Extern HR-partner för resebranschen

Utopia hjälper till med att hitta rätt personal!

Utopia Guideskola för Resebyråerna

Utopia Guideskola är extern HR-partner för hela resebranschen 

Utifrån en bred och djup förståelse för de önskemål, behov och utmaningar som resebyråer möter i arbetet med gäster på destinationer, utbildar vi på Utopia Guide School branschens bästa och skickligaste guider.

På Utopia Guide School lever och andas vi för att vara den mest uppdaterade och branschrelevanta guideskolan på marknaden. Därför förbättrar och utvecklar vi kontinuerligt undervisningsprocessen som våra elever går igenom, tillsammans med Skandinaviens största resebyråer. Vi är med andra ord alltid uppdaterade på de senaste trenderna och det som sker i branschen. Detta innebär att två skolor sällan är exakt likadana.

På Utopia Guide School förstår vi att "People" & "Business" går hand i hand, och att denna symbios är själva förutsättningen för att kunna upprätthålla en hållbar verksamhet inom rese- och servicebranschen. Därför utbildar vi våra elever efter branschens behov och utvecklar eleverna både professionellt och på ett personligt plan, så att de kan stå emot den press som möter dem när de kommer ut och bär uniform. Vi hjälper resebolag systematiskt och professionellt i processen att hitta, attrahera, rekrytera, intervjua och onboarda medarbetare till sin organisation (Talent Acquisition).

Vi förstår att rätt guideprofil är viktig för att matcha rätt guidejobb

Vi är certifierade i att utbilda och ge feedback i DISC-profil.

  • Vi använder profilen för att identifiera fokusområden och skapa positiv utveckling hos varje enskild elev. Profilen ger oss underlag för en konstruktiv dialog med eleven om motivation, ansvar, utmaningar och utvecklingspotential.

  • Vi använder det som ett verktyg för att hjälpa reseföretag att hitta rätt kandidat till rätt arbetsuppgifter. Vi kan hjälpa till att matcha elevens kompetensprofil mot reseföretagens krav/önskemål.

Dialog med partners
Utopia Guideschool har fortfarande saker att lära sig för att bli den mest branschrelevanta guideskolan. Därför har vi stort fokus på en nära dialog med alla våra partners. Vi kommer kontinuerligt att utveckla vår guideskola så att den matchar de krav och behov ni som reseföretag har.

Har du en stjärna bland dina guider/destinationschefer som du tror kommer att vara en bra del av instruktörsteamet på UTOPIA och föra vidare sin erfarenhet för att skapa branschens bästa guider? Vi är alltid öppna för att ta emot förslag på bra kandidater så du är självklart mer än välkommen att kontakta oss eller be kandidaten kontakta mig.

100% oberoende guideskola
Utopia Guideschool är en 100% oberoende guideskola, och vi levererar guider för många nischer och olika resebyråer. Alla våra partners ska ha samma möjligheter att få tillgång till branschens skickligaste guider. Alla våra samarbetspartners är välkomna till vår guideskola om företagspresentation och anställningsintervjuer med eleverna önskas. 

Vill ni ha en företagspresentation?
Vill ni vara med på Mallorca eller Cypern för att hålla en företagspresentation och anställningsintervjuer? Så skriv till vår Prouct Manager Sarah Langhoff på sl@guideschool.se

Om Sarah (Product Manager)

Jag arbetar som produktchef & rekryteringskonsult för Utopia Guideschool och har varit en del av Utopia sedan 2017.

Jag ansvarar för att säkerställa guideskolans höga akademiska nivå, driften av guideskolan och att alla våra nya elever på Utopia Guideschool alltid åker hem med fantastiska upplevelser i bagaget och all kompetens de behöver för att få sitt drömjobb.

Utöver ansvaret för att innehållet på skolan uppfyller resebyråernas krav och de arbetsuppgifter som branschen erbjuder, har jag även huvudansvaret för att hjälpa reseföretagen att hitta, attrahera, rekrytera och intervjua medarbetare till deras organisation. Så att elevernas önskemål och kompetens stämmer överens med reseföretagens krav och behov, så att den "perfekta matchningen" uppstår varje gång.

Det betyder också att jag i framtiden kommer att vara en integrerad del av instruktörsteamet på Mallorca, Cypern och i Alperna.

Jag är en service- och lösningsorienterad person med en positiv inställning. Det som driver mig mest i mitt arbete är att se utveckling hos människor och med ett kreativt tänk utmana ramverket och utveckla Utopia Guideschool. I förlängningen är jag också en person full av livsglädje, nyfikenhet och har en enorm passion för livet som reseledare. Jag vill väldigt gärna sprida positivitet, inspiration och stort engagemang för resebranschen till alla runt omkring mig.

Karriärmässigt har jag arbetat i olika funktioner inom resebranschen sedan 2015 och på mitt CV finner man sol, charter, ungdomsresor och skidåkning. Jag har haft befattningar som destinationschef, arbetsledare, områdeschef, skolchef och fler administrativa befattningar, odh nu på Utopia Guideschool som produktchef.

Denna erfarenhet inom resebranschen ger mig en bred förståelse för de önskemål, behov och utmaningar resebyråer står inför när det kommer till att anställa rätt guider som kan leverera en bra och stolt produkt på destinationen. Därför är jag också mycket stolt över att personligen vara extern HR-partner för alla reseföretag som kommer ner och anställer från guideskolan.

Nyckelord jag lever efter för att skapa bästa möjliga utbildning på Utopia Guideschool är:
Personligt, ödmjukhet, öppenhet, enkelhet och feedback.

Med vänlig hälsningar,
Sarah Langhoff
Product Manager
sl@guideschool.dk / +45 48 41 01 81