Baskunskapen

Frågor? Testa vår AI Assistent

HÄR HÅLLS UTBILDNINGEN

Vart i världen ligger skolorna, hur bor man på skolan under utbildningen och vad kan man förvänta?

GUIDESKOLAN MALLORCA ➤ 

GUIDESKOLAN VAL THORENS ➤

SE PRISER & BOKA ➤

VAD ÄR INKLUDERAT?

Vad är egentligen inkluderat i guideutbildningen hos Utopia? Allt från flyg och hotell, till professionel undervisning.

INKLUDERAT I PRISET ➤ 

GRATIS SPECIALÄMNE ➤

SE PRISER & BOKA ➤

JOBBGARANTI

Vad betyder jobbgaranti egentligen? Kortfattat: Att du är garanterad ett jobb efter utbildningen.

OM JOBBGARANTIN ➤ 

HÄR FÅR DU JOBB ➤ 

JOBBET SOM GUIDE ➤

OM UTBILDNINGEN

Vad blir man undervisad i på guideskolan och vilken typ av guide kan man bli efteråt?
Läs mer här. 

UNDERVISNING OCH ÄMNEN ➤ 

VARDAGEN PÅ SKOLAN ➤ 

OLIKA TYPER AV GUIDEJOBB ➤

OM UTOPIA

Vilka är vi på Utopia? Vi är skandinaviens största och mest professionella erkända guideutbildning. 

VÄRFÖR SKA DU VÄLJA UTOPIA ➤ 

VAR ÄR UTOPIA ➤ 

VÅRA INSTRUKTÖRER ➤

KONTAKTA OSS

Vi är alltid redo att hjälpa till. Ring oss, skicka ett mail eller chatta med oss ​​här på hemsidan.

KONTAKTA UTOPIA ➤ 

MEST STÄLLDA FRÅGOR ➤ 

INSPIRATIONSFÖREDRAG ➤

VILKA ÄR UTOPIA?

Vi är först och främst ett team av passionerade människor inom resebranschen. Vår passion ligger i att utbilda branschens bästa guider till resebolagen!

Vi brinner för att leverera den allra bästa, mest personliga och mest professionella guideutbildningen på marknaden – men samtidigt är vi mycket mer än bara en guideutbildning.

Att gå på Utopia Guideschool är både din väg in i guidevärlden och till världens bästa jobb – men det är också personlig utveckling, en plats där det finns plats för alla, vänskap för livet och fantastiska upplevelser! Vi fokuserar på varje enskild elev, och det är vårt största fokus på Utopia Guideschool - något som skiljer oss från andra i branschen. När du är klar med vår guideskola slutar du inte på Utopia. Vi finns alltid för dig, när du behöver oss. Vi finns ALLTID tillgängliga - nästan dygnet runt - på mail, chatt och telefon.

Utopia-teamet är en grupp passionerade människor som arbetar hårt för att ge dig den allra bästa upplevelsen!

Teamet som planerar våra guideskolor hemifrån har kontakt med våra elever innan avresa och finns där för dem efteråt som en del av guideföreningen Utopia Family. Vårt fantastiska team av instruktörer på guideskolan undervisar och driver guideskolan för våra elever. De är också mentorer för var och en av sina elever och ansvarar för att de utbildas till att bli de bästa guiderna i branschen! Våra externa instruktörer, som flygs ner till skolan, tar med var sin kompetens och specialitet till undervisningen. Vi på Utopia Guideschool älskar guidevärlden och resebranschen med hela vårt hjärta.

Historien om Utopia

ERKÄND & INNOVATIV GUIDESKOLA

På Utopia Guideschool är vi stolta över att ha utbildat fantastiska guider till resebranschen sedan 2011! Oavsett om det är barnguider, animationsguider, skidguider eller fitnessguider till våra partners – resebolagen inom resebranschen.

Utopia Guideschool är därför väl etablerad som den mest erkända utbildningen inom resebranschen och en stabil partner till branschens många reseföretag.

Vår historia börjar redan 2011, när en grupp passionerade förebilder inom resebranschen gick ihop för att utveckla en ny guideutbildning, som skulle ligga i resebranschens framkant och vara så realistisk som möjligt, så att eleverna var 100 % förberedda. Det är också det som idag gjort oss så populära bland resebolagen, som prioriterar att komma ner till guideskolan och rekrytera. Redan 2011 låg guideskolan i Bulgarien och senare i Turkiet. Sedan 2017 har vi hållit vår guideskola på vackra Mallorca och sedan 2020 har vi även hållit en guideskola en gång om året på exotiska Cypern.

År 2020 blev vi officiellt Skandinaviens största guideskola, något vi fortfarande är idag.

DEN INNOVATIVA DELEN

En av anledningarna till att Utopia Guideschool vuxit så snabbt de senaste åren är inte bara vårt fokus på varje enskild elev, mentorskap och kvaliteten på guideutbildningen, utan också vårt innovativa arbete! Vi är inte rädda för att ligga i framkant inom resebranschen.

På varje guideskola vi håller utvecklar vi utbildningen, undervisningen och hela produkten. Vi hänger med i tiden, och vill också helst alltid ligga steget före. Här finns inget "hur vi brukar göra" som stoppar utveckling och innovation. Vi använder alltid all feedback från våra elever för att göra varje guideskola lite bättre än den förra! Det är inte långt från tanke till handling och eleverna är alltid i fokus. Det är deras utveckling och lärande som alltid är i fokus.

Vi har ständig kontakt med resebolagen inom resebranschen om deras utveckling och nya initiativ, som vi implementerar i vår undervisning och utbildning, så att du som student är redo för världens bästa jobb som guide.

Utopia Guideschools värderingar

UTOPIA GUIDESCHOOL´S UPPDRAG 

Vårt uppdrag är att få människor och den skandinaviska resebranschen att utvecklas, växa och skapa glädje samt unika semesterupplevelser med goda resultat. På utbildningen är vår inlärningsstil uppbyggd kring glädje, personlighet och intensitet - något som vi är övertygade om utvecklar människor.

Det hela är en kedjereaktion – om vi utbildar fantastiska guider så ger dom den bästa semesterupplevelsen till sina framtida gäster, som kommer hem med oförglömliga minnen i bagaget. Vi arbetar efter 5 huvudvärderingar

Personligt - Den personliga guideskolan. Där det finns plats för alla och tid att fokusera på varje individ.

Passion - Vi har en stor passion för att guida, undervisa och resa. Passionen måste smitta av på våra elever.

Professionellt - Du kan vara säker på att ALLT är under kontroll från starten. Vi är här för att ge en seriös guideutbildning.

Pionjärer - Vi vill leda branschen och vara pionjärer. Vi är inte rädda för innovation, och det är också målet för våra elever.

Prestanda - Vi presterar på alla fronter. Endast de bästa är anställda på Utopia Guideschool.

Vi tror att vägen till framgång bl.a. sker genom att inspirera människor att överträffa sina egna förväntningar.

Instruktörer hos Utopia

DOM BÄSTA I BRANSCHEN

Utopias instruktörsteam består alltid av branschens allra bästa reseledare, som är handplockade var och en.
Alla instruktörer har sin unika bakgrund och kommer med olika kompetenser från branschen, så de har möjlighet att alltid leverera på en hög, professionell nivå.

De är alla specialiserade inom sina respektive områden, men vad de alla har gemensamt är: En enorm passion att lära ut och att vara den allra bästa mentorn för våra elever. De brinner för livet som guide och lägger hela sitt hjärta på Utopia för att se alla elever utvecklas under veckorna på guideskolan.

Instruktörer och lärare

När vill du åka?

Januari/Februari 2025 Val Thorens

Dummy billede

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 000:-

Från 29.999:-

April/Maj 2025 Mallorca

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 500:-

Från 29.499:-

September/Oktober 2025 MALLORCA

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 500:-

Från 29.499:-

September/Oktober 2024 MALLORCA

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 000:-

Från 29.999:-
Dummy product slider bg
TUI logo
DUF-Rejser logo
Spies logo
Apollo rejser logo
Primo Tours logo
Sunweb logo
Slopetrotter logo
Bravo Tours logo
Skilink

Utopia Guideschool är det bästa jag någonsin har gjort

Utopia Guideschool är det bästa jag någonsin har gjort, fullt av nya erfarenheter. Så många nya vänner, och instruktörerna lär ut så mycket intressant och gör lektionerna så roliga! Om ni någonsin har funderat på att åka dit, så gör det! Det är det bästa du kan göra!

Utopia guideschool är en fantastisk upplevelse!

Utopia Guideschool är en fantastisk upplevelse! Här träffar man massor av nya människor, lär sig otroligt mycket och utmanar sig själv, allt i en underbar miljö. Jag rekommenderar det starkt!

Upplevelsen var verkligen guld värd!

Utopia är en av de bästa sakerna jag någonsin har gjort i mitt liv! Utan tvekan. Upplevelsen var verkligen guld värd...

110% Rekommendation! 🫶

110% Rekommendation herifrån! Bästa upplevelsen och beslutningen i mitt liv! Mycket engagerade instruktörer, din alldeles egna lilla familj! 🫶

Det är en upplevelse för livet.

Utopia Guideskola är en plats där du får lärande, erfarenhet och bekantskaper för livet. Många av de saker jag har lärt mig där kommer att gagna mig på alla mina framtida arbetsplatser. Det är en upplevelse för livet.

Dummy testimonial slider bg