Baskunskapen

Frågor? Testa vår AI Assistent

HÄR HÅLLS UTBILDNINGEN

Vart i världen ligger skolorna, hur bor man på skolan under utbildningen och vad kan man förvänta?

GUIDESKOLAN MALLORCA ➤ 

GUIDESKOLAN VAL THORENS ➤

SE PRISER & BOKA ➤

VAD ÄR INKLUDERAT?

Vad är egentligen inkluderat i guideutbildningen hos Utopia? Allt från flyg och hotell, till professionel undervisning.

INKLUDERAT I PRISET ➤ 

GRATIS SPECIALÄMNE ➤

SE PRISER & BOKA ➤

JOBBGARANTI

Vad betyder jobbgaranti egentligen? Kortfattat: Att du är garanterad ett jobb efter utbildningen.

OM JOBBGARANTIN ➤ 

HÄR FÅR DU JOBB ➤ 

JOBBET SOM GUIDE ➤

OM UTBILDNINGEN

Vad blir man undervisad i på guideskolan och vilken typ av guide kan man bli efteråt?
Läs mer här. 

UNDERVISNING OCH ÄMNEN ➤ 

VARDAGEN PÅ SKOLAN ➤ 

OLIKA TYPER AV GUIDEJOBB ➤

OM UTOPIA

Vilka är vi på Utopia? Vi är skandinaviens största och mest professionella erkända guideutbildning. 

VÄRFÖR SKA DU VÄLJA UTOPIA ➤ 

VAR ÄR UTOPIA ➤ 

VÅRA INSTRUKTÖRER ➤

KONTAKTA OSS

Vi är alltid redo att hjälpa till. Ring oss, skicka ett mail eller chatta med oss ​​här på hemsidan.

KONTAKTA UTOPIA ➤ 

MEST STÄLLDA FRÅGOR ➤ 

INSPIRATIONSFÖREDRAG ➤

VARFÖR VÄLJA UTOPIA?

Funderar du på om en guideutbildning är något för dig? Funderar du på en karriär inom resebranschen eller drömmer du om att resa utomlands med lön och uppleva andra kulturer? Då är Utopia Guideschool något för dig!

Att gå en guideutbildning är en investering i dig själv – en investering i din framtid! Det är inte billigt att spendera 5 veckor söderut, men vi lovar att det är värt det. En sak är själva guideskolan som i sig är en upplevelse för livet med livslång vänskap, personlig utveckling och lärande. Samtidigt kommer du i efteråt att komma in i resebranschen i ett guidejobb, där du får betalt för att uppleva världen!
Man "skrapar inte bara på ytan" som när man åker på en vanlig resa. Man får istället bo i landet, jobba med lokalbefolkningen och bli en del av den lokala kulturen, allt samtidigt som man får betalt för att uppleva världen. Det är det som gör jobbet som guide så unikt!

Med en guideutbildning öppnar du alla dörrar till guidebranschen, där du redan efter 5 veckor kan få ditt drömjobb!

Läs mer om varför du ska göra din guideutbildning på Utopia nedan.

Hur skiljer sig Utopia ut?

HUR SKILJER SIG UTOPIA UT?

Det viktigaste är att du tar rätt val för dig själv! Vi kan bara hjälpa genom att ge information om varför Utopia kan vara rätt val av guideutbildning för dig.

Den personliga guideskolan i resebranschen. På Utopia fokuserar vi på den personliga touchen, där instruktörerna och kontoret är så transparenta som möjligt och har hjärtat på rätt plats. Uppdraget är att ge dig den bästa upplevelsen.

Mentorskap - det enda i branschen. Som enda guideskola har vi ett mentorskap, vilket är en av de viktigaste delarna för oss. Varje elev har en mentor på guideskolan, som tar ansvar för din personliga utveckling och tar hand om dig under hela guideskolan.

Guideutbildningen med flest samarbetspartners. Med ett diplom från Utopia Guideschool har du bäst förutsättningar att få ditt drömjobb efteråt.

Högsta kvalitet till bästa pris. Vi erbjuder det absolut bästa priset för din guideutbildning samtidigt som kvaliteten är på topp. Med goda samarbetspartners på Mallorca och Cypern kan vi erbjuda branschens bästa pris.

GRATIS Guideförening - den enda i branschen. Självklart tar vi ingen avgift för att bli medlem i Utopias guideförening "Utopia Family" efter avslutad guideskola. Det ska vara kostnadsfritt att vi finns för dig före, under och efter guideskolan. Vi hjälper dig om det uppstår arbetsrelaterade utmaningar eller om du behöver jobbrelaterad och personlig vägledning.

Den enda guideskolan med möjlighet att bli ungdomsguide. Vi erbjuder specialmodulen "ungdomsguide", där externa instruktörer från resebranschens enda leverantör av ungdomsreser, DUF & Uptours, kommer ner och undervisar och rekryterar guider. De rekryterar bara guider från Utopia Guideschool.
Vi har även partners som anställer fitnessguider, barnguider och såklart charter- och skidguider.

Guideutbildning med tillbakabetalning. Många resebolag erbjuder ett återbetalningssystem, vilket innebär att efter ett visst antal säsonger som du har arbetat med dem, återbetalar de hela eller delar av priset för din guideskola.

Säkerheten är alltid viktigast. Alltid! Både innan guideskolan, där alla elever får en direktlinje till oss, så att de snabbt kan få svar på alla frågor. Alla bjuds också in till ett informationsmöte. Men framförallt under guideskolan finns en dygnet-runt-öppen servicetelefon, där man alltid kan få tag i instruktörerna på skolan. 

Bli en del av UTOPIA FAMILY.  En gång Utopia, alltid Utopia. Man måste uppleva det för att kunna förstå känslan.

 

Vi har jobbgaranti för alla godkända studenter. Under alla år har vi uppfyllt vår jobbgaranti och fått alla studenter i sitt drömjobb efter examen. Det gör att du på guideskolan kan fokusera dig på ditt lärande – drömjobbet väntar på dig efter guideskolan.

Vi delar ut stipendier värda 240 000 kr per år. Du har möjlighet att vinna ett stipendium som kan betala en del av din guideskola! Vi utser flera vinnare 4 gånger per år. Sök här.

Trygghetsgaranti på alla våra guideskolor. Antingen kommer du iväg på guideskolan eller så får du tillbaka alla pengar! Du är alltid ekonomiskt säkrad och självklart är vi även medlem av resegarantifonden som säkrar dina pengar. Läs mer om säkerhetsgarantin här.

Gratis specialmodul. Som en del av grundkursen går du igenom några obligatoriska specialämner och sedan har du möjlighet att göra ett tillval där du ytterligare kan specialisera dig inom resebranschen. 

Plats för alla. På Utopia Guideschool finns plats för alla, oavsett vem du är och vad du har i bagaget. Det finns alltid någon som hjälper dig, och gemenskapen på Utopia är så unik att alla är en naturlig del av familjen.

En insats för det sociala. En stor del av guidejobbet är familjen man får på sin destination, där man arbetar. Detsamma gäller på guideskolan där man med eleverna får en helt ny familj! Vi lägger stort fokus på att göra detta med event, teamövningar, myskvällar mm.

4.9 på trustpilot. Vill du höra om Utopia Guideschool från eleverna själva? Besök trustpilot och läs om deras erfarenheter!

Högsta sysselsättningen i branschen. Vi har 100% sysselsättning då alla våra studenter efter examen som har velat ha jobb som guide har fått jobb oavsett om de haft jobbgaranti eller inte. Vi hjälper ALLA och har du visat engagemang och målmedvetenhet på kursen så finns det ett jobb för dig inom resebranschen.

Undervisningen är användbar hela livet. Utopia Guideschool är först och främst en guideutbildning, men du får kunskap och erfarenheter som kan användas hela livet! T.ex. undervisning i retorik, CV och jobbansökan, personligt varumärke, försäljning och mycket mer.

Branschens BÄSTA instruktörer. Alla instruktörer på guideskolan är handplockade var och en. De kommer från olika delar av resebranschen och lär sig av varandra om det senaste inom branschen, som våra elever tar del av.

Skandinaviens största guideskola. Sedan 2020 har vi varit Skandinaviens största guideskola och det är vi otroligt stolta över! Det är särskilt våra tidigare elever som vi kan tacka för detta. Dom sprider vårt namn och för upplevelsen vidare till vänner och familj. Det är vi evigt tacksamma för.

 

Innovation och nytänkande. Vi sitter aldrig stilla på Utopia! Vi är stolta över att visa vägen och vara pionjärer. Utbildningen är skräddarsydd för resebranschen och precis som våra elever utvecklas utvecklas vi med dem. Det är också det som har tagit oss till där vi är idag.

Utopia-appen med all information. Innan guideskolan får du tillgång till Utopias APP med ALL information innan avresa. Längs vägen på guideskolan fungerar den som en "digital informationstavla", så att du enkelt har tillgång till all information om utbildningen. 

Max antal elever på varje skola. När vi säger att vi bryr oss om varje elev menar vi det! Det innebär också att vi har ett max antal elever på varje guideskola, vilket säkerställer att vi kan ta ansvar för allas personliga utveckling och lärande.

Den realistiska guideskolan. Vi gör allt för att din vardag på guideskolan ska likna vardagen i guidejobbet, så att du är 100% redo för ditt framtida jobb. Utbildningen är intensiv och skapad i samarbete med alla resebyråer.

Särskilt utvalda utbildningsplatser. Vi håller våra guideskolor på några av Europas vackraste semesterdestinationer! Mallorca och Val Thorens. Utopia-hotellen, områdena och destinationen är noggrant utvalda för att tillhandahålla de allra bästa faciliteterna för vår guideskola.

Vi står för hela din resa. Under din utbildning ingår såklart allt läromedel, flyg tur och retur, 4-stjärnigt hotell och transport! Du behöver bara dyka upp på flygplatsen så står vi redo att ta dig din hand resten av vägen.

Mer än bara en guideutbildning. Du får både en ny utbildning på ditt CV och samtidigt en upplevelse för livet!

Din guideutbildning avslutas med fyrverkerier! Efter att vi har haft 3 dagars rekrytering med resebolagen avslutas guideskolan med ett stort avslutningsevent. Den omfattar bl.a. prisutdelning, diplomutdelning och mycket mer, som vi inte kommer att avslöja ännu.

Jobbgaranti

JOBBGARANTI PÅ UTOPIA GUIDESKOLA

På Utopia Guideskola är vi stolta över att kunna erbjuda dig jobbgaranti genom vårt stora nätverk inom resebranschen efter att du genomfört och klarat guideskolan. Vi ser till att matcha dina önskemål och ambitioner med de enskilda reseföretagens behov, så att den perfekta matchningen uppstår. Det är bland annat vårt seriösa och målinriktade arbete med att få till den perfekta matchningen mellan student och resebolag, som gör oss till resebolagens föredragna HR-partner.

Vi gör det enkelt och hjälper med att göra anställningsprocessen och din väg till ett jobb utomlands så enkel och okomplicerad som möjligt, så att du slipper gå igenom onödig byråkrati. Det kan helt enkelt inte bli lättare.

Samtidigt har vi den högsta sysselsättningsgraden i branschen bland godkända studenter och det säger mycket om kvaliteten och nivån på de reseledare vi utbildar.

MÅNGA SAMARBETSPARTNERS

På Utopia guideschool har vi inte bara många samarbetspartners som gör att vi kan säkra ett jobb åt dig efter din vistelse, vi har också de bästa. På skolan, för att bara nämna några, får vi besök av Apollo, Sunweb, Primo Tours, Detur, Århus Charter, Uptours, Højmark ski, Vinterly, Lion Alpin, Slopetrotter, Danski, Northlander DUF-Rejser, Suncharter och MÅNGA fler. ...

 Vi har ett nära samarbete med många resebolag, och de kommer ner till Utopia guideschool och håller en företagspresentation, där de berättar om företagets uppdrag, vision och anställningsvillkor. Individuella anställningsintervjuer hålls sedan med eventuellt intresserade studenter. Se våra många partners här.

Samarbetspartners

BRANSCHENs bästa undervisare

PROFESSIONELLA INTERNA OCH EXTERNA INSTRUKTÖRER

Alla instruktörer på Utopia Guideschool har själva arbetat som guider inom resebranschen i flera år, och alla har utmärkt sig för t.ex. att idag sitta i chefspositioner hos några av de största researrangörerna i Skandinavien.

På Utopia Guideschool har vi en noggrann och intensiv internutbildning som alla våra instruktörer ska gå och klara innan de får undervisa dig som elev på guideutbildningen. Detta är din garanti för att få en en hög professionell och branschrelevant undervisning. Ditt diplom från Utopia guideschool är en kvalitetsstämpel i sig och kommer ge möjlighet att kunna få arbete hos något av branschens många resebolag. 

Utöver vårt fasta team av instruktörer bjuder vi regelbundet in externa specialister till skolan som erbjuder sin unika expertis (exempelvis första hjälpen, resebransch-IT, sociala medier, personlighetsprofiler, personligt varumärke, CV-skrivande och jobbsökande, funktioner i våra specialmoduler etc.)

När vill du åka?

Januari/Februari 2025 Val Thorens

Dummy billede

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 000:-

Från 29.999:-

April/Maj 2025 Mallorca

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 500:-

Från 29.499:-

September/Oktober 2025 MALLORCA

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 500:-

Från 29.499:-

September/Oktober 2024 MALLORCA

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 000:-

Från 29.999:-
Dummy product slider bg
TUI logo
DUF-Rejser logo
Spies logo
Apollo rejser logo
Primo Tours logo
Sunweb logo
Slopetrotter logo
Bravo Tours logo
Skilink

Utopia Guideschool är det bästa jag någonsin har gjort

Utopia Guideschool är det bästa jag någonsin har gjort, fullt av nya erfarenheter. Så många nya vänner, och instruktörerna lär ut så mycket intressant och gör lektionerna så roliga! Om ni någonsin har funderat på att åka dit, så gör det! Det är det bästa du kan göra!

Utopia guideschool är en fantastisk upplevelse!

Utopia Guideschool är en fantastisk upplevelse! Här träffar man massor av nya människor, lär sig otroligt mycket och utmanar sig själv, allt i en underbar miljö. Jag rekommenderar det starkt!

Upplevelsen var verkligen guld värd!

Utopia är en av de bästa sakerna jag någonsin har gjort i mitt liv! Utan tvekan. Upplevelsen var verkligen guld värd...

110% Rekommendation! 🫶

110% Rekommendation herifrån! Bästa upplevelsen och beslutningen i mitt liv! Mycket engagerade instruktörer, din alldeles egna lilla familj! 🫶

Det är en upplevelse för livet.

Utopia Guideskola är en plats där du får lärande, erfarenhet och bekantskaper för livet. Många av de saker jag har lärt mig där kommer att gagna mig på alla mina framtida arbetsplatser. Det är en upplevelse för livet.

Dummy testimonial slider bg