Branschens högsta anställningsprocent

Utopia Guideschool hjälper dig hela vägen till drömjobbet

Jobbgaranti & sammarbetspartners

Utopia Guideschools jobbgaranti betyder att varje elev som genomför kursen och blir godkänd till jobbgarantin får möjlighet till ett jobb i resebranschen. Det kan vara som guide, reseledare, aktivitetsguide/animatör, barnguide, skidguide, hotellpersonal eller receptionist.

Kommer du på skolan med rätt inställning, lusten att lära, deltar aktivt i utbildningen, utvisar mogenhet, teamwork, social och kulturell förståelse samt får godkända resultat på de olika slutproven får du jobbgaranti. Utopia Guideschools instruktörer avgör tillsammans med vår HR-partner för resebranschen om du som elev är redo till jobbgarantin. 
 
De flesta av våra elever blir kvalificerade och får Utopia Guideschools jobbgaranti. Vi har branschens högsta anställningsprocent! 

Jobbgarantin betyder att våra samarbetspartners från resebranschen kommer ner till varje skola, håller jobbsamtal och anställer guider/reseledare, eller inkallar eleverna till anställningsintevjuer efter avslutad guideskola. Eleverna söker efter skolan aktivt jobb hos Utopia Guideschool´s många sammarbetspartners. Vi är med dig hela vägen, även efter guideskolan. Vi hjälper dig att komma i kontakt med olika företag i resebranschen och arrangerar anställningsintervjuer fram till det att jobbgarantin är infriad. 

Hur lång tid det går från att du har avslutat din guideutbildning till att du står i din uniform kan variera, det som avgör är när företagen behöver nya guider/reseledare och personal. Det kan exempelvis gå allt från mellan ett par dagar och upp till 4-5 månader innan du har ett kontrakt i handen.  

Vill du komma ut och arbeta senare går det bra, det kan exempelvis vara att du har saker och ting där hemma i Sverige som skal ordnas innan du reser ut i världen.