Resebranschens bästa instruktörer

 - Flera års erfarenhet i branschen!

INSTRUKTÖRER & LÄRARE PÅ UTOPIA GUIDESCHOOL

Utopias instruktörsteam består alltid av branschens allra bästa reseledare, som är handplockade var och en.
Alla instruktörer har sin unika bakgrund och kommer med vitt skilda kompetenser från branschen, så de kan leverera på en hög professionell nivå.

De är alla specialiserade inom sina respektive områden, men vad de alla har gemensamt är: En enorm passion att lära av dem och att vara den allra bästa mentorn för våra elever. De brinner för livet som guide och lägger hela sitt hjärta i Utopia för att se alla elever utvecklas under guideskolan.

Nedan presenterar vi instruktörerna för Utopia Guide School, som du också kommer att bekanta dig med på Utopia Guide School.

Nikita Rietz (SE)

NIKITA RIETZ

Hej!
Mitt namn är Nikita och jag kommer vara en av era svenska instruktörer. Jag är en energirik och positiv person som aldrig sitta still och hitta alltid hitta på nya saker. Jag har alltid älskat att resa och har rest mycket med min familj. När jag fick veta om Utopia Guideschool så var det en självklarhet att boka och åka med. Gick inte Utopia endast för att bli guide utan också för den personliga utvecklingen. Att stå framför människor och prata var inte en självklarhet för mig, men nu så älskar jag att prata och underhålla människor.

Hela skolan är ett minne och en upplevelse jag har för livet och som jag hoppas jag kan ge vidare.

Älskar när en dag inte är den andra lik, och därför passar guide-yrket mig som handen i handsken. Få träffa nya människor, gamla som unga är så underbart, möter minst en ny person varje dag vilket är så häftigt. Och det som är bland det bästa är att man får arbeta utomlands och ha världen som sin spelplan, det är som en dröm. Så mig ute i världen slipper ni inte. Ser framemot att se er på Mallorca!

Resebranschen CV
2020 - Guideskole - Elev
2021 - Kreta - Guide
2021 - Kreta - Contact Center Guide
2021- Guideskola - Instruktör
2021/2022 - Gran Canaria - Guide
2022 - Guideskola - Instruktör
2022 - Rhodos - Destination manager
2022 - Guideskola - Supervisor

Irina Vang Andersson (SE)

IRINA VANG ANDERSSON

Hej!
Mitt namn är Irina och jag har arbetat 7 säsonger som reseledare, att vara reseledare har varit min dröm sedan jag var liten. Mina föräldrar träffades som guider och arbetade utomlands flera säsonger och berättade såklart allt om arbetet för mig. Direkt efter studenten sökte jag då ut som guide och ett år senare fick jag äntligen sätta på mig uniformen och flytta till Kreta.

Jobbet har gett mig så otroligt mycket, både erfarenhet, fantastiska upplevelser och vänner för livet. Jag har sett och lärt mig så mycket mer än jag någonsin kunnat drömma om och fått minnen för livet.

Jag hoppas på lärorika, spännande och framför allt roliga veckor tillsammans med er. Jag ser verkligen fram emot att träffa er alla!

Resebranschen - CV 
2018 - Guideskola - Elev
2018 - Kreta - Guide
2018/2019 - Egypten - Guide
2018/2019 - Gran Canaria/Kap Verde - Guide
2019 - Kreta - Contact Center Guide
2019/2020 - Thailand - Guide
2021 - Parga - Concept Supervisor 
2021- Guideskola - Instruktör
2021/2022 - Gran Canaria - Guide
2022 - Rhodos - Service manager
2022 - Guideskola - Instruktör

Josefine Stig Nielsen (DK/SE)

JOSEFINE STIG NIELSEN

Hej, jag heter Josefine.

Jag har alltid vetat att när jag slutade gymnasiet skulle jag ut och ha en säsong i Alperna.
Hur visste jag inte, men det visade sig snabbt när jag åkte på skidsemester med familjen och träffade några
guider som verkligen ändrade min semester, och därifrån stod det klart att jag skulle ha en skidsäsong som guide.

Jag blev rekommenderad att gå på en guideskola. Målet var bara en enkel säsong, men det visade sig snabbt att äventyret var långt ifrån slut där. Jag blev tagen av arbetet, människorna och livet utomlands och inte minst det faktum att jag nu var med och gjorde skillnad för mina gäster. Jag upptäckte att det helt enkelt var det bästa jobbet i världen!

Jag skulle beskriva mig själv som en energisk, leende och äventyrlig person, och jag ser fram emot att hjälpa till att skapa den bästa upplevelsen för dig, och se den fantastiska utveckling du kommer att gå igenom på skolan.Resebranchen- CV 
2017 - Guideskole - Elev
2017/2018 - Österrike - Guide
2018 - Cypern - Guide & Destinationschef
2018 - Rhodos - Guide
2018/2019 - Österrike - Destinationschef
2019 - Cypern - Destinationschef
2019 - Guideskola - Instruktör 
2019/2020 - Österrike - Supervisor 
2020 - Österrike - Hotellpersonal
2021 - Guideskola instruktör 
2021 - Sivota - Guide
2021 - Halkidiki - Destinationschef 
2021/2022 - Saalbach - Reception manager
2022 - Guideskole - Instruktör 
2022 - Ayia Napa - Destination Manager
2022 - Guideskole - Skolchef

Emma Søndergaard Nielsen (DK)

EMMA SØNDERGAARD NIELSEN

Hej! Jag heter Emma och jag skulle beskriva min personlighet som glad, nyfiken och äventyrlig. Det här är några delar av min personlighet som på allvar kom fram när jag först gick in i Utopias universum.
Jag letade efter nya bekantskaper, tempo och mycket sol vilket gjorde resebranschen till den perfekta platsen för mig.

Jag har varit särskilt engagerad i charterbranschen, då jag brinner för att skapa minnen och upplevelser med gästerna under palmerna i solen. Det som driver mig i mitt jobb som reseledare är alla minnesvärda upplevelser och alla fantastiska bekantskaper jag får ta del av.

Min tid i resebranschen har haft en enorm inverkan på mig och min syn på världen. Jag uppskattar de verktyg jag tagit med mig, som bland annat har stärkt min personliga utveckling och professionella kompetens. Förutom verktyg är mitt bagage fyllt av livslånga vänskaper, unika upplevelser och mycket kunskap om den fantastiska värld som vi kallar resebranschen.

Jag ser fram emot att hjälpa dig med att börja på ditt nya äventyr. Jag hoppas att du är redo, för det är jag!

Resebranschen - CV 
2021 - Guideskola - Elev
2021 - Bulgarien - Reseledare
2021/2022 - Gran Canaria - Reseledare
2022 - Guideskola - Instruktör
2022 - Guideskola - Instruktör

Gustav Grybe (SE)

GUSTAV GRYBE

Hej! Mitt namn är Gustav och jag är svensk instruktör!
Jag är en optimistisk person som älskar att utmana mig själv i alla möjliga sammanhang. När corona kom hittade jag gitarren som blev ett nytt intresse, då jag tycker att musik gör livet bättre. Efter gymnasiet var jag en vilsen själ, det enda jag visste säkert var att jag ville resa. Idag är jag evigt tacksam för att jag hittade Utopia Guideschool, som har gett mig så mycket möjligheter inom guidebranchen.

Jag visste i princip ingenting om guidelivet tills jag kom ner till skolan, och insåg att det här vill jag hålla på med i många år framåt. Det jag gillar mest med guidejobbet är att jag hittat ett sammanhang med likasinnade människor, som jag får skapa upplevelser med.

Jag ser fram emot att dela min energi med er så ni själva får uppleva vad jag pratar om!

Resebranschen - CV 
2019 - Guideskola - Elev
2019/2020 - Canazei - Skidguide
2022 - Lec Arcs - Skidguide
2022 - Canazei - Skidsafari guide
2022 - Guideskola - Instruktör

Sarah Langhoff (DK)

SARAH LANGHOFF

Jag arbetar som produktchef & rekryteringskonsult för Utopia Guideschool. Det betyder också att jag är en integrerad del av instruktörsteamet på Mallorca och Cypern, där jag leder instruktörsteamet som chef.

Jag ansvarar för att säkerställa guideskolans höga akademiska nivå, driften av guideskolan och att alla våra nya elever på Utopia Guideschool alltid åker hem med fantastiska upplevelser i bagaget och all kompetens de behöver för att få sitt drömjobb.

Utöver ansvaret för att innehållet på skolan uppfyller resebyråernas krav, har jag även huvudansvaret för att hjälpa reseföretagen att hitta, attrahera, rekrytera och intervjua medarbetare till deras organisation. Jag är mycket stolt över detta arbete så att elevernas önskemål och kompetens stämmer överens med reseföretagens krav och behov, så att den "perfekta matchningen" uppstår varje gång.

Jag är en service- och lösningsorienterad person med en positiv inställning. Det som driver mig mest i mitt arbete är att se utveckling hos människor och med ett kreativt tänk utmana ramverket och utveckla Utopia Guideschool. I förlängningen är jag också en person full av livsglädje, nyfikenhet och har en enorm passion för livet som guide. Jag gillar att sprida positivitet, glädje och stor inspiration för resebranschen till alla runt omkring mig.

Karriärmässigt har jag arbetat i olika funktioner inom resebranschen sedan 2015 och på mitt CV har det stått sol, charter, ungdomsresor och skidåkning. Jag har haft befattningar som destinationschef, arbetsledare, områdeschef, skolchef och fler administrativa befattningar, som nu på Utopia Guideschool som produktchef.

Denna erfarenhet inom resebranschen ger mig en bred förståelse för de önskemål, behov och utmaningar resebyråer står inför när det kommer till att anställa precis rätt guider som kan leverera ett bra jobb på destinationen.Resebranschen- CV
2015  - Italien - Skiguide
2016 - Tenerife - Guide
2016 - Rhodos - Supervisor
2016/2017 - Gran Canaria - Destinationschef
2017 - Malta - Destinationschef
2017 - Utopia Guideskola - Instruktör
2017 - Gran Canaria - Destinationschef 
2018 - Madeira - Admin
2018 - Utopia Guideskola - Skolchef
2018 - Bulgarien - Areamanager
2018 - Utopia Guideskol - Skolchef
2018/2019 - Israel/Palæstina - Undervisare
2019 - Utopia Guideskola - Skolchef
2019 - Korfu - Destinationschef
2019 - Utopia Guideskola - Skolchef
2019/2020 - Reste i Sydöstasien
2020 - Utopia Guideskola- Skolchef 
2020/Nu - Produktchef for Utopia Guideschool 

Viktor Tyhme-Duvald (DK/SE)

VIKTOR TYHME-DUVALD

Hej allihopa!
Jag heter Viktor och jag har den stora äran att vara en av era instruktörer på guideskolan här i Palmanova. 

Som person är jag utåtriktad och social och du ser oftast mig med ett stort leende på läpparna. Det jag älskar mest med att vara guide är att ge gästerna en upplevelse de kommer ihåg. Oavsett om det är på en utflykt, ett event, en transferbuss eller något helt annat.
Mitt mål är alltid att få fram ett leende på gästernas läppar, och det bästa för mig är när jag lyckas.

Jag gick själv på Utopia Guideschool 2021 och det var bland de bästa 5 veckorna i mitt liv. På den tiden hade corona satt stopp för många saker, inklusive en hel del sociala aktiviteter och resor.
När jag därför hittade Utopia Guideschool valde jag direkt att åka.
Det skulle bli ett av de bästa besluten jag någonsin tagit.
Efter att till en början inte ha några planer på att vara guide genomförde jag guideskolan med en stor önskan om att bli guide.

De 5 intensiva veckorna av lärande, sociala aktiviteter och utmaningar var jag förberedd för livet som guide.
Sedan dess har det varit som att leva en dröm och jag blev så glad när jag blev kontaktad om att vara instruktör här på Utopia.
Det ska bli så kul att lära ut några av mina erfarenheter och erfarenheter, samt hjälpa till att utbilda dig till att bli en av de bästa guiderna i branschen.
Jag ser fram emot att träffa dig snart - vi ses på Mallorca!

Rejsebranchen - CV 
2021 - Guideskole - Elev
2021/22 - Gran Canaria - Guide
2022 - Kreta - Guide
2022 - Guideskole - Instruktör