Varför välja Utopia?

Utopia är det rätta valet, och här kan du se varför

Varför ska du välja Utopia?

Utopia guideskola är det rätta valet för dig som älskar att resa, är nyfiken på andra kulturer och drömmer om att arbeta utomlands. Det kan vara i förbindelse med några års paus från studierna, ett sabbatsår eller kanske en mer permanent lösning.

Möjligheterna är många, och det är bara du själv som sätter gränserna.


Erkänd Guideskola

Hos oss på Utopia Guideschool är vi stolta över att ha utbildat massor av guider, reseledare, barnguider, aktivitetsguider, sportguider, ungdomsguider och annan personal till våra många samarbetspartners/resabyårer runt om i resebranchen sedan 2011.

Utopia Guideschool är därför känd som en av dem mest erkända utbildningarna inom resebranschen, och en stabil samarbetspartner hos många resebolag. 

Det är inte bara våra elever som rekommenderar oss. Alla våra samarbetspartners är nöjda med oss – fråga dem gärna!

 

 


Jobbgaranti med Utopia Guideschool

Vi på Utopia Guideschool är stolta över vårt stora nätverk i resebranschen som gör att vi kan erbjuda dig jobbgaranti efter att du har genomfört och klarat kursen. Vi arbetar för att dina önskningar och ambitioner kommer matcha resebranchens behov, så att det "perfekta match" uppstår när vi hjälper dig ut i ditt drömjobb. Det är bland annat vårt seriösa och målinriktade arbete med att uppnå detta perfekta match mellan elev och resebolaget som gör oss till resebolagens naturliga val som extern HR partner.

Vi gör det enkelt och hjälper till så att rekryteringsprocessen och din väg till ett jobb utomlands blir så enkel och okomplicerad som möjligt. Det kan helt enkelt inte bli enklare.

Samtidigt har vi den högsta anställningsprocenten i branschen bland våra elever, och det i sig säger en del om kvaliteten och nivån på dem reseledare vi utbildar. 

Läs mer om jobbgarantin här


Stort antal samarbetspartners

Hos oss på Utopia Guideschool har vi inte bara många samarbetspartners som gör att vi kan säkra dig ett jobb efter din guideskola, vi har även dem bästa. Vi får på skolan, bara för att nämna några av dem, bland annat besök av Apollo, Sunweb, Primo Tours, Detur, Århus Charter, Uptours, Højmark ski, Vinterly, Lion Alpin, Slopetrotter, Danski, Northlander, DUF-Rejser, Suncharter och MÅNGA fler...

Alla dessa resebolag har vi ett nära samarbete med och de kommer ner på Utopia Guideschool och håller företagspresentationer och jobbsamtal. Där berättar de om företagets uppdrag, mål, vision och anställningsvillkor. Efter hålls det arbetsintervjuer med eventuellt intresserade elever.

Lär mer här om våra samarbetspartners


Allt i en utbildning - inga extra kostnader 

På utopia guideskola blir du utbildad för att kunna hantera ett brett utbud av olika typer av guidejobb ute i världen. Vi utbildar brett och djupgående, och det är för din möjlighet att komma i kontakt med det jobb som du önskar: om du så önskar att bli skidguide, sportguide, barnguide eller något annat.

Hos andra guideskolor har du möjlighet att lägga till olika specialämnen för en extra kostnad, för att efter det kunna komma ut och arbeta som t.ex skidguide eller rundreseguide.

Hos Utopia har vi inkluderat och tagit med dessa specialämen i grundkursen så du får allt i en utbildning – utan extra kostnad.

Vi ger dig till och med möjlighet att helt gratis lägga till en specialiseringsmodul, som ger dig en extra inblick i ett specifikt område, som du kanske har större intresse för att veta mer om (Normalpris på motsvarande kurser är ca. 4-6.000 kr).

Läs om våra specialämne här


Professionella interna- och externa instruktörer

Alla instruktörer på Utopia Guideschool har själv arbetat som guide/reseledare i resebranschen i flera år, och alla utmärker sig genom att ha en viktig- eller ledande ställning hos några av dem största resebolagen i skandinavien.

Hos Utopia Guideschool har vi en grundlig och intensiv intern utbildning som alla våra instruktörer ska genomgå och klara för att få lov till att undervisa dig som elev på guideskolan. Det är din garanti på att du får en hög nivå och en professionell utbildning.

Ja, och så är det självklart också din garanti för att hos resebolagen bli tagen till betraktning för ditt drömjobb utomlands, då ditt examensbevis från Utopia Guideschool är en kvalitetsstämpel i sig själv.

Utöver våra fasta instruktörer bjuder vi in externa specialister på skolan, som bryter av med deras unika kunskaper (som t.ex i första hjälpen, resebranchens IT, Sociala Medier, personlighetsprofiler & analyser, personlig branding, CV och jobbsökande, inslag i våra specialämnen m.m.)

Läs mer om våra instruktörer här


Branschens bästa pris & högsta kvalitet

Det är inte billigt att gå på en guideskola men det behöver inte heller vara onödigt dyrt! Vi kan erbjuda det absolut bästa priset på din guideutbildning, samtidigt med en kvalitet som är 100% (eller högre) än motsvarande kurser på markanaden. Vi har den mest branschinriktade och professionellt sammansatta utbildningen, som är utarbetad genom ett nära sammarbete med resebranschen och företagen där i.

Pris och kvalitet går ”hand i hand”? 

Nej! Inte alltid… Vi tittar noga på omkostnaderna när vi sammanställer guideutbilndingen och betalar gärna extra för bra kvalitet. Samtidigt är vi förnuftiga och fokuserar på att få bra avtal och en bra relation till våra samarbetspartner i samband med att vi utväljer dem till genomförandet av kurserna. Bra samarbetspartners och agenter på destinationen är en av anledningarna till att Utopia Guideschool kan erbjuda en utbildning till ett rimligt pris, utan att kvaliten försämras. Att vi kan hålla själva priset nere på produkten, delar vi gärna med våra elever, så du kan få din utbildning till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Fokus på den enskilde eleven 

På skolan fokuserar vi mycket på den enskilde elevens personliga utveckling och trivsel. Vi har stort fokus på en nära och personlig relation till eleven, för att bland annat kunna identifiera, vilka styrkor och utvecklingspunkter varje elev har, både på ett professionellt och personligt plan. Därför upplever största delen av eleverna en mycket stor personlig utveckling, som nästan är omöjlig att uppnå på något annat ställe.

Utopia strävar alltid efter att vara en personlig och professionell guideutbildning. Om du frågar våra tidigare elever är vi det rätta valet. Se de många positiva recensionerna på Trustpilot här: https://dk.trustpilot.com/review/guideschool.dk


Utopia Guideschool´s mission 

Vårt mål är att få människor och den skandinaviska resebranschen till att utveckla sig, växa, och skapa glädje såväl som unika semesterupplevelser och bra resultat. På utbildningen bygger vårt lärningssätt på glädje, personlighet och intensitet – något vi är övertygade om utvecklar människor.

Vi arbetar utifrån 5 huvud värderingar

  • Personlig
  • Passion
  • Professionell
  • Pionär 
  • Performance

Vi tror på att vägen till succé bland annat sker genom att inspirera människor till att överträffa sina egna förväntningar.