Branschens högsta anställningsprocent

Utopia Guideschool hjälper dig hela vägen till drömjobbet

 

Varför ska du välja Utopia Guideskola?

Om du vill uppleva världen som guide eller reseledare finns det flera alternativ. Utopia Guideschool är inte den enda utbildningen som finns. Varför ska du välja just oss? 

Nedan beskriver vi några av de punkter som utmärker Utopia Guideschool och fördelarna med att välja oss.

Jobbgaranti & kickstart på karriären

Kommer du till Utopia Guideschool med den rätta inställningen och lusten att lära, klarar slutproven och tar din examen, får du jobbgaranti och en kickstart på karriären. 

Vi är stolta över konceptet "jobbgaranti & kickstart på karrären". Jobbgarantin betyder att våra samarbetspartners från resebranschen kommer ner till varje skola, håller jobbsamtal och anställer guider/reseledare, eller inkallar eleverna till anställningsintevjuer efter avslutad guideskola. Vi är med dig hela vägen, även efter guideskolan. Vi hjälper dig att komma i kontakt med olika företag i resebranschen och arrangerar anställningsintervjuer för att få ut dig på ett jobb i den stora världen.       

Resan startar med Utopia Guideschool och fortsätter när du står i uniformen och tar emot dina första gäster. Utopia Guideschool är med dig hela vägen i jakten på drömjobbet. Vi är mycket stolta över att ha Skandinaviens högsta anställningsprocent i branschen. Vårt fokus ligger i att på bästa möjliga sätt hjälpa dig att nå ditt mål.

Vi har ett begränsat antal platser på varje skola, för att matcha resebranschens behov av guider. På så vis kan vi erbjuda jobbmöjligheter till alla godkända elever. Vi lever för succéhistorier!

Delen som vi kallar kickstart på karriären är uprättad i samarbete med fackföreningen Business Danmark. Vi är den enda guideskolan som har ett sådant sammarbete. För att förbereda dig så gott som möjligt inför ett jobb i resebranschen ger vi dig ett kursmoment i personlig branding, och lär dig att skriva en professionell jobbansökan och CV. 

 

Kvalitet framför kvantitet  

På Utopia Guideschool tar vi inte in fler guideelever på våra kurser än vad som efterfrågas av våra samarbetspartners i resebranschen. Anledningen är att vi vill ge alla våra elever som lägger manken till och som söker ett jobb möjligheten till ett jobb efter avslutad kurs. Detta ger dig de bästa möjliga förutsättningarna till ett drömjobb i resebranschen efter din vistelse på Utopia Guideschool. 

När vi begränsar antalet platser på varje skola gör vi det också för att alla ska bli sedda, få uppmärksamhet och därmed de bästa förutsättningarna att flytta på sina personliga gränser och uppnå en stor personlig utveckling. På skolorna lägger vi mycket fokus på den enskilda individen och den individuella utvecklingen. Vi strävar efter att ha mycket kontakt med våra elever och att lära oss vilka styrkor och utvecklingspunkter varje elev har. På så sätt kan vi hålla givande utvecklingssamtal med eleven under hela kursen. Detta gör vi för att säkerställa att du som elev har förståelse för undervisningen, känner dig bekväm och nöjd under förloppet, men också för att du ska uppnå största möjliga utveckling och din fulla potential, så att du blir redo för drömjobbet. 

 

Learning by doing

I ett jobb som guide äger de flesta uppgifter rum i det fria och är fyllda med upplevelser. På guideskolan ska detta givetvis avspeglas. Vi är övertygade om att du lär dig bäst genom att känna, se och uppleva vad det hela handlar om själv. Det gör du genom en dynamisk kombination av många olika spännande ämnen, som har både praktiska och teoretiska moment.

 

Allt i en kurs

På Utopia Guideschool blir du utbildad så att du kan klara alla typer av guidejobb i resebranschen. Vår fem-veckors-kurs inkluderar alla de moment som behövs för att du ska få verktygen och redskapen till precis det guidejobb du önskar ha. Vill du bli charterguide, barnguide, aktivitetsguide, skidguide, utflyktsguide, storstadsguide eller kanske bussguide? Ja, du väljer helt själv vilken av de många vägarna du vill gå efter din vistelse på Utopia Guideschool. 

Valuta för pengarna

Vi menar att alla förtjänar att gå på guideskola och få lov att uppleva världen. Vi vet att många väljer att göra detta efter studenttiden med studiebidrag, extraknäck och allt vad det innebär. Därför går vi igenom omkostnaderna noggrant, utan att dra ner på kvaliteten. Det betyder att vi är ihärdiga, omkostnadsmedvetna och noga väljer ut våra samarbetspartners. Våra lokala partners på destinationen har stort intresse av att bli presenterade tillsammans med Utopia Guideschool, då det ses som en kvalitetsstämpel. Ett bra samarbete med dessa partners är en av anledningarna till att Utopia Guideschool kan erbjuda Skandinaviens mest branschrelevanta utbildning till ett riktigt förnuftigt pris. 


Din och andras personlighetsprofil - Ett verktyg för att nå din fulla potential

Vi är certifierade i att utbilda i DISC-personlighetsprofiler och återkoppla på den vi ger dig i samband med Utopia Guideschool.

DISC-Profilen använder vi för att kartlägga fokusområden och skapa positiv utveckling i varje enskild elev. Vi placerar ingen i fack efter profilen, utan vi använder den som ett verktyg för att se vilken typ av arbetsuppgifter i guidejobbet som du föredrar och utför bäst, samt vilka områden vi tillsammans ska arbeta på för att utveckla. Profilen ger oss underlag för en konstruktiv dialog kring motivation, ansvar, utmaningar och utvecklingsmöjligheter samt hjälper eleven att uppnå större tillfredsställelse och framgång under kursen.