Boka tidigt rabatt på 7 000 kr upphör 3 juni - Boka din plats

Baskunskapen

Frågor? Testa vår AI Assistent

HÄR HÅLLS UTBILDNINGEN

Vart i världen ligger skolorna, hur bor man på skolan under utbildningen och vad kan man förvänta?

GUIDESKOLAN MALLORCA ➤ 

GUIDESKOLAN VAL THORENS ➤

SE PRISER & BOKA ➤

VAD ÄR INKLUDERAT?

Vad är egentligen inkluderat i guideutbildningen hos Utopia? Allt från flyg och hotell, till professionel undervisning.

INKLUDERAT I PRISET ➤ 

GRATIS SPECIALÄMNE ➤

SE PRISER & BOKA ➤

JOBBGARANTI

Vad betyder jobbgaranti egentligen? Kortfattat: Att du är garanterad ett jobb efter utbildningen.

OM JOBBGARANTIN ➤ 

HÄR FÅR DU JOBB ➤ 

JOBBET SOM GUIDE ➤

OM UTBILDNINGEN

Vad blir man undervisad i på guideskolan och vilken typ av guide kan man bli efteråt?
Läs mer här. 

UNDERVISNING OCH ÄMNEN ➤ 

VARDAGEN PÅ SKOLAN ➤ 

OLIKA TYPER AV GUIDEJOBB ➤

OM UTOPIA

Vilka är vi på Utopia? Vi är skandinaviens största och mest professionella erkända guideutbildning. 

VÄRFÖR SKA DU VÄLJA UTOPIA ➤ 

VAR ÄR UTOPIA ➤ 

VÅRA INSTRUKTÖRER ➤

KONTAKTA OSS

Vi är alltid redo att hjälpa till. Ring oss, skicka ett mail eller chatta med oss ​​här på hemsidan.

KONTAKTA UTOPIA ➤ 

MEST STÄLLDA FRÅGOR ➤ 

INSPIRATIONSFÖREDRAG ➤

SAMARBETSPARTNERS

En vision för Utopia guideskola är att alla våra godkända elever efter examen har kompetens att kunna få jobb på precis det företag de vill, och inom sitt föredragna område.

Varje år skickar vi ut studenter till ett stort antal resebolag och längst ner på sidan här kan du se ett urval av några av de företag vi ofta rekryterar till. På varje skola får vi besök av ett stort antal företag som kommer ner för att rekrytera guider och annan personal direkt från skolan. Vissa elever går därför direkt ut i världen efter skolan, och andra börjar senare under högsäsong.

De allra flesta av våra elever får (om de vill) jobb efter utbildningen – även de som inte klarar sina prov och därmed inte har jobbgaranti. Utopia har den absolut högsta sysselsättningsgraden efter skolan och det beror säkert på att resebyråerna vet att en elev med examensbevis från Utopia är bland branschens klart bäst utbildade.

Nordic Leisure Travel Group AB säljer reser från Sverige, Danmark, Norge och Finland. I gruppen är researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flybolaget Sunclass Airlines och hotellerna Sunwing Family Resort, Ocean Beach Club och Sunprime Hotels inkluderade. Gruppen har över 1,6 miljoner kunder och ca 2300 anställda.

www.ving.se

Med Apollo kan du resa till hela världen. Apollo arrangerar charterresor, träningsresor, kryssningar, rundresor, gruppresor och kombinationsresor. Apollo arbetar för ett hållbart resande och socialt ansvar. Apollo hållbarhetscertifierade enligt Travelifes kriterier för researrangörer.

www.apollo.se

Nordic Invasion är en svensk researrangör som sedan år 2011 arrangerar ungdomsresor till Magaluf, Rhodos, Ayia Napa, Sunny Beach och Prag. Att de är en svensk researrangör innebär trygghet för resenären, både inför resan och under resans genomförande. De har enbart svenska reseledare. Nordic Invasion kan med sin långa erfarenhet inom ungdomscharter garantera en hög kvalité på såväl säkerhet, trygghet som guider och hotell. De erbjuder paketresor för kompisgänget, klassen eller skolan med guider tillgängliga 24 timmar om dygnet. 

www.nordicinvasion.se

Med stor passion för det vilda, råa och helt unika Arktis, har Arctic Adventure sedan 1983 specialiserat sig på Grönland. Vi arrangerar paketresor och turer till många olika typer av gäster; inviduella, privata grupoer, private jet, samt kryssningsgäster - och vi levererar alltid en hög servicenivå. Vi är en mindre verksamhet med få anställda, där det är engagemang, platt struktur och högt i tak.

www.adventures.is

Sunweb är en del av den väletablerade, internationella resekoncernen Sundio Group med över 1 miljon resenärer om året. Från Sverige erbjuder Sunweb charterresor till Turkiet, Grekland, Bulgarien och Spanien, samt ett stort program med skidresor till Alperna. Sunweb har skandinaviska guider på alla destinationer. 

www.sunweb.se

Lion Alpin skickar sina svenska gäster till Alperna. Resorna är både för ungdomar, skidentusiaster, par och familljer. Det som kännetecknar LionAlpin är att guideservicen är i fokus på alla destinationer. 

www.lionalpin.se

Mixx Travel blev etablerat år 2009. Deras huvudkontor ligger centralt i Malmö. Mixx Travel har resor till Turkiets sydkust. Största delen av gästerna reser till Alanya och Side, men de har resor till Kemer, Belek, Jordan, Cypern och Kreta också. Mixx Travel är ett litet företag jämfört med andra skandinaviska charterresebyråer. Som guide för Mixx Travel har du både svenska och danska gäster.

www.mixxtravel.se

TUI Nordic är Nordens största researrangör bestående av resebolagen TUI i Danmark, Sverige, Norge och Finland samt TUI-kryssningar mm. Vi har 1 600 anställda med 80 miljoner kunder årligen, som reser från över 44 flygplatser i Norden. TUI arrangerar alla sorters resor och specialresor, och har otaliga jobbmöjligheter, oavsett om du vill hålla yogaklasser i solnedgången, uppfylla drömmar för de små resenärerna i Banseklubben eller arbeta med kundtjänst som guide eller underhållare.

www.tui.se

Slopetrotter är ett skandinaviskt företag med rötter i Skandinavien, som arrangerar skidresor till Alperna med fokus på äventyr. Vi lägger stor vikt vid guidens professionella och personliga servicenivå. Som ett snabbt växande företag kommer vi att ge dig stort inflytande som guide för att påverka det dagliga arbetet på destinationerna

www.slopetrotter.se

Langley är ett familjeägt företag med resor till de franska, italienska och österrikiska Alperna, samt Kanada, Korsika, Kreta och Guadeloupe i Karibien. Langley driver dessutom 14 hotell på dessa destinationer. Hos Langley kan du få jobb som guide och aktivitetsledare/guide, men också som bartender, serveringspersonal, receptionist, diskare och mycket mer. Langley kräver att personalen är sociala och brinner för god service. Erfarenhet är ett plus, men den riktiga personligheten är viktigast.

www.langley.eu

Nortlander har arrangerat skidresor till Alperna sedan 1990 och har etablerat sig som en av de största skidresebyråerna i Danmark. På alla våra destinationer i Alperna har vi välutbildade guider. De gör allt för att ge den bästa supporten och servicen så att gästernas skidsemester fylls med fina minnen. Guiderna fixar även äventyr vid sidan av skidåkningen. De sätter ihop en rad spännande aktiviteter som passar den enskilda destinationen, såsom pistvisning, picknick och afterski.

www.nortlander.se

Obzor Beach Resort är ett 523-rums lägenhetshotell som ligger direkt vid stranden på Svartahavskusten. Det finns möjlighet att jobba som Guest Relation Manager för skandinaviska ägare och gäster. Du kan också vara receptionist eller hjälpa till att skapa fantastiska ramar för våra små gäster i KidsClub eller genomföra de vildaste fitnessrutinerna i flera av våra 9 pooler eller i vårt nyetablerade gym.

www.obzorbeachresort.com

Skilink är symbolen för erfarenhet, kunskap om Alperna och fokus på glada gäster i Alperna. Ett nystartat skidföretag men med över 30 års erfarenhet i teamet som inkluderar de ursprungliga grundarna av Nortlander Skitours. Glada gäster är det viktigaste och vi strävar alltid efter att vara det mest naturliga valet när gästerna ska välja reseleverantör för Alperna. Det gör vi bland annat genom att vara tillgänglig för gästen så mycket som möjligt (och det är mycket) och ge fantastiska och trygga upplevelser i Alperna.

www.skilink.dk

Nazar är Sveriges All Inclusive-specialist! Vi handplockar alltid våra hotell med stor omsorg och med en vision om att de bästa semesterminnena skapas just där – vi lovar våra gäster en annorlunda semesterupplevelse på unika hotell som inte finns hos andra researrangörer på den nordiska marknaden. Vi kallar oss Dream Providers, vilket är en ständig påminnelse om vad målet är. Precis som vi har högkvalitativa hotell har vi också bara de allra bästa guiderna!

www.nazar.se

Nordcotours - Vi är ett privatägt resebolag som ligger under namnet NTS Norden Travel Services. Vi har två varumärken, Nordcotours och Golfeen.
Vi säljer och arrangerar charterresor till Turkiet från Sverige och Danmark. Vi kommer att öppna upp fler länder succesivt i framtiden, både till nya länder och fler avreseländer. Vi har resmål med traditionella reseledarer på plats.

www.nordcotours.se

Störst i Skandinavien på ungdomsresor sedan 2008. Uptours arrangerar ungdomsresor och studentresor till Ayia Napa, Sunny Beach och Magaluf. När du reser med Uptours kan du förvänta dig fest, sol & bad under trygga och säkra former. Uptours anställer endast guider från Utopia. 

www.uptours.se

We are the biggest entertainment company in Spain, working on Canary- and Balearic Islands and the mainland coast. We give young Europeans the opportunity to make a career in entertainment and work abroad, putting to use their education and expanding their experience. Our job is to make sure the guests go home with sensational memories. “Taking fun seriously” is our driving source. In summer 2023, we were more than 1100 entertainers working in 300 hotels and campsites. We offer both all year and seasonal jobs (April – November and October – March).

www.acttiv.es

SunnyBeach.DK säljer billiga resor från Danmark till Sunny Beach i Bulgarien. De har ett stort utbud av all-inclusive sista minuten-resor och familjehotell till marknadens billigaste priser, och varje sommar skickar de tusentals nöjda gäster till detta underbara ställe

www.sunnybeach.dk