Jobbmöjligheterna är många

Ska det vara snö, sandstrand eller något annat?

Samarbetspartners 

En vision för Utopia guideskola är att alla våra godkända elever efter examen har kompetens att kunna få jobb på precis det företag de vill, och inom sitt föredragna område.

Varje år skickar vi ut studenter till ett stort antal resebolag och längst ner på sidan här kan du se ett urval av några av de företag vi ofta rekryterar till. På varje skola får vi besök av ett stort antal företag som kommer ner för att rekrytera guider och annan personal direkt från skolan. Vissa elever går därför direkt ut i världen efter skolan, och andra börjar senare under högsäsong.

De allra flesta av våra elever får (om de vill) jobb efter utbildningen – även de som inte klarar sina prov och därmed inte har jobbgaranti. Utopia har den absolut högsta sysselsättningsgraden efter skolan och det beror säkert på att resebyråerna vet att en elev med examensbevis från Utopia är bland branschens klart bäst utbildade.

 

Nordic Leisure Travel Group AB säljer reser från Sverige, Danmark, Norge och Finland. I gruppen är researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flybolaget Sunclass Airlines och hotellerna Sunwing Family Resort, Ocean Beach Club och Sunprime Hotels inkluderade. Gruppen har över 1,6 miljoner kunder och ca 2300 anställda.
www.ving.se

 

Med Apollo kan du resa till hela världen. Apollo arrangerar charterresor, träningsresor, kryssningar, rundresor, gruppresor och kombinationsresor. Apollo arbetar för ett hållbart resande och socialt ansvar. Apollo hållbarhetscertifierade enligt Travelifes kriterier för researrangörer.
www.apollo.se

 

Med stor passion för det vilda, råa och helt unika Arktis, har Arctic Adventure sedan 1983 specialiserat sig på Grönland. Vi arrangerar paketresor och turer till många olika typer av gäster; inviduella, privata grupoer, private jet, samt kryssningsgäster - och vi levererar alltid en hög servicenivå. Vi är en mindre verksamhet med få anställda, där det är engagemang, platt struktur och högt i tak.

www.adventures.is

  

Sunweb är en del av den väletablerade, internationella resekoncernen Sundio Group med över 1 miljon resenärer om året. Från Sverige erbjuder Sunweb charterresor till Turkiet, Grekland, Bulgarien och Spanien, samt ett stort program med skidresor till Alperna. Sunweb har skandinaviska guider på alla destinationer. 
www.sunweb.se

 

 

 

 

LionAplin skickar sina svenska gäster till Alperna. Resorna är både för ungdomar, skidentusiaster, par och familljer. Det som kännetecknar LionAlpin är att guideservicen är i fokus på alla destinationer. 
www.lionalpin.se

Mixx Travel

 

Mixx Travel blev etablerat år 2009. Deras huvudkontor ligger centralt i Malmö. Mixx Travel har resor till Turkiets sydkust. Största delen av gästerna reser till Alanya och Side, men de har resor till Kemer, Belek, Jordan, Cypern och Kreta också. Mixx Travel är ett litet företag jämfört med andra skandinaviska charterresebyråer. Som guide för Mixx Travel har du både svenska och danska gäster.
www.mixxtravel.se

 

Bli en del av SNE & SNÖs skidresor till Alperna! Ansök så fort som möjligt! Vi söker alltid kompetenta medarbetare, antingen till vårt kontor i Danmark eller till våra destinationer i Alperna. Vi är alltid öppna för ansökningar. SNE & SNÖ skidresor säljer resor till Frankrike, Italien, Österrike, Schweiz, Norge och Sverige. 

 

TUI Nordic är Nordens största researrangör bestående av resebolagen TUI i Danmark, Sverige, Norge och Finland samt TUI-kryssningar mm. Vi har 1 600 anställda med 80 miljoner kunder årligen, som reser från över 44 flygplatser i Norden. TUI arrangerar alla sorters resor och specialresor, och har otaliga jobbmöjligheter, oavsett om du vill hålla yogaklasser i solnedgången, uppfylla drömmar för de små resenärerna i Banseklubben eller arbeta med kundtjänst som guide eller underhållare.
www.tui.se

 

Slopetrotter är ett skandinaviskt företag med rötter i Skandinavien, som arrangerar skidresor till Alperna med fokus på äventyr. Vi lägger stor vikt vid guidens professionella och personliga servicenivå. Som ett snabbt växande företag kommer vi att ge dig stort inflytande som guide för att påverka det dagliga arbetet på destinationerna
www.slopetrotter.se

  

 

 

Nordic Invasion är en svensk researrangör som sedan år 2011 arrangerar ungdomsresor till Magaluf, Rhodos, Ayia Napa, Sunny Beach och Prag. Att de är en svensk researrangör innebär trygghet för resenären, både inför resan och under resans genomförande. De har enbart svenska reseledare. Nordic Invasion kan med sin långa erfarenhet inom ungdomscharter garantera en hög kvalité på såväl säkerhet, trygghet som guider och hotell. De erbjuder paketresor för kompisgänget, klassen eller skolan med guider tillgängliga 24 timmar om dygnet. 
www.nordicinvasion.se

 

Langley är ett familjeägt företag med resor till de franska, italienska och österrikiska Alperna, samt Kanada, Korsika, Kreta och Guadeloupe i Karibien. Langley driver dessutom 14 hotell på dessa destinationer. Hos Langley kan du få jobb som guide och aktivitetsledare/guide, men också som bartender, serveringspersonal, receptionist, diskare och mycket mer. Langley kräver att personalen är sociala och brinner för god service. Erfarenhet är ett plus, men den riktiga personligheten är viktigast.
www.langley.eu

 

 

 

Nortlander har arrangerat skidresor till Alperna sedan 1990 och har etablerat sig som en av de största skidresebyråerna i Danmark. På alla våra destinationer i Alperna har vi välutbildade guider. De gör allt för att ge den bästa supporten och servicen så att gästernas skidsemester fylls med fina minnen. Guiderna fixar även äventyr vid sidan av skidåkningen. De sätter ihop en rad spännande aktiviteter som passar den enskilda destinationen, såsom pistvisning, picknick och afterski.
www.nortlander.se

 

Amisol har många års erfarenhet med Egypten som destination. Dessutom har de Turkiet, Kreta, Santorini, Gran Canaria och Dubai – Emiraterna på programmet. Amisol söker oftast guider över 22 år.

 

Obzor Beach Resort är ett 523-rums lägenhetshotell som ligger direkt vid stranden på Svartahavskusten. Det finns möjlighet att jobba som Guest Relation Manager för skandinaviska ägare och gäster. Du kan också vara receptionist eller hjälpa till att skapa fantastiska ramar för våra små gäster i KidsClub eller genomföra de vildaste fitnessrutinerna i flera av våra 9 pooler eller i vårt nyetablerade gym.
www.obzorbeachresort.com

 


 

FolkeFerie erbjuder sina danska och svenska gäster året runt allt från solsemester, storstadsresor och temaresor till långsemester, gruppresor och golfresor. Vi är specialiserade på medelhavsön Malta, som är en skattkammare av upplevelser, kultur och historia. 
www.folkeferie.se

 

Animatrixx är förande inom animation och underhållning i resebranschen på Cypern och samarbetar för närvarande med 9 hotell inklusive Atlantica-kedjan, och St Raphael Resort. De urskiljer sig genom att erbjuda högsta standard i alla de animation och underhållningstjänster som de erbjuder. När du arbetar för Animatrixx som animationsguide blir du som en del av en familj, där varje anställd har en mycket avgörande roll för den framgång som de får.

 

 

 
Hojmark Rejser är en del av Skigroup och har sitt huvudkontor i Ringkøbing. Vi skickar skidälskande svensker till Österrike och Italien och resorna är för unga, par och familjer, men den gemensamma nämnaren är att guideservice är viktigt på resmålet. Internt i ”Hojmark-familjen” – som medarbetarna gärna kallar sin arbetsplats – finns en alldeles speciell Hojmark-anda, som präglas av god sammanhållning och social gemenskap.

 


Nazar är Sveriges All Inclusive-specialist! Vi handplockar alltid våra hotell med stor omsorg och med en vision om att de bästa semesterminnena skapas just där – vi lovar våra gäster en annorlunda semesterupplevelse på unika hotell som inte finns hos andra researrangörer på den nordiska marknaden. Vi kallar oss Dream Providers, vilket är en ständig påminnelse om vad målet är. Precis som vi har högkvalitativa hotell har vi också bara de allra bästa guiderna!
www.nazar.se

 


Europas största studentskidbyrå med mer än 60 000 gäster årligen. I över 15 år har écart skidturer skickat unga danskar på skidsemester till de franska alperna. Totally specialiserar sig på skidsemester med extraordinära upplevelser till marknadens bästa pris. Så oavsett om gästen är en bra skidåkare eller talangen hittas efter backarnas stängningstid, är Totally det rätta valet med extraordinära guider för att fullborda upplevelsen.

 

Nordcotours - Vi är ett privatägt resebolag som ligger under namnet NTS Norden Travel Services. Vi har två varumärken, Nordcotours och Golfeen.
Vi säljer och arrangerar charterresor till Turkiet från Sverige och Danmark. Vi kommer att öppna upp fler länder succesivt i framtiden, både till nya länder och fler avreseländer. Vi har resmål med traditionella reseledarer på plats.
www.nordcotours.se

 

 

 

 

Störst i Skandinavien på ungdomsresor sedan 2008. Uptours arrangerar ungdomsresor och studentresor till Ayia Napa, Sunny Beach och Magaluf. När du reser med Uptours kan du förvänta dig fest, sol & bad under trygga och säkra former. Uptours anställer endast guider från Utopia. 
www.uptours.se