Baskunskapen

Frågor? Testa vår AI Assistent

HÄR HÅLLS UTBILDNINGEN

Vart i världen ligger skolorna, hur bor man på skolan under utbildningen och vad kan man förvänta?

GUIDESKOLAN MALLORCA ➤ 

GUIDESKOLAN VAL THORENS ➤

SE PRISER & BOKA ➤

VAD ÄR INKLUDERAT?

Vad är egentligen inkluderat i guideutbildningen hos Utopia? Allt från flyg och hotell, till professionel undervisning.

INKLUDERAT I PRISET ➤ 

GRATIS SPECIALÄMNE ➤

SE PRISER & BOKA ➤

JOBBGARANTI

Vad betyder jobbgaranti egentligen? Kortfattat: Att du är garanterad ett jobb efter utbildningen.

OM JOBBGARANTIN ➤ 

HÄR FÅR DU JOBB ➤ 

JOBBET SOM GUIDE ➤

OM UTBILDNINGEN

Vad blir man undervisad i på guideskolan och vilken typ av guide kan man bli efteråt?
Läs mer här. 

UNDERVISNING OCH ÄMNEN ➤ 

VARDAGEN PÅ SKOLAN ➤ 

OLIKA TYPER AV GUIDEJOBB ➤

OM UTOPIA

Vilka är vi på Utopia? Vi är skandinaviens största och mest professionella erkända guideutbildning. 

VÄRFÖR SKA DU VÄLJA UTOPIA ➤ 

VAR ÄR UTOPIA ➤ 

VÅRA INSTRUKTÖRER ➤

KONTAKTA OSS

Vi är alltid redo att hjälpa till. Ring oss, skicka ett mail eller chatta med oss ​​här på hemsidan.

KONTAKTA UTOPIA ➤ 

MEST STÄLLDA FRÅGOR ➤ 

INSPIRATIONSFÖREDRAG ➤

JOBBGARANTI

Alla elever som blir godkända på skolan får ta del av vår jobbgaranti. Det betyder att vi ser till att du kan komma ut och använda din nya guideutbildning, hos en av våra många partners.

Varje år skickar vi ut studenter till ett stort antal resebolag och längst ner på sidan här kan du se ett urval av några av de företag vi ofta rekryterar till. På varje skola får vi besök av ett stort antal företag som kommer ner för att rekrytera guider och annan personal direkt från skolan. Vissa elever åker därför direkt ut i världen efter skolan, medan andra kommer ut senare under högsäsongen. 

YouTube video thumbnail

Vad är Utopias Jobbgaranti?

VAD ÄR UTOPIAS JOBBGARANTI?

Utopia Guideskola strävar efter att se alla våra diplomerade elever säkra de jobb de önskar inom resebranschen. Jobbgarantin innebär att elever som framgångsrikt slutför utbildningen erbjuds anställning inom resebranschen. De möjliga jobben kan inkludera guider, reseledare, aktivitetsguider, animatörer, barnguider, skidguider, hotellpersonal eller receptionister.

För att kvalificera sig för jobbgarantin måste eleverna uppvisa rätt inställning, lärandevilja, aktivt deltagande i utbildningen, mognad, förmåga att arbeta i grupp, social och kulturell förståelse samt uppnå godkända resultat på proven. Beslut om att aktivera jobbgarantin tas i samarbete mellan Utopia Guideskolas instruktörer och vår HR-partner inom resebranschen.

Jobbgarantin omfattar partners från olika reseföretag som besöker skolan och anställer guider samt håller anställningsintervjuer med eleverna. Elever kan ansöka om jobb under utbildningen eller efter avslutad utbildning. Utopia Guideskola stöder eleverna i att få anställningsintervjuer med olika resebolag tills jobbgarantin är uppfylld.

Tiden från avslutad utbildning till anställning kan variera beroende på företagens personalbehov. Det kan ta allt från några dagar upp till 4-5 månader innan eleven får ett anställningskontrakt.

Elever har också möjlighet att förlänga sin jobbgaranti om de behöver tid för att avsluta saker i hemlandet innan de börjar arbeta.

NäR UPPNÅR MAN JOBBGARANTI?

NÄR UPPNÅR MAN JOBBGARANTI?

För det första vill vi klargöra att vi alltid är dedikerade till att hjälpa alla våra elever som vill arbeta som guider att hitta ett guiderjobb.

Utopias jobbgaranti i siffror:

95% av våra elever har jobbgaranti vid avslutningen av skolan.
100% anställningsgrad för våra elever.
100% av våra elever får hjälp med jobbsökning och att hitta rätt jobb.

Så hur uppnår du Utopias jobbgaranti?
Svaret är att det kräver en kombination av flera faktorer som måste förenas under din tid på guidesskolan.

För det första är det avgörande att du klarar alla fem tentamina på guidesskolan. Du kan läsa mer om dessa tentamina här. Det är dock viktigt att notera att vid Utopia Guideschool är betyg inte det primära fokuset; det viktiga är att du förstår och behärskar innehållet, aktivt deltar i socialt lärande och förvärvar de nödvändiga yrkeskompetenserna. Detta är också anledningen till att jobbgarantin inte enbart baseras på tentamensresultat.

För att uppnå jobbgarantin är det lika viktigt att visa fullt engagemang på guidesskolan. Din mentors, instruktörers och produktchefens bedömning av ditt engagemang, dina sociala färdigheter, din förmåga att arbeta i team och din kulturella förståelse är minst lika avgörande som dina tentamensresultat.

För att uppfylla jobbgarantin bör du dessutom vara minst 18 år vid avslutningen av guidutbildningen, och det skulle vara en fördel om du har körkort. Dock samarbetar vi också med flera reseföretag där körkort inte är ett krav för guider. Så om du inte har körkort utesluter det inte dina möjligheter, men det kan vara en fördel hos vissa reseföretag.

Perfect Match med Utopia GuideskolA

PERFECT MATCH

En sak är att komma ut i jobb, men något annat är att komma ut i RÄTT jobb. Här arbetar vi utifrån vad vi kallar "Perfect Match". Att det ska vara rätt matchning mellan dig som guide och rätt position. Men också en du är en bra match för din framtida arbetsgivare i resebranschen.

Under utbildningen har vi stort fokus på att se till att du hittar just DET jobb inom resebranschen som bäst passar dina önskemål och kompetenser. Många kanske tycker att de borde arbeta som ungdomsguide under sin första säsong, men där de under skolan får reda på att DET jobbet kanske inte är det bästa att börja med (ungdomsbranschen t.ex. kräver mycket både fysiskt och mentalt, eftersom det är ett av de mest krävande guidejobben).

Många får också upp ögonen för de många möjligheter som finns i resebranschen som de inte ens var visste fanns. Vi upplever ofta att det jobbet man tänkte sig först kan förändras under skolans gång, när man väl får smaka på de olika typer av jobb som finns.

Samtidigt är det viktigt att de olika resebolagen får rätt medarbetare. Vi lägger därför stor vikt vid att se till att matcha rätt elever med rätt företag, så att alla får en optimal nytta av varandra.

VÄGEN TILL GUIDEJOBBET?

VÄGEN TILL GUIDEJOBBET

Vi gör allt vi kan för att hjälpa våra elever att hitta ett guidejobb efter utbildningen. Vi har faktiskt ägnat tre dagar på guideskolan enbart åt jobbsökning, som vi kallar "resebolagens dagar". Under dessa dagar bjuder vi normalt in mellan 10-15 resebolag för rekrytering på guideskolan.

Under dessa dagar håller resebolagen presentationer där de delar information om sina företag, guidejobben de erbjuder, arbetsvillkor och mycket mer. Här har du också möjlighet att ställa frågor och få klarhet i eventuella tvivel. Efteråt kan du begära jobbintervjuer med några av resebolagen, och vi har en hel dag avsatt för dessa samtal. Många elever har redan säkrat sina guidejobb dagen efter att vi återvänder till Danmark när resebolagen ringer upp och erbjuder dem tjänsten!

På guideskolan kommer du också att få undervisning i att förbereda dig för jobbintervjuer, skriva CV och ansökan samt presentera dig själv på bästa sätt. Du kommer alltid ha din mentor vid din sida genom hela processen.

HÄR FÅR DU JOBB SOM GUIDE

När det gäller jobbmöjligheter finns det otaliga möjligheter inom resebranschen med ett examensbevis från Utopia Guideschool. Du är inte bunden till specifika resebyråer eller företag, men vi har ett nära samarbete med reseföretag i hela branschen. De flesta elever hittar sedan jobb som skidguider, charterguider, barnledare, fitnessguider och mycket mer.

Du kan se en översikt över våra närmaste samarbetspartners här:

SE SAMARBEJDSPARTNERS

När vill du åka?

Januari/Februari 2025 Val Thorens

Dummy billede

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 000:-

Från 29.999:-

April/Maj 2025 Mallorca

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 500:-

Från 29.499:-

September/Oktober 2025 MALLORCA

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 500:-

Från 29.499:-

September/Oktober 2024 MALLORCA

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 000:-

Från 29.999:-
Dummy product slider bg
TUI logo
DUF-Rejser logo
Spies logo
Apollo rejser logo
Primo Tours logo
Sunweb logo
Slopetrotter logo
Bravo Tours logo
Skilink

Utopia Guideschool är det bästa jag någonsin har gjort

Utopia Guideschool är det bästa jag någonsin har gjort, fullt av nya erfarenheter. Så många nya vänner, och instruktörerna lär ut så mycket intressant och gör lektionerna så roliga! Om ni någonsin har funderat på att åka dit, så gör det! Det är det bästa du kan göra!

Utopia guideschool är en fantastisk upplevelse!

Utopia Guideschool är en fantastisk upplevelse! Här träffar man massor av nya människor, lär sig otroligt mycket och utmanar sig själv, allt i en underbar miljö. Jag rekommenderar det starkt!

Upplevelsen var verkligen guld värd!

Utopia är en av de bästa sakerna jag någonsin har gjort i mitt liv! Utan tvekan. Upplevelsen var verkligen guld värd...

110% Rekommendation! 🫶

110% Rekommendation herifrån! Bästa upplevelsen och beslutningen i mitt liv! Mycket engagerade instruktörer, din alldeles egna lilla familj! 🫶

Det är en upplevelse för livet.

Utopia Guideskola är en plats där du får lärande, erfarenhet och bekantskaper för livet. Många av de saker jag har lärt mig där kommer att gagna mig på alla mina framtida arbetsplatser. Det är en upplevelse för livet.

Dummy testimonial slider bg