Resebranschens bästa instruktörer

 - Flera års erfarenhet i branschen!

INSTRUKTÖRER & LÄRARE PÅ UTOPIA GUIDESCHOOL

Utopias instruktörsteam består alltid av branschens allra bästa reseledare, som är handplockade var och en.
Alla instruktörer har sin unika bakgrund och kommer med vitt skilda kompetenser från branschen, så de kan leverera på en hög professionell nivå.

De är alla specialiserade inom sina respektive områden, men vad de alla har gemensamt är: En enorm passion att lära av dem och att vara den allra bästa mentorn för våra elever. De brinner för livet som guide och lägger hela sitt hjärta i Utopia för att se alla elever utvecklas under guideskolan.

Nedan presenterar vi instruktörerna för Utopia Guide School, som du också kommer att bekanta dig med på Utopia Guide School.

Nikita Rietz (SE)

NIKITA RIETZ

Hej!
Mitt namn är Nikita och jag kommer vara en av era svenska instruktörer. Jag är en energirik och positiv person som aldrig sitta still och hitta alltid hitta på nya saker. Jag har alltid älskat att resa och har rest mycket med min familj. När jag fick veta om Utopia Guideschool så var det en självklarhet att boka och åka med. Gick inte Utopia endast för att bli guide utan också för den personliga utvecklingen. Att stå framför människor och prata var inte en självklarhet för mig, men nu så älskar jag att prata och underhålla människor.

Hela skolan är ett minne och en upplevelse jag har för livet och som jag hoppas jag kan ge vidare.

Älskar när en dag inte är den andra lik, och därför passar guide-yrket mig som handen i handsken. Få träffa nya människor, gamla som unga är så underbart, möter minst en ny person varje dag vilket är så häftigt. Och det som är bland det bästa är att man får arbeta utomlands och ha världen som sin spelplan, det är som en dröm. Så mig ute i världen slipper ni inte. Ser framemot att se er på Mallorca!

Resebranschen CV
2020 - Guideskole - Elev
2021 - Kreta - Guide
2021 - Kreta - Contact Center Guide
2021- Guideskola - Instruktör
2021/2022 - Gran Canaria - Guide
2022 - Guideskola - Instruktör
2022 - Rhodos - Destination manager
2022 - Guideskola - Supervisor
2022/2023 – Cervinia – Destinations chef
2023 - Guideskola – Skolledare

Irina Vang Andersson (SE)

IRINA VANG ANDERSSON

Hej!
Mitt namn är Irina och jag har arbetat 7 säsonger som reseledare, att vara reseledare har varit min dröm sedan jag var liten. Mina föräldrar träffades som guider och arbetade utomlands flera säsonger och berättade såklart allt om arbetet för mig. Direkt efter studenten sökte jag då ut som guide och ett år senare fick jag äntligen sätta på mig uniformen och flytta till Kreta.

Jobbet har gett mig så otroligt mycket, både erfarenhet, fantastiska upplevelser och vänner för livet. Jag har sett och lärt mig så mycket mer än jag någonsin kunnat drömma om och fått minnen för livet.

Jag hoppas på lärorika, spännande och framför allt roliga veckor tillsammans med er. Jag ser verkligen fram emot att träffa er alla!

Resebranschen - CV 
2018 - Guideskola - Elev
2018 - Kreta - Guide
2018/2019 - Egypten - Guide
2018/2019 - Gran Canaria/Kap Verde - Guide
2019 - Kreta - Contact Center Guide
2019/2020 - Thailand - Guide
2021 - Parga - Concept Supervisor 
2021- Guideskola - Instruktör
2021/2022 - Gran Canaria - Guide
2022 - Rhodos - Service manager
2022 - Guideskola - Instruktör
2022/2023 – Zell Am See - Skidguide
2023 - Guideskola – Instruktör

Mathias Ploug (DK/SE)

MATHIAS PLOUG

Hej allihopa! Jag heter Mathias och jag komma att vara en av era instruktörer på guideskolan i Palmanova. Jag är en väldig positiv person som alltid mår bäst när mina kollegor och kompisar har det bäst. Detta är grunden till att jag åkte på Utopia Guideskola tillbaka i 2018, för att kombinera personlig utveckling och möjligheten för att få manga fantastiska upplevelser.

Sen 2018 har jag jobbat i resebranschen inom skidbranschen och charterbranschen. Dock har jag mest jobbat med charterresor till Europa, Asien och Afrika. Det att man har möjligheten för att ge gästerna en bra semester och ett stort leende är den bästa känslan som finns och gör guide jobbet till det bästa jobb i världen.

De 5 veckor som är på Utopia är väldigt lärande, med många upplevelser och nya bekanta som man komma att ha med sig hela livet.

Jag ser fram emot att träffa er allihop och ge er en minst lika bra upplevelse som jag hade i 2018. Vi ses!

Resebranchen - CV
2018 - Guideskole - Elev
2018/2019 - Wagrain - Hotelpersonal
2019 - Kreta - Guide
2019/2020 - Egypten - Guide
2021 - Kroatien - Supervisor
2021/2022 - Lanzarote - Destinationschef
2022 - Kreta - Supervisor
2022 - Albanien - Destinationschef
2022 - Cypern - Destinationschef
2022/2023 - Förenade Arabemiraten - Supervisor
2023 - Guideskole - Instruktör 

Jonas Vittenbach (DK)

JONAS VITTENBACH

Mitt namn är Jonas, Jag hamnade väldigt spontant i resebranschen när jag beställde guideskola 2 veckor innan avresa. Det var en vän som rekommenderade till mig och sa att de precis mig, och det var helt rätt. Har stannat sen dess!

Jag gillar när det är fart och ofta har många bollar i luften, och ger alltid de unika upplevelserna. Jag älskar att utmana mig själv, komma ur min comfortzon, och jag kan göra precis det i resebranschen. Dessutom har jag varit väldigt intresserad av historia, myter och olika kulturer, och vad passar bättre för att utforska detta än att besöka en massa länder!

Min passion i branschen ligger framför allt i att skapa upplevelser och minnen för mig själv och för gästerna. Samtidigt som att vara i de vackraste omgivningarna, med nästa äventyr precis runt hörnet. Jag har mycket erfarenhet och fantastiska upplevelser i min ryggsäck, och jag ser fram emot att dela och skapa minnen åt er! Så du kommer att vara så bra som möjligt klädd för att komma in i den fantastiska resebranschen, och uppleva den själv.

Resebranchen - CV
2017 - Guideskole – Elev
2018 – Kreta – Guide
2019 – Val Thorens – Barpersonal
2019 – Kreta – Supervisor
2020 – Bulgarien – Destinationschef
2020 – Online guide
2021 – Kreta – Supervisor
2022 – Lanzarote – Destinationschef
2022 – Zakynthos – Supervisor
2022 – Kreta – Supervisor
2023 – Guideskole – Instruktör

Daniella Viborg (DK)

DANIELLA VIBORG

Hej!
Jag heter Daniella och jag kommer att vara en av dina instruktörer! Jag tar alla tillfällen i akt för att resa och se världen. Jag älskar att göra dem runt om mig glada och sätter alltid service i första hand.

Jag har alltid varit väldigt nyfiken på världen, dess olika kulturer, människor och inte minst den fantastiska naturen, därför passar resebranschen mig perfekt! Coronan avtog, och jag saknade spänning i vardagen, därför valde jag att gå på Utopia Guide School sommaren 2021, för att träffa nya människor i solen. Det fanns dock en liten dröm om att en vacker dag bli guide. Det visade sig vara ett av de bästa besluten jag någonsin tagit. Vänner för livet, en stor personlig utveckling och starten på ett äventyr jag inte kan få nog av, där möjligheterna är oändliga. Och det bästa jag vet är den gemenskap och upplevelserna man får som guide, jag kommer alltid att ha dem med mig.

Jag ser fram emot att presentera dig för denna otroliga värld som väntar dig och att se dig gå igenom samma enorma utveckling som jag själv gått igenom.

Resebranschen - CV
2019 - Aten - Callcenter
2021 - Guideskola - Elev
2021 - Rhodos - Guide
2022 - Belle Plagne - Skidguide
2022 - Val Thorens - Skidguide
2022 - Kreta - Guide
2022 - Guideskola - Instruktör
2022/2023 - Avoriaz - Skidguide
2023 - Guideskola - Instruktör

Lasse Skjollander (DK)

LASSE SKJOLLANDER

Heeeeeej allihopa!
Jag heter Lasse och jag kommer att vara en av era danska instruktörer på guideskolan i Palmanova. Under hela mitt liv har jag rest till Europas största resmål med min familj och det var här mitt intresse för guidebranschen uppstod. Känslan av att kliva av ett plan i extrema plusgrader, såväl som extrema minusgrader, är fortfarande den bästa och mest äventyrliga känslan jag kan tänka mig.

Även om jag alltid har haft en guidedröm i mig, var mitt beslut att gå på Utopia guideskola fortfarande lite spontant, tillbaka i 2021. Jag anmälde mig till Utopia med bara 4 veckor till skolan började, och sedan dess har äventyret blivit vildare och vildare. Min vistelse på skolan har gett mig så mycket mer än jag hade vågat drömma om och jag är nu den guide som jag såg upp till när jag var liten. Jag är stolt över att vara resebolagens ansikte utåt och brinner verkligen för att se glädjen i gästernas ögon efter en bra och lyckad semester.

För mig är livet som guide utmanande, roligt, livsbejakande, men också en jättefest, där jag verkligen har lärt mig många nya sidor av mig själv. Att gå på guideskola/vara guide sätter verkligen många saker i perspektiv, och man möter alla sorters människor, alla möjliga utmaningar och glädjeämnen. Det har gjort att jag idag vågar vara mig själv, och jag ser fram emot att vara en del av din utveckling och göra din upplevelse på guideskolan oförglömlig. “Live all you can - it's a mistake not to... Lev allt du kan - det är ett misstag att inte göra det"

Resebranchen - CV
2021 - Guideskole - Elev
2022 - Frankrig - Skidguide
2022 - Cypern - Guide
2022 - Guideskole - Instruktör
2023 - Obertaurn - Skidguide
2023 - Guideskole - Instruktör

Emma Marie Corlin (DK)

EMMA MARIA CORLIN

Hej där! Jag heter Emma, ​​och jag har nöjet att vara en av era instruktörer i Palmanova. I min familj har vi alltid rest mycket, speciellt i Asien.

Det är här mitt intresse för olika kulturer har blomstrat, och det betyder mycket för mig än idag. Därför hade jag också svårt att se poängen med att åka på den berömda "Asienresan" när jag slutade gymnasiet – för jag ville uppleva världen på ett annat sätt. Jag letade därför mot nya äventyr, och det var här jag fick syn på guideskolan. Så en dag när möjligheten dök upp åkte jag och det är förmodligen ett av de bästa besluten i mitt liv.

För mig handlade guideskolan om SÅ mycket mer än bara resebranschen i sig, för man lärde känna sig själv bättre, kom ur sin comfortzon och korsade en massa gränser – på ett bra sätt! Jag ser verkligen fram emot att se er utvecklas och när ni har klarat en utmaning kommer ni förhoppningsvis att kunna säga: "Det var inte så illa trots allt" och klappa er själva och inte minst varandra på axeln Resebranschen är en plats full av roliga upplevelser, unika minnen och livslånga vänskaper. Den bästa känslan är att skicka hem gästerna med vetskap om att du har gjort ALLT du har kunnat för att säkerställa att de hade den bästa semestern. Du vet att du har gjort skillnad. Jag hoppas att du blir lika kär i branschen som jag. Vi ses!

Resebranchen - CV
2022 - Guideskole - Elev
2022 - Grekland - Sivota - Reseleder
2022/2023 - Österrike - Schladming - Skidguide
2023 - Guideskole - Instruktör

Sarah Langhoff (DK)

SARAH LANGHOFF

Jag arbetar som produktchef & rekryteringskonsult för Utopia Guideschool. Det betyder också att jag är en integrerad del av instruktörsteamet på Mallorca och Cypern, där jag leder instruktörsteamet som chef.

Jag ansvarar för att säkerställa guideskolans höga akademiska nivå, driften av guideskolan och att alla våra nya elever på Utopia Guideschool alltid åker hem med fantastiska upplevelser i bagaget och all kompetens de behöver för att få sitt drömjobb.

Utöver ansvaret för att innehållet på skolan uppfyller resebyråernas krav, har jag även huvudansvaret för att hjälpa reseföretagen att hitta, attrahera, rekrytera och intervjua medarbetare till deras organisation. Jag är mycket stolt över detta arbete så att elevernas önskemål och kompetens stämmer överens med reseföretagens krav och behov, så att den "perfekta matchningen" uppstår varje gång.

Jag är en service- och lösningsorienterad person med en positiv inställning. Det som driver mig mest i mitt arbete är att se utveckling hos människor och med ett kreativt tänk utmana ramverket och utveckla Utopia Guideschool. I förlängningen är jag också en person full av livsglädje, nyfikenhet och har en enorm passion för livet som guide. Jag gillar att sprida positivitet, glädje och stor inspiration för resebranschen till alla runt omkring mig.

Karriärmässigt har jag arbetat i olika funktioner inom resebranschen sedan 2015 och på mitt CV har det stått sol, charter, ungdomsresor och skidåkning. Jag har haft befattningar som destinationschef, arbetsledare, områdeschef, skolchef och fler administrativa befattningar, som nu på Utopia Guideschool som produktchef.

Denna erfarenhet inom resebranschen ger mig en bred förståelse för de önskemål, behov och utmaningar resebyråer står inför när det kommer till att anställa precis rätt guider som kan leverera ett bra jobb på destinationen.Resebranschen- CV
2015  - Italien - Skiguide
2016 - Tenerife - Guide
2016 - Rhodos - Supervisor
2016/2017 - Gran Canaria - Destinationschef
2017 - Malta - Destinationschef
2017 - Utopia Guideskola - Instruktör
2017 - Gran Canaria - Destinationschef 
2018 - Madeira - Admin
2018 - Utopia Guideskola - Skolchef
2018 - Bulgarien - Areamanager
2018 - Utopia Guideskol - Skolchef
2018/2019 - Israel/Palæstina - Undervisare
2019 - Utopia Guideskola - Skolchef
2019 - Korfu - Destinationschef
2019 - Utopia Guideskola - Skolchef
2019/2020 - Reste i Sydöstasien
2020 - Utopia Guideskola- Skolchef 
2020/Nu - Produktchef for Utopia Guideschool