Utbildning med jobbgaranti

Få en ordentlig kickstart på karriären. När du genomfört Utopia Guideschool med godkänt resultat ger det dig garanti för ett jobb i resebranschen.

 

5-veckors guideutbildning på Mallorca

 

Vecka 1
Bli guide - Introduktion till din personliga utveckling…

Den första veckan på Utopia Guideschool är en introduktion till reseledarens spännande värld. Under denna vecka kommer du att få redskapen och kunskapen som garanterar dig de bästa vilkoren för ett helt fantastiskt och utvecklande kursförlopp. Du blir bland annat undervisad i din och andras personlighetsprofiler och hur du kan arbeta med dessa, du får vidare undervisning i kroppspråk, presentationsteknik, guidens vardag och bakgrund samt förståelse för resebranschen. 

Du kommer att upptäcka att utbildningen leder dina tankar in på det som väntar dig, nämligen ett liv som reseledare! Utopia Guideschool är en realistisk guideskola som förbereder dig på yrket både teoretiskt och praktiskt, vilket du kommer erfara under hela förloppet. Utöver undervisning i att framstå som den bästa möjliga reseledaren bjuder första veckan också på en utbildning i transfer, som mynnar ut i det första slutprovet. Det första uppdraget för en reseledare är ankomstdagen, då de glada och förväntningsfulla gästerna möter sin guide för första gången. Gästerna får då ett första intryck av det resebolag som de valt att resa med och därför är det otroligt viktigt att du som guide kan leverera en bra transfer.        

Utopia Guideschool

När gästerna ankommer till flygplatsen ska de köras till hotellet. Därför utgör transfer det första slutprovet på guideskolan. Givetvis ges både undervisning och ett övningsprov innan det riktiga slutprovet. Vårt mål är att slutprovsdagen ska vara en glädjens dag och inte en dag fylld av nervositet. Övningsprovet och undervisningen ska hjälpa dig att skaka av dig eventuell osäkerhet och scenskräck. Vi är övertygade om att inlärningen är bäst i en kombination av teori i klassrummet och praktisk "learning by doing". Vi strävar efter att göra undervisningen realistisk, så att du får uppleva arbetet som reseledare på riktigt. Exempelvis får du i samband med transferundervisningen uppleva det vi kallar en "flygplatsdag". På dessa lektioner åker vi med i bussen till flygplatsen och instruktörerna håller i transfern, som om det var en riktigt semesterresa där gästerna ska till och från flygplatsen. Du får undervisning i både ankomst- och avresetransfer. Vi kommer gå runt på flygplatsen och gå igenom det viktigaste i praktiken, så att du får uppleva hur det går till när gästerna ankommer och reser hem. 

 

Vecka 2
Vi är igång...förväntningarna skruvas upp

Under andra veckan på Utopia Guideschool tar vi nästa steg på resan, nämligen välkomstmötet. Här ligger fokus på upplevelseskapande presentationsteknik och retorik, framgångsreceptet för ett lyckat välkomstmöte. Processen utgörs av undervisning, övningsprov och slutprov även i denna del. När du jobbar som reseledare på en destination kommer du hålla välkomstmöten för gäster ofta. När välkomstmötet hålls beror på ankomsttidspunkten. Undervisningen sker här som beskrivet i vecka 1, så nära verkligheten som möjligt. Precis som under föregående vecka får du chans att göra ett övningsprov, efter vilket du får feedback från instruktörerna. Ute på resemålen kan du komma att hålla välkomstmöte på egen hand eller tillsammans med dina kollegor. På Utopia Guideschool sker slutprovet i grupp. Din andra vecka på guideskolan erbjuder dessutom en utvidgad förståelse för resebranschen och du lär känna dig själv ännu djupare. Du kommer att se sidor av dig själv som du inte visste fanns, både styrkor och utvecklingspunkter. Du lär dig att utnyttja såväl dina egna som andras kompetenser, och du får redskap att styrka dina sidor med förbättringspotential. En viktig del i din personliga utveckling helt enkelt!

 

 

Vecka 3
Du blir bättre och bättre...

När du som reseledare håller ett välkomstmöte (beskrivet under vecka 2) ska gästerna informeras om allt de behöver veta under sin semester. Det är dessutom här som största delen av gästerna anmäler sig till den kommande veckans utflykter och arrangemang. Utflykter och arrangemang kan starta redan samma dag eller dagen efter välkomstmötet. När du är utflyktsguide har du en unik möjlighet att ge gästerna en oförglömlig upplevelse. Det är otroligt viktigt att reseledaren kan hålla i en bra utflykt. Det stora ämnet under vecka 3 är därför utflykter, och precis som de första 2 veckorna avslutas denna vecka med ett slutprov. Slutprovet denna vecka innebär att hålla i en utflykt som om det vore på riktigt, med riktiga gäster och en riktig destination. Under de första tre veckorna kommer du att få undervisning i försäljning och service. Du kommer garanterat att lära dig massor av nytt här och få undervisning som du inte fått tidigare. Som nämnt tidigare anser vi att inlärningen sker bäst genom en mix av teori och praktik, därför kommer även stora delar av denna undervisning ske utanför klassrummet. Sälj- och serviceundervisningen  avslutas i slutet av vecka 3, där du under en hel dag får använda alla de verktyg du fått genom undervisningen.

 

Utopia Guideschool

 

Vecka 4 och 5
Sista steget innan drömjobbet kallar...

Under den fjärde och femte veckan av utbildningen väntar det skriftliga slutprovet, som kan innehålla frågor om allt det du lärt under din vistelse på Utopia Guideschool. Dessutom kommer sista veckan på guideskolan innehålla administrativt guidearbete, krishantering, personlig branding, fokus på dina jobbmöjligheter och generell finputsning av de kunskaper du fått under utbildningen. Utopia Guideschool samarbetar med en lång rad olika företag i resebranschen som kan bli dina framtida arbetsgivare. Några av partnerföretagen kommer ner till skolan under sista veckan för att rekrytera guider till den kommande säsongen. Du får på så vis direkt en unik möjlighet att bli guide. Detta är en bidragande faktor till att Utopia Guideschool som oberoende guideskola har Skandinaviens högsta anställningsprocent.