Baskunskapen

HÄR HÅLLS UTBILDNINGEN

Vart i världen ligger skolorna, hur bor man på skolan under utbildningen och vad kan man förvänta?

GUIDESKOLAN MALLORCA ➤ 

GUIDESKOLAN VAL THORENS ➤

SE PRISER & BOKA ➤

VAD ÄR INKLUDERAT?

Vad är egentligen inkluderat i guideutbildningen hos Utopia? Allt från flyg och hotell, till professionel undervisning.

INKLUDERAT I PRISET ➤ 

GRATIS SPECIALÄMNE ➤

SE PRISER & BOKA ➤

JOBBGARANTI

Vad betyder jobbgaranti egentligen? Kortfattat: Att du är garanterad ett jobb efter utbildningen.

OM JOBBGARANTIN ➤ 

HÄR FÅR DU JOBB ➤ 

JOBBET SOM GUIDE ➤

OM UTBILDNINGEN

Vad blir man undervisad i på guideskolan, och vilken typ av guide kan man bli efteråt?

UNDERVISNING OCH ÄMNEN ➤ 

VARDAGEN PÅ SKOLAN ➤ 

OLIKA TYPER AV GUIDEJOBB ➤

OM UTOPIA

Vilka är vi på Utopia? Vi är skandinaviens största och mest professionella erkända guideutbildning. 

VÄRFÖR SKA DU VÄLJA UTOPIA ➤ 

VAR ÄR UTOPIA ➤ 

VÅRA INSTRUKTÖRER ➤

KONTAKTA OSS

Du är ALLTID välkommen att kontakta oss med alla frågor, oavsett om det är via telefon, mail eller chatt.

KONTAKTA OSS ➤ 

OFTA STÄLLDA FRÅGOR ➤ 

GRATIS ONLINE FÖREDRAG ➤

INSTRUKTÖRER & LÄRARE PÅ UTOPIA GUIDESCHOOL

Utopias instruktörsteam består alltid av branschens allra bästa reseledare, som är handplockade var och en.
Alla instruktörer har sin unika bakgrund och kommer med vitt skilda kompetenser från branschen, så de kan leverera på en hög professionell nivå.

De är alla specialiserade inom sina respektive områden, men vad de alla har gemensamt är: En enorm passion att lära av dem och att vara den allra bästa mentorn för våra elever. De brinner för livet som guide och lägger hela sitt hjärta i Utopia för att se alla elever utvecklas under guideskolan.

Nedan presenterar vi instruktörerna på Utopia Guideschool, som du kommer att bekanta dig med på skolan.

Jonas Vittenbach (DK)

Mitt namn är Jonas, Jag hamnade väldigt spontant i resebranschen när jag beställde guideskola 2 veckor innan avresa. Det var en vän som rekommenderade till mig och sa att de precis mig, och det var helt rätt. Har stannat sen dess!

Jag gillar när det är fart och ofta har många bollar i luften, och ger alltid de unika upplevelserna. Jag älskar att utmana mig själv, komma ur min comfortzon, och jag kan göra precis det i resebranschen. Dessutom har jag varit väldigt intresserad av historia, myter och olika kulturer, och vad passar bättre för att utforska detta än att besöka en massa länder!

Min passion i branschen ligger framför allt i att skapa upplevelser och minnen för mig själv och för gästerna. Samtidigt som att vara i de vackraste omgivningarna, med nästa äventyr precis runt hörnet. Jag har mycket erfarenhet och fantastiska upplevelser i min ryggsäck, och jag ser fram emot att dela och skapa minnen åt er! Så du kommer att vara så bra som möjligt klädd för att komma in i den fantastiska resebranschen, och uppleva den själv.

 

 

Rejsebranchen - CV 

2017 - Guideskole - Elev
2018 - Kreta - Guide
2019 - Val Thorens - Barpersonal
2019 - Kreta - Supervisor
2020 - Bulgarien - Destinationschef
2020 - Online guide
2021 - Kreta - Supervisor
2022 - Lanzarote - Destinationschef
2022 - Zakynthos - Supervisor
2022 - Kreta - Supervisor
2023 - Guideskola - Instruktör
2023 - Kreta - Supervisor
2023 - Guideskola - Instruktör

 

-

Daniella Viborg (DK)

Jag heter Daniella och jag kommer att vara en av dina instruktörer! Jag tar alla tillfällen i akt för att resa och se världen. Jag älskar att göra dem runt om mig glada och sätter alltid service i första hand.

Jag har alltid varit väldigt nyfiken på världen, dess olika kulturer, människor och inte minst den fantastiska naturen, därför passar resebranschen mig perfekt! Coronan avtog, och jag saknade spänning i vardagen, därför valde jag att gå på Utopia Guide School sommaren 2021, för att träffa nya människor i solen. Det fanns dock en liten dröm om att en vacker dag bli guide. Det visade sig vara ett av de bästa besluten jag någonsin tagit. Vänner för livet, en stor personlig utveckling och starten på ett äventyr jag inte kan få nog av, där möjligheterna är oändliga. Och det bästa jag vet är den gemenskap och upplevelserna man får som guide, jag kommer alltid att ha dem med mig.

Jag ser fram emot att presentera dig för denna otroliga värld som väntar dig och att se dig gå igenom samma enorma utveckling som jag själv gått igenom.

 

Resebranschen- CV

2019 - Aten - Callcenter
2021 - Guideskola - Elev
2021 - Rhodos - Guide
2022 - Belle Plagne - Skidguide
2022 - Val Thorens - Skidguide
2022 - Kreta - Guide
2022 - Guideskola - Instruktör
2022/2023 - Avoriaz - Skidguide
2023 - Guideskola - Instruktör
2023 - Mallorca - Guide
2023 - Guideskola - Skolchef

-

Kajsa Nilestoff (SE)

Mitt namn är Kajsa och jag har så länge jag kan minnas alltid velat vara guide och resa jorden runt, uppleva en massa fantastiska platser och skapa oförglömliga minnen. Mina föräldrar har sagt att jag redan som tre-åring sa “när jag slit stor ska jag bli som de tjejerna som står och hämtar oss när vi reser”. Så för mig var det en självklarhet att gå på guideskola. Jag ville lära mig om allt det har att innebära med att vara guide, allt från att hålla en transfer till att ha en egen utflykt eller hjälpa till med “vardagliga” problem, så att jag kunde bli en lika bra guide som mina förebilder från tidig ålder var.

En bonus för mig blev att jag dels fick lära mig hur man ska ta sig an olika typer av människor samt hur jag ska arbeta med mig själv för att kunna prestera på bästa sätt och veta hur jag själv ska arbeta utifrån min DISC-profil samt hur min profil kan möta gästers profiler.

Efter att jag gick på guideskolan hösten 2017 var jag bara hemma ett par dagar innan jag fick mitt första kontakt och var nästan inte varit hemma alls fram tills att pandemin slog till. Jag älskar att vara på resande fot och fick så mycket glädje av att vara ute bland andra kulturer och människor. När pandemin satte tillfälligt stopp för mig att vara guide beslutade jag mig för att få en utbildning inom turism hemma i sverige, för att kunna få en ännu större förståelse av branchen. Men guide-skorna blev faktiskt aldrig satta permanent på hyllan, det tror jag aldrig att jag kommer göra.

Jag längtar efter att spendera tiden på Mallorca med er, och jag ska göra mitt absolut bästa lära er allt jag kan!

  

Rejsebranchen - CV 

2017- Guideskola - Elev
2017/2018 - Italien - Skidguide
2018 - Grækenland - Guide
2018/2019 - Østrig - Skidguide / Supervisor / Destinationschef / Flygplatsansvarig
2019 - Spanien - Ungdomsguide / Admin
2019 - Guideskole - Instruktör
2019/2020 - Italien - Skidguide / Supervisor
2020 - Guideskole - Instruktör
2021/2023 - Utbildning i turism
2022 - Italien - Skidguide
2023 - Italien - Skidguide
2023 - Guideskole - Instruktör

 

-

Ann-Cecilie Hansen (DK)

Mitt namn är Ann-Cecilie, och så länge jag kan minnas har jag alltid varit nyfiken på världen omkring mig. Jag älskar att uppleva nya kulturer och att träffa människor som lever ett helt annorlunda liv från mitt eget. Jag har alltid velat dyka ner i det ovissa och berätta alla de historier som ingen Anna vill. Det var också därför som jag på våren 2022 anmälde mig till Utopia Guideskola - och det visade sig att det var her rätt sprongbräda för mig att komma ut och uppleva världen på egen hand!

Jag är en charterguide hela vägen in i hjärtat, och något av det som jag brinner allra mest för är att ge goda upplevelser vidare. Jag älskar att pressa mig själv ut i nya utmaningar och det bästa jag vet är när något går fel och det ska hittas en lösning snabbt.

De upplevelser jag har får med mig längs vägen har lyckats att överträffa allt jag har vågat drömma om och nu står jag här med en full ryggsäck full av goda minnen och vänner för livet och jag hoppas att en dag kommer att göra detsamma.

Jag ser fram emot att vara en del av starten på ert nya äventyr, och jag ser verkligen fram emot att introducera er till världens bästa bransch!

 

Resebranschen- CV


2022 - Guideskola - Elev
2022 - Kreta - Guide
2023 - Mallorca - Guide
2023 - Guideskola - Instruktör

-

Sandra Valentin Kamp (DK)

Mitt namn är Sandra och jag har sådan tur att jag får vara en av era instruktörer på Utopia Guideskola i Palmanova, där jag får lov att dela mina erfarenheter och upplevelser med er. 

Jag skulle beskriva mig själv som glad, nyfiken och en livsglas tjej som älskar att resa, att utmana mig själv och uppleva nya saker. Efter min guideskola hade jag som avsikt att bara vara guide en enkel säsong, men jag har intill vidare varit guide i hela 6 år och har fått massa unika och oförglömliga upplevelser samt vänner för livet. Jag älskar guide-livet med de upplevelser och utmaningar som är en del av guide-jobbet samt att ingen dag är den andra lik.

På Utopia Guideskola lärde jag mig mycket om mig själv, men också om att rycka på mina gränder och komma ut från min konformt zone. Utöver det öppnade guideskolan upp för en helt ny värld av upplevelser som jag aldrig hade hittat, samt en personlig utveckling och att kunna det man verkligen kan göra vad man vill. 

Jag ser otroligt mycket fram emot några fantastiska och lärorika veckor tillsammans med er och att sedan följa er utveckling vidare ut på äventyr runt om i världen.

 

Resebranschen- CV


2017 - Guideskola - Elev
2018 - Bulgarien - Guide
2019 - Bulgarien - Guide Admin
2020 - Bulgarien - Guide
2021 - Bulgarien - Guide
2022 - Bulgarien - Admin Supervisor
2023 - Bulgarien - Admin Manager
2020/2023 - Utbildning socialarbetare
2023 - Guideskola - Instruktör

-

Isabelle Brinklöv (SE)

Mitt namn är Isabelle och jag har turen att få vara er instruktör på utopia här till hösten. Mina vänner beskrive mig ofta som energisk, social och omtänksam person. Jag har alltid haft en dröm om att se mer av världen och alltid haft en kärlek till att resa och upptäcka nya platser. Efter gymnasiet ville jag ut i världen och då var det en självklarhet när jag fick veta att Utopia fanns. Skolan lärde mig att bli mer framåt, öppen och självsäker i mig själv och jag vet att utan guideskolan hade jag aldrig kunnat leverera som guide på den nivå jag nu kan. 

Efter guideskolan åkte jag direkt på min första säsong till Thailand och har efter det rest runt till många olika destinationer både som ”vanlig” guide samt barnguide. 

Jag älskar arbetet som guide. Det bästa med jobbet är att man får möjligheten att ge gästerna den bästa veckan på hela deras år och får vara med och hjälpa dom göra sin semester till något att minnas. Det finns inget som kommer kunna jämföra sig till känslan av att leva som guide ute på destinationerna. Man utvecklas som person, från fantastiska kollegor, vänner och familj ute på de olika säsongerna som man har kvar resten av livet. 

Jag ser så mycket fram emot att träffa er alla och umgås under dessa veckor på Mallorca!

 

 

Rejsebranchen - CV 

2021 - Guideskola - Elev
2021/2022 - Thailand - Barnguide + Teenhost
2022 - Rhodos - Guide
2022/2023 - Gran Canaria - Guide
2023 - Mallorca - Barnguide
2023 - Guideskola - Instruktör

 

-

Hjalmar Philipson (SE)

Jag heter Hjalmar Philipsson och har fått lyxen att få vara en av era instruktörer på Utopia Guideschool i höst.

Jag har ofta blivit kallad en snäll och omtänksam person som alltid har haft många bollar i luften. Under årens lopp har jag prövat på många saker. Jag har gjort värnplikt och jobbat som sjukvårdssoldat; jag har kört glassbil och prövat fler sporter än jag kan räkna till. Att jobba utomlands har dock alltid lockat, så när jag fick höra om Utopia kändes det som ett naturligt nästa stopp.

På Utopia Guideschool blev jag kastad ur min comfort zone och fick lära mig att bli mer säker och bekväm i mig själv. Direkt efter skolan fick jag chansen att åka iväg på en vintersäsong i Ischgl i Österrike, och efter en underbar vinter, där jag lärde känna många fantastiska människor och fick massor av roliga minnen - har jag inga planer på att sluta. 

Av alla roliga saker med guidelivet är nog mötet med alla typer människor det jag värdesätter mest. Det är en härlig känsla att känna att man får dela med sig av den destination man jobbar på och att man bidrar till att skapa minnen åt alla gäster, som verkligen uppskattar att man finns där för dem.

Jag är glad över att få chansen att få visa er världens bästa jobb och jag hoppas att ni kommer tycka det är lika spännande som jag gör.

 

 

Rejsebranchen - CV 

2022 - Guideskola - Elev
2022/2023 - Ischgl - Destinationschef
2023 - Sverige - Utbildning Sjukvårdssoldat
2023 - Guideskola - Instruktör

 

-

Sarah Langhoff (DK)

Jag arbetar som produktchef & rekryteringskonsult för Utopia Guideschool. Det betyder också att jag är en integrerad del av instruktörsteamet på Mallorca och Cypern, där jag leder instruktörsteamet som chef.

Jag ansvarar för att säkerställa guideskolans höga akademiska nivå, driften av guideskolan och att alla våra nya elever på Utopia Guideschool alltid åker hem med fantastiska upplevelser i bagaget och all kompetens de behöver för att få sitt drömjobb.

Utöver ansvaret för att innehållet på skolan uppfyller resebyråernas krav, har jag även huvudansvaret för att hjälpa reseföretagen att hitta, attrahera, rekrytera och intervjua medarbetare till deras organisation. Jag är mycket stolt över detta arbete så att elevernas önskemål och kompetens stämmer överens med reseföretagens krav och behov, så att den "perfekta matchningen" uppstår varje gång.

Jag är en service- och lösningsorienterad person med en positiv inställning. Det som driver mig mest i mitt arbete är att se utveckling hos människor och med ett kreativt tänk utmana ramverket och utveckla Utopia Guideschool. I förlängningen är jag också en person full av livsglädje, nyfikenhet och har en enorm passion för livet som guide. Jag gillar att sprida positivitet, glädje och stor inspiration för resebranschen till alla runt omkring mig.

Karriärmässigt har jag arbetat i olika funktioner inom resebranschen sedan 2015 och på mitt CV har det stått sol, charter, ungdomsresor och skidåkning. Jag har haft befattningar som destinationschef, arbetsledare, områdeschef, skolchef och fler administrativa befattningar, som nu på Utopia Guideschool som produktchef.

Denna erfarenhet inom resebranschen ger mig en bred förståelse för de önskemål, behov och utmaningar resebyråer står inför när det kommer till att anställa precis rätt guider som kan leverera ett bra jobb på destinationen.

 

 

Resebranschen- CV

2015 - Italien - Skiguide
2016 - Tenerife - Guide
2016 - Rhodos - Supervisor
2016/2017 - Gran Canaria - Destinationschef
2017 - Malta - Destinationschef
2017 - Utopia Guideskola - Instruktör
2017 - Gran Canaria - Destinationschef
2018 - Madeira - Admin
2018 - Utopia Guideskola - Skolchef
2018 - Bulgarien - Areamanager
2018 - Utopia Guideskol - Skolchef
2018/2019 - Israel/Palæstina - Undervisare
2019 - Utopia Guideskola - Skolchef
2019 - Korfu - Destinationschef
2019 - Utopia Guideskola - Skolchef
2019/2020 - Reste i Sydöstasien
2020 - Utopia Guideskola- Skolchef
2020/Nu - Produktchef for Utopia Guideschool

-

Hvornår vil du gerne afsted?

September/Oktober 2024 MALLORCA

Dummy billede

Før pris 26.999,-

Spar 5.000,-

Fra 21.999,-

Januar/Februar 2025 VAL THORENS

Dummy billede

Før pris 27.999,-

Spar 5000,-

Fra 22.999,-

April/Maj 2025 MALLORCA

Dummy billede

Før pris 26.999,-

Spar 5.000,-

Fra 21.999,-

September/Oktober 2025 Mallorca

Før pris 26.999,-

Spar 5000,-

Fra 21.999,-

April/Maj 2024 MALLORCA

Før pris 26.999,-

Spar 5.000,-

Fra 21.999,-
Dummy product slider bg
TUI logo
DUF-Rejser logo
Spies logo
Apollo rejser logo
Primo Tours logo
Sunweb logo
Slopetrotter logo
Bravo Tours logo
Skilink

Min bedste beslutning nogensinde

Det er det vildeste og mest udviklende jeg nogensinde har været igennem. Det er en top professionel guideskole med de bedste instruktører, der er i branchen. Jeg er ved UTOPIAS hjælp blevet en meget bedre version af mig selv... Jeg kan kun sige af hjertet tak for den mest fantastiske oplevelse.

Venskaber for livet!

Jeg har været på Utopia Guideskole, som har været den allerbedste beslutning i mit liv. Udover tætte venskaber for livet, udvikler man sig selv så meget på 5 uger end man går og drømmer om. Undervisningen er forberedt til punkt og prikke og ikke kedelig men rent faktisk underholdende. Instruktørene er over alle forvetninger! De behandler dig som ligeværdige og bliver rent faktisk dine venner. Udover det er der pisse god vejledning og man står aldrig tilbage med spørgsmål.

Den bedste beslutning i mit liv!

Jeg tog en spontan beslutning om, at tage på Utopia Guideschool kort tid før vi skulle afsted. Det viste sig at være det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv! Jeg har gennemgået enorm personlig udvikling, overtrådt mange grænser og fået venner for livet! Undervisningen er lærerig, spændende og den klæder dig 100% på til at varetage jobbet som guide.

Min bedste beslutning nogensinde

At tage på Utopia guideschool er uden tvivl det bedste jeg nogensinde kunne have gjort. 5 uger fyldt med travle og aktive dage blandt en masse skønne mennesker, der støtter hinanden gennem opgaver og eksaminer. Man bliver presset til sit yderste nogen dage, og kan virkelige udvikle sig meget. Alt dette mens man har det sjovt med sine kammerater man får dernede. Hvis jeg kunne, tog jeg udentvivl afsted igen. Kan kun anbefale at tage afsted.

KÆMPE anbefaling herfra

KÆMPE anbefaling herfra. Det hele er så fantastisk dernede, og der bliver taget hånd om alting, så du skal bare læne dig tilbage, da du helt tryg i UTOPIAS hænder. Der intet der skal holde dig tilbage for dit livs oplevelse, altså du får venner for livet. - UTOPIAFAMILY helt ind i hjertet <3

Dummy testimonial slider bg