Kickstarta din drömkarriär! 

Få ett unikt CV, livserfarenhet, upplevelser och vänner för livet.

 

Varför ska du välja ett jobb i resebranschen?

Varför ska du resa iväg och bli reseledare/guide? Du har säkert redan många tankar som snurrar i huvudet om yrket, förväntningar och föreställningar om hur det är. Kanske har du bara lust att ta en paus från skolan, eller kanske vill du ut och uppleva världen. Här har vi samlat några av de många anledningarna till att ta steget. 

Ingen dag är den andra lik

...varken på guideskolan eller som guide. Många söker en varierad vardag i jobbet. Om du är en av dem är guidejobbet något för dig. Du får ett nytt veckoprogram varje vecka, och även om veckan är planerad får du som guide räkna med avvikelser i planen. Det enda vi med säkerhet kan säga är att du aldrig upplever två likadana dagar. Din vecka kan bland annat bjuda på diverse utflykter och upplevelser med gästerna, hämtning och lämning av gäster på flygplatsen, välkomst-och inspirationsmöten, kvällsarrangemang, pistvisningar, byvandringar, och mycket mycket mer. Ditt jobb kommer att ge dig minnesvärda upplevelser runt om i den stora världen och du kommer möta många fantastiska människor.

Ett givande sabbatsår

Vi ser en allt större tendens att resa ut i världen och ta ett sabbatsår innan den eftergymnasiala utbildningen eller jobb väntar. Att ta ett sabbatsår och en paus från studierna och vardagen kan vara en bra idé för många. Att spendera sabbatsåret som guide kan vara en riktigt bra idé! Du kommer ut i världen och får massor av erfarenheter och upplevelser med hem i bagaget. Du får minnen som kommer att göra vänner och familj gröna av avundsjuka.    

Ett sabbatsår som guide är ett sabbatsår med mening. Inte nog med att du får ett avbrott från vardagen och chansen att uppleva världen – guideskolan och efterföljande guidejobb ger dig ett CV som är ytterst attraktivt hos framtida arbetsgivare i Sverige och resten av Skandinavien. När du är guide förflyttar du många av dina personliga gränser, lär känna dig själv på ett djupare plan och genomgår en stor personlig utveckling. Du lär dig att ta ansvar och initiativ. Allt detta är mycket bra kvalifikationer som gör att många före detta guider hamnar i ledarpositioner när de återvänder hem till Sverige igen.

Kort sagt: ett sabbatsår som ger roliga minnen, personlig utveckling, vänner för livet och ett unikt CV som öppnar massor av karriärsmöjligheter. 

 

 

Minnen för livet 

Innan vuxenlivet kallar med "villa, volvo och vovve", ta chansen att se och uppleva världen och få en massa upplevelser och minnen. Gör det medan du kan!

En extra familj

Många frågar sig om det är svårt att arbeta långt från familj och vänner. Du ska därför göra upp med dig själv om du kan vara borta från Sverige under en period. Detta får du snabbt reda på under vistelsen på Utopia Guideschool. Många blir överraskade över hur nära de kommer de andra kursdeltagarna under skolan, och kollegorna i guideteamet när de kommer ut i jobblivet. Det är som att få en extra familj. Att gå på Utopia Guideschool och att jobba som guide ger vänner för livet. Ni lär känna varandra snabbt men ändå på djupet, eftersom ni stöttar varandra och delar så många upplevelser ihop. Ni gör en personlig utvecklingsresa tillsammans. Detta har gett upphov till namnet Utopia-familjen som alla våra elever är stolta över att vara en del av.

 

Personlig styrka 

Du kommer att uppleva mycket på din väg, både på guideskolan och som guide. På Utopia Guideschool kommer du att genomgå en stor personlig utveckling som fortsätter under din tid som guide. Du kommer att få massor av nya intryck, uppleva olika kulturer, se nya delar av världen och få förståelse för andra människor, nationaliteter och kulturer. Här lär du dig att stå på egna ben, bli intiniativrik och ta ansvar för både dig själv och andra. Du växer med jobbet och blir starkare och mer mogen. 

 

Upplev världen och få betalt under tiden

Inte nog med att du får flyg, boende, försäkringar och massor av upplevelser, samtidigt som du ser världen gratis – du kommer få lön för att göra det! Du ska inte bli guide för att tjäna pengar, utan för att bli rik på minnen, erfarenhet och upplevelser. Men det är ju absolut inte något minus att få betalt för det, med tanke på vad det kan kosta att resa runt på egen hand.     

 

Den nya resekungen/resedrottningen

Resebranschen erbjuder tusentals jobbmöjligheter. De flesta som reser ut i världen som guide gör det för att vara iväg ett år eller två. Skulle du få blodad tand finns det massor av möjligheter att arbeta dig upp och få en karriär i resebranschen. Tänk på hur många jobb i resebranschen som faktisk är lokaliserade till Sverige. Vem vet, kanske är du den nästa Simon Spies?

 

Minnen för livet

Se till att slippa undra varför du inte gav dig själv chansen att se världen och få ditt livs upplevelse medan du kunde. Gör det nu när du kan. Ge dig själv minnen för livet!