Kort sagt: ett sabbatsår som ger fantastiska minnen, vänner för livet, ett unikt CV och en spännande personlig utveckling.

Vardagen som guide

EN GUIDES VARDAG

När man arbetar långt iväg från familj och vänner frågar några om det inte är svårt. Du får själv bestämma om du klarar dig utan Sverige under en period medan du reser runt. Du får snabbt känna av detta medan du går på Utopia guideskola. Många är förvånade över hur nära man kommer teamet man jobbar med som guide. Det är som att ha en extra familj. Att jobba som guide och gå i guideskolan gör att man får vänner för livet. Man lär känna varandra snabbt och man stöttar varandra. Detta har skapat namnet "Utopia family", som alla våra elever är en del av och är mycket stolta över.

Vardagen som guide är otroligt varierad och innehåller massor av upplevelser.

YouTube video thumbnail

Lön och arbetsförhållanden

LÖN OCH VILLKOR

Lönen varierar mycket beroende på vilket företag du ska jobba för och var i världen du jobbar.
Du får en flygbiljett tur/retur och boende betalt. Genom att arbeta utomlands finns skatteförmåner. Allt detta är något du kommer att få lära dig i guideskolan.

Det är väldigt olika vad man får i lön som guide. Det beror på vilket företag du jobbar för och hur mycket erfarenhet och ansvar du har. På din första säsong som guide är nivån typiskt ca. 6 000-9 000 SEK Det kanske inte låter så mycket, men du måste tänka på att många utgifter står din arbetsgivare för. Som bostad, transporter och försäkringar. Utöver det finns det många fördelar med att vara guide. Du får vanligtvis rabatt eller till och med gratis mat på några av restaurangerna som företaget samarbetar med. Det kan också vara så att du har fått äta på hotellet när du kommer för att hälsa på dina gäster. Om du ska ta en öl med dina kollegor finns det ofta också många ställen där du får rabatt.

Utopia Family - Din guideförening

GRATIS GUIDEFORENING BARA FÖR UTOPIAELEVER

ALLA våra elever blir en del av #UtopiaFamily. Vi är med dig hela vägen, före, under och efter guideskolan.

Utopias guideförening – är det vi kallar #Utopiafamiljen, som ALLA våra elever blir en del av. Vi tar inget extra betalt för att du blir en del av vår guideförening. När du väl har anmält dig till Utopia kan du tryggt ta steget in i din drömkarriär inom resebranschen.

De flesta delar av resebranschen faller inte under vissa avtal mellan arbetsgivare och fack. Därför kommer vi att erbjuda ALLA våra elever, som en del av baspriset, hjälp och stöd som möter delar av det man normalt får i ett fackförbund.

ALLA våra elever får professionell fackliga råd om resebranschen. Hos oss på Utopia får ALLA den vägledning de behöver om det uppstår komplicerade situationer på resmålet.

Vi hjälper till för all framtid! – Utopia Family-medlemmar har bl.a. fått tips och råd angående sina jobb utomlands, hjälp med jobbsökning, konfliktlösning och sin framtida karriär.

Utopia Family består av ett stort nätverk av goda vänner, spännande bekantskaper och framtida kollegor. För medlemmarna har Utopia Family i många fall också varit ett enkelt och snabbt sätt till ett önskat jobb inom rese-, flyg- eller hotellbranschen både utomlands och i Skandinavien.

Utopia går långt för att se till att arbetsförhållandena är i ordning på destinationerna för de företag vi hjälper våra studenter ut till. Våra partners har ordentliga anställningsavtal och villkor som lever upp till branschens allmänna villkor.

Vi hjälper dock ALLA som vill att vi ska ta en extra titt på villkoren vid tveksamhet och/eller olyckliga situationer hos din arbetsgivare.

Hos Utopia kan du alltid få hjälp och stöd.

Det innebär att Utopia hjälper till med exempelvis:

 • Att få ditt drömjobb inom resebranschen
 • Personlig jobbrådgivare
 • Personlig jobbmatchning
 • Personlig mentor
 • Byta jobb, karriär och/eller arbetsgivare inom resebranschen
 • Personlig karriärplan
 • Coachning inför ansökningar, återkoppling på intervjuer m.m.
 • Råd och vägledning vid konflikter och meningsskiljaktigheter på resmålet
 • Arbetsförmedling inom rese-, flyg- eller hotellbranschen, både utomlands och Skandinavien
 • Granskning av anställningsavtal
 • Utopia Family - ett enormt nätverk av duktiga guidekollegor
 • Vi ser fram emot att välkomna dig till #UtopiaFamily och resebranschen.

Det gör guidejobbet för DIG!

BÖRJA DIN KARRIÄR HÄR

Utopia Guide School gör mer än att bara ge dig jobbet som många drömmer om.
Utopia Guide School har hjälpt många nervösa själar att bryta sig ur skalet. Vi får ofta frågan om man kan gå på guideskolan om man är lite blyg. På detta svarar vi: "Detta är just en av anledningarna till att du ska gå".

En skolvistelse på fem veckor kan låta som en kort tid. Men du kommer att bli förvånad över hur mycket du kommer att gå igenom under dessa fyra veckor. Vi koncentrerar och skräddarsyr undervisningen för att möta den enskilda eleven. Det är viktigt för oss att alla elever har en förståelse för ämnet innan vi bygger vidare på undervisningen.

När vii har så stort fokus på varje elev beror det på att en stor del av guidelivet handlar om att vara utåtriktad och tillmötesgående.

Du kommer att bli pressad under din vistelse på Mallorca. Du kommer att hamna i nya situationer och lära dig många nya saker. Det är när du är pressad som du har störst möjlighet att skapa en personlig utveckling. Undervisningen är komplex, men det blir spännande och roligt att komma ut där man kanske inte är van att röra sig. Dina instruktörer står vid dig hela vägen genom din utveckling. Skolan erbjuder en tuff, lärorik men otroligt rolig tid.

Alla kan bli guider med rätt inställning.

EFTER GUIDESKOLAN
Efter avslutad utbildning väntar drömjobbet. Oavsett om det är i Egypten, Turkiet, Frankrike, Italien, Norge, Thailand eller Kuba, garanterar vi att du kommer att få en tid du sent vill glömma. Resan börjar med Utopia och fortsätter när du står i uniform och stolt tar emot dina gäster på en destination.
Utopia guideskola är med dig hela vägen på jakt efter drömjobbet. Vi är mycket stolta över att vi har Skandinaviens högsta sysselsättning i branschen. Vi vill hjälpa dig att nå dina mål på bästa möjliga sätt. Därför har vi ett begränsat antal platser på varje skola. På så sätt fokuserar vi på individen såväl som jobbmöjligheter för alla. Vi älskar att skapa framgångshistorier!

När vill du åka?

Januari/Februari 2025 Val Thorens

Dummy billede

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 000:-

Från 29.999:-

April/Maj 2025 Mallorca

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 500:-

Från 29.499:-

September/Oktober 2025 MALLORCA

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 500:-

Från 29.499:-

September/Oktober 2024 MALLORCA

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 000:-

Från 29.999:-
Dummy product slider bg
TUI logo
DUF-Rejser logo
Spies logo
Apollo rejser logo
Primo Tours logo
Sunweb logo
Slopetrotter logo
Bravo Tours logo
Skilink

Utopia Guideschool är det bästa jag någonsin har gjort

Utopia Guideschool är det bästa jag någonsin har gjort, fullt av nya erfarenheter. Så många nya vänner, och instruktörerna lär ut så mycket intressant och gör lektionerna så roliga! Om ni någonsin har funderat på att åka dit, så gör det! Det är det bästa du kan göra!

Utopia guideschool är en fantastisk upplevelse!

Utopia Guideschool är en fantastisk upplevelse! Här träffar man massor av nya människor, lär sig otroligt mycket och utmanar sig själv, allt i en underbar miljö. Jag rekommenderar det starkt!

Upplevelsen var verkligen guld värd!

Utopia är en av de bästa sakerna jag någonsin har gjort i mitt liv! Utan tvekan. Upplevelsen var verkligen guld värd...

110% Rekommendation! 🫶

110% Rekommendation herifrån! Bästa upplevelsen och beslutningen i mitt liv! Mycket engagerade instruktörer, din alldeles egna lilla familj! 🫶

Det är en upplevelse för livet.

Utopia Guideskola är en plats där du får lärande, erfarenhet och bekantskaper för livet. Många av de saker jag har lärt mig där kommer att gagna mig på alla mina framtida arbetsplatser. Det är en upplevelse för livet.

Dummy testimonial slider bg