Instruktörer på Utopia Guideskola

INSTRUKTÖRER 

Möt våra duktiga instruktörer som ni kommer få stifta bekantskap med under utbildningarna 2021. Instruktörerna ser fram emot att få dela med sig av sina erfarenheter med er.

Nedan presenterar vi några av de instruktörer som ni kommer att lära känna på Utopia Guideschool under 2021.  

 

Irina (SE):

Hej!
Mitt namn är Irina och jag har arbetat 5 säsonger som reseledare, att vara reseledare har varit min dröm sedan jag var liten. Mina föräldrar träffades som guider och arbetade utomlands flera säsonger och berättade såklart allt om arbetet för mig. 

Direkt efter studenten sökte jag då ut som guide och ett år senare fick jag äntligen sätta på mig uniformen och flytta till Kreta.

Jobbet har gett mig så otroligt mycket, både erfarenhet, fantastiska upplevelser och vänner för livet. Jag har sett och lärt mig så mycket mer än jag någonsin kunnat drömma om och fått minnen för livet.

Jag hoppas på lärorika, spännande och framför allt roliga veckor tillsammans med er. Jag ser verkligen fram emot att träffa er alla

Rejsebrancen - CV 

2018 - Guideskole - Elev
2018 - Kreta - Guide
2018/2019 - Egypten - Guide
2018/2019 - Gran Canaria/Kap Verde - Guide
2019 - Kreta - Contact Center Guide
2019/2020 - Thailand - Guide
2021 - Parga - Concept Supervisor 
2021- Guideskole - Instruktør 

 

 

Nikita (SE):

Hej!Mitt namn är Nikita och jag kommer vara en av era svenska instruktörer. Jag är en energirik och positiv person som aldrig sitta still och hitta alltidhitta på nya saker. Jag har alltid älskat att resa och har rest mycket med min familj. När jag fick veta om Utopia Guideschool så var det en självklarhet att boka och åka med. Gick inte Utopia endast för att bli guide utan också för den personliga utvecklingen. Att stå framför människor och prata var inte en självklarhet för mig, men nu så älskar jag att prata och underhålla människor.

Hela skolan är ett minne och en upplevelse jag har för livet och som jag hoppas jag kan ge vidare.

Älskar när en dag inte är den andra lik, och därför passar guide-yrket mig som handen i handsken. Få träffa nya människor, gamla som unga är så underbart, möter minst en ny person varje dag vilket är så häftigt. Och det som är bland det bästa är att man får arbeta utomlands och ha världen som sin spelplan, det är som en dröm. Så mig ute i världen slipper ni inte. Ser framemot att se er på Mallorca!

Rejsebrancen - CV 

2020 - Guideskole - Elev
2021 - Kreta - Guide
2021 - Kreta - Contact Center Guide
2021- Guideskole - Instruktør 

 

 

Kajsa (SE):

Hej, mitt namn är Kajsa och jag har så länge jag kan minnas alltid velat vara guide och resa jorden runt, uppleva en massa fantastiska platser och skapa oförglömliga minnen. För mig var det en självklarhet att gå på guideskola, inte bara för att lära mig om allt det innebär med att vara guide, utan också om hur man ska ta sig an olika typer av människor och situationer. Jag startade som guide direkt efter skolan 2017, och har nästan inte varit hemma efter det. För jag älskar att vara på resande fot och verkar inte få nog av alla upplevelser.

Jag längtar efter att spendera tiden på Mallorca tillsammans med er, och lära er allt jag kan!

Rejsebrancen - CV 

2017- Guideskola - Elev
2017/2018 - Italien - Guide
2018 - Grekland - Guide
2018/2019 - Österrike - Guide
2019 - Spanien - Guide
2019 - Guideskola - Instruktör
2019/2020 - Italien - Guide
2020 - Sverige - Guide
2020 - Guideskola - Instruktör

 

 

Herman (SE): 

Hej mitt namn är Herman och jag har under lång tid alltid haft en inspiration att få uppleva andra kulturer och utforska den vackra planet vi har. Jag vill uppleva det mesta, allt från vattenskoter på havet, dyka bland vrak utanför kuster och kunna ge mig ut bland naturen i ett annat land. Jag fick en inblick i yrket som guide strax innan jag avslutade min gymnasietid och bestämde att ge det ett försök efter studenten. Att gå guideskola innan jag började arbetet som guide, var en självklarhet för att lära mig hantera alla de olika typer av personer som finns och få en bra förberedelse för allt som kan komma hända ute i arbetet. 

Direkt efter guideskolan med bara ett par dagar hemma, började jag min första säsong utomlands och insåg redan direkt att jag har hamnat rätt. Jag har inte planen att avsluta mitt resande/guideliv då det kan vara det bästa som får dig känna dig levande.

Jag längtar till att få träffa er och bidra med de kunskapar jag samlat hittills, så ni kommer ut och är helt redo för den stora värld vi har.

Resebranschen - CV 

2019 – Guideskola - Elev
2019 - Albanien - Guide
2020 - Gran Canaria - Guide
2020 - Guideskola - Instruktör

 

 

Steffen (SE/DK):

Hej!
Mit navn er Steffen og den absolut højeste af jeres instruktører i år og mindst lige så høj på livet - man bliver ikke andet med den livsstil det er at være guide!! For nogle år tilbage tog jeg en beslutning om at tage på Utopia Guideskole. Ikke noget jeg decideret havde planlagt, selvom jeg altid har elsket at rejse, men siden jeg var på ski første gang og overværede guiderne der, har jeg altid drømt om at blive guide. Beslutning har sidenhen vist sig at være den helt rigtige. En beslutning hvor personlig udviking var og stadig er i højsædet. Det dannede rammerne for en ny og spændende tid med fantastiske venner, minder og oplevelser jeg aldrig vil bytte væk for noget andet.

Jeg har fået utrolig meget med mig fra min tid på Utopia og gennem mine sæsoner. På min tid i rejsebranchen og med Corona har jeg prøvet lidt af hvert. Men det vigtigste for mig er, at jeg har været med til at gøre en forskel og skabe de bedste ferier for andre mennekser. Det at give en god service udover forventningerne (det lille ekstra) og give gæsterne et smil. Det er det jeg brænder for.

Jeg glæder mig helt vildt og det lige så meget på jeres vegne, fordi jeg ved hvilken kæmpe oplevelse og tid der venter jer! Så jeg ser frem til at møde hver og en af jer og sørge for, at I bliver de bedste udgaver af jer selv og verdensklasse guider!

Rejsebranchen - CV 
2019 - Guideskole - Elev 
2019/2020 - Bad Bastein - Skiguide
2020 - Kreta - Guide
2020/2021 - Fuerteventura - Guide
2021 - Guideskole - Instruktør

Josefine (SE/DK):

Hej!
Mitt namn är Josefine. Mitt resebranschäventyr startade med att jag innerligt önskade att få komma till alperna och arbeta när jagvar färdig på gymnasiet. Jag visste inte hur eller vad jag skulle göra, men så träffa jag en guide i Österrike som gjorde min resa till något alldeles unikt.

Då insåg jag att det självklart var det jag också skulle göra. Jag åkte därför iväg på guideskola för att följa min dröm om att spendera en vinter i Alperna på skidor. Men det vissade sig att resebranschen var det rätta valet för mig och därför jobbar jag fortfarande kvar inom den.

Något av det som jag gillar bäst med resebranschen är den sammanhållningen, gemenskapen och vänskaper man får på varje destination. Speciellt det förhållandet man får till sina kollegor under säsongen och förståelsen för varandra som är svårt att få på något annat ställe. Jag älskar att uppleva nya saker och träffa nya människor och är väldigt spontan. Resebranschen är därför perfekt för mig för ingen dag är den andra lik, man får resa runt i världen och få massor av nya bekantskaper och en massor av oförglömliga minnen och upplevelser med sig hem.

Resebranschen - CV
2017 - Guideskola (elev)
2017/2018 - Guide - Österrike
2018 - Guide - Cypern
2018 - Guide - Rhodos
2018/2019 - Destinationschef - Österrike
2019 - Destinationschef - Cypern

 

 

Isabella (SE/DK):

Hej!
Mit navn er Isabella og jeg er som person meget nysgerrig på livet, udadvendt og har altid et smil på læben. 

Siden jeg var helt lille, har jeg altid haft en stor lyst til at komme ud og opleve verden. Jeg fik rigtig blod på tanden, da jeg efter gymnasiet, opdagede muligheden for at tage på guideskole.

Mit eventyr startede på Utopia guideskole tilbage i 2018. Her blev min rygsæk fyldt op med fabelagtige minder, en stor personlig udvikling og en enorm læring om rejsebranchen, og alt hvad den indebærer. Ej at glemme fik jeg venskaber for livet. I har virkelig noget at glæde jer til! I gennem mine sæsoner har jeg fået lov til at gøre en forskel for andre mennesker ved at give gæsterne fantastiske oplevelser på deres ferie, som de har taget med hjem i bagagen. Det er virkelig det, som driver mig! At gæsterne tager hjem med et stort smil. Jeg har både været så heldig at bo i Alperne og på Kreta, hvor jeg har lært nye kulturer at kende og samtidig været en del af teams, som bliver ligesom ens familie, hvor man skaber en masse minder sammen og oveni det lærer sig selv rigtig godt at kende. At være guide er ikke et job, men en livstil - og det blev for mig, det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv.

Jeg ser så meget frem til at møde alle jer fremtidige guider, samt være med til at skabe uforglemmelige oplevelser for jer, og ruste jer til at komme ud i den store verden med det fedeste job.
Vi ses på Cypern, hvor jeres eventyr starter!

Rejsebranchen - CV 

2018 - Guideskole - Elev
2018/2019 - Saalbach - Guide & Supervisor
2019 - Kreta - Guide
2019/2020 - Wagrain - Destinationschef 
2021 - Guideskole - Instruktør 

 

 

Olle (SE):

Hej, mitt namn är Olle!

För mig så är resandet inget intresse utan en livsstil. Jag har vart på resande fot sedan jag tog studenten och har inga planer på att sluta. Den största anledningen till detta är nog för att jag har ett behov av att ständigt byta miljö och möta nya utmaningar. Att ta steget från att resa jorden runt till att bli guide var ett självklart val för mig då det är ett jobb som inkluderar allt som jag tycker är kul, att få jobba i utlandet, träffa nya människor och ta vara på varje dag! Efter Guideskolan har jag haft den bästa tiden i mitt liv och just skolan är ett av de bästa minnena. Det finns många typer av guider och jag representerar den guidetyp som hatar att sitta på kontoret och istället har ett konstant behov av att vara ute och få träffa gäster, samt  ge ut den bästa servicen/guidningen möjligt!

Resebranschen - CV: 
2017 - Guideskola - elev
2017/2018 - Fuerteventura - Guide
2018 - Kreta - Guide
2018/19 - Teneriffa - Guide
2019 -  Mallorca - Guide
2019- Kreta - Guide

 

 

Rasmus (SE/DK):

Hej!
Mit navn er Rasmus, og jeg er blandt jeres instruktører!  
Som en af mange vidste jeg ikke hvad jeg skulle efter gymnasiet.
Det kapitel var færdigskrevet og hvad så nu? I 2018 tog jeg den impulsive beslutning om at tage på Utopia Guideskole, en beslutning der satte rammerne for en ny hverdag, og ikke mindst fandt jeg ud af hvem og hvad jeg gerne ville være. Efter skolen var der ingen grænser for hvad jeg kunne lave.

Det har sidenhen skabt oplevelser for mig i Tyrkiet, Frankrig, Østrig og fantastiske Grækenland. Jeg har fået rigtig meget i baggagen fra mine sæsoner. Alle minder jeg aldrig vil bytte væk for noget. Alt fra mødet med en fremmed kultur, sprog og ikke mindst de oplevelser man giver andre som guide. Jeg har været en del af fantastiske teams, eller familier som det blev.

I har noget at se frem til, og i kan tro at jeg glæder mig utrolig meget til at møde jer og være med til at kickstarte jeres livs eventyr!  

Resebranschen - CV 

2018 - Guideskole - Elev
2018/2019 - Val Thorens - Guide
2019 - Kusadasi - Guide 
2019/2020 - Mayrhofen - Guide
2020 - Kreta - Guide
2021 - Guideskole - Instruktør 

 

 

Camilla (SE/NO/DK):

Hei mitt navn er Camilla.
Jeg er en positiv jente med Glimt i øyet og selvironi.
Jeg er absolutt en livsnyter og forsøker alltid gjøre det beste ut av enhver situasjon. Sosialt kommer jeg overens med de aller fleste of verdsetter team building høyt. Jeg vil beskrive meg selg som ydmyk men alltid ærlig og rettferdig så godt det går. Jeg har heller ingen problemer med å stå på egne ben , da jeg er meget selvstendig.

Min karriere i reisebransjen startet med guideskole i 2012 i Thailand. Da var jeg rastløs å ville ut å se verden! Jeg hadde nok ikke regnet med å være ute så lenge men jeg forstod ganske tidlig at dette er verdens beste jobb! Jeg har aldri vært borte fra jobb og stiller alltid opp! Det kommer sjelden et «nei» fra min munn.

Så må jeg også påpeke at jeg heller aldri har hatt en kjedelig dag på jobb siden jeg startet.

Reisebransjen CV:
2012- Guidskole - Elev
2012/2013 - Sharm el Sheikh - Guide
2013 - Tyrkia - Guide
2014 - Tyrkia - Guide
2015 - Tyrkia - Guide
2016 - Tyrkia - Guide
2016/2017 - Gran Canaria - Guide
2017 - Tyrkia - Guide
2018 - Tyrkia - Service supervisor/ Head rep.

 

 

Alexander (SE):

Mitt namn är Alexander Ohlsson och jag har arbetat utomlands inom resebranschen i fyra år i många olika tjänster. Jag har från starten av min resa alltid velat gå min egen väg och pröva på annorlunda platser och spännande destinationer. Som guide har du hela världen framför dina fötter och det vore fel att inte ta vara på det och se det allra bästa som finns. Jag är alltid en extremt positiv person, jag värnar om mina kollegor och vänner, arbetar hårt, njuter av livet och ser med glädje mot framtiden! Vi har det bästa framför oss och det skapar vi själva!

Jag tror stenhårt på teamwork och det är nyckeln till att man kommer långt. Inte bara att prata om det utan också veta vad teamwork faktiskt betyder. När situationer uppstår och man behöver varandra sätts teamwork på prov och man ska alltid hjälpa varandra oavsett. Jag tycker det är en enormt viktig del av arbetet. Högt i tak, säg vad man vill till varandra men glöm inte att samtidigt ha extremt kul tillsammans! Jag tror mycket på begreppet att få nöjda och återkommande gäster och för det så krävs det ett topparbete av alla och det är i varje situation, möte, klagomål, feedback, arrival och departure. Alla möten med våra gäster ska upplevas som 120 procent trovärdigt och genom att jag vill vara bäst i den här branschen så tror jag att det kommer mycket automatiskt. När vi ger en fin och trovärdig service genom våra rekommendationer, svar och hur vi uppfattas så känner sig gästen trygg, säker och avslappnad, och det ger oss återkommande gäster. 

Jag har varit 8 säsonger utomlands och fått möjligheten att arbeta, bo och uppleva Kreta i Grekland tre gånger, Egypten, Kroatien, Bosnien, Dominikanska Republiken, Gran Canaria, Sunny Beach i Bulgarien, Phuket, Khao Lak och Krabi i Thailand, Mallorca och nu senast Fuerteventura i Spanien. Det är 8 olika länder och lika många kulturer, 7 nya språk och 14 olika destinationer inom dessa länder. Jag har sett otroliga platser, fått många nya vänner och haft the time of my life! Att flytta från Sverige och se världen är det bästa valet jag någonsin gjort. 

Så för er som nu ska påbörja er resa så säger jag bara välkommen till starten på den bästa tiden i era liv!

Jag ser fram emot att träffa er alla. Vi ses! 

Resebranschen - CV: 
Vinter 2013 - Turkiet - Guideskola
Sommaren 2013 - Grekland - Guide
Vintern 2013/2014 - Egypten - Guide
Sommaren 2014 - Kroatien/Bosnien - Guide
Vintern 2014/2015 - Dominikanska Republiken - Guide
Vinter 2014/2015 - Spanien - Guide
Sommaren 2015 - Bulgarien - Staff, Sales & Service Supervisor. Airport Supervisor. Destination Manager.
Sommaren 2015 - Grekland - Operation Supervisor
Vintern 2015/2016 - Thailand - Resort Supervisor & Guide
Sommaren - 2016 - Spanien - Destination Manager
Sommaren 2016 - Grekland - Operation Supervisor
Vintern 2016/2017 - Spanien - Concept Coordinator

 

 

Cecilie (DK/SE):

Hej!
Jeg er en meget positiv, udadvendt, livsglad og eventyrlysten person. Jeg har siden jeg var lille altid rejst rigtig meget både med min familie hvor vi rejste Australien og New Zealand rundt med rygsæk og senere selv backpacket asien rundt. Jeg elsker at opleve nye ting og at møde nye mennesker, og det at kunne kombinere de ting jeg elsker med at arbejde fik mig til at tage på Utopia Guideskole, hvilket jeg ikke et sekund fortryder. Det har givet mig helt uforglemmelige oplevelser, personlig og faglig udvikling og venskaber for livet.
Min karriere i rejsebranchen startede som charterguide, men derudover har jeg også været skiguide, børneguide, aktivitetsguide og ungdomsguide.  Jeg elsker livet som guide, at ingen dage er ens, det unikke fælleskab med teamet, det at kunne være med til at gøre en forskel for gæsten og skabe gode oplevelser. Lige nu læser jeg til serviceøkonom, så jeg kan videreudvikle mig og blive i branchen.

Jeg glæder mig utroligt meget til at møde jer på guideskolen og dele ud af mine erfaringer og sende jer afsted mod verdens aller fedeste job.

Rejsebranchen - CV 

2015: Australien og Fiji – Højskole
2017: Guideskole – Elev
2017: Bulgarien - Tour Representative
2017: Kroatien - Aktivitet, service og børneguide
2017/2018 Italien – Skiguide
2018: Bulgarien – Guide
2018: Fuerteventura – Aktivitet, service- og børneguide
2018: Thailand – Backpackers staff
2018: Rundrejse Asien og Indonesien
2019: Bulgarien – Destinationschef
2020: Frankrig – Højsæson skiguide
2020: Bulgarien – Manager
2020 – Guideskole - Instruktør

 

 

Camilla (SE/DK):

Hej!
Jeg hedder Camilla og jeg betegner mig selv som en rejseglad optimist. Som person ser jeg altid positivt på livet, jeg elsker at grine (på trods af at folk siger, mit grin lyder som en blanding af en gris og en sæl) og få andre til det.

Jeg tog på guideskole for 5 år siden, fordi jeg var ivrig efter at komme ud og opleve andre kulture, se verdenen og udfordre mig selv. Efterhånden har jeg prøvet næsten alle grene af guidejobbet, og det er det største rus i verden, at kunne arbejde under palmerne - de mest velsignede steder og være med til at skabe store smil og uforglemmelige øjeblikke - det er det, som driver mig!

Jeg tror på personlig udvikling og at man kan, hvad man vil, hvis man er villig til at kæmpe for det og derfor er jeg del af Utopia Guideschool.
Nu står jeg her 5 år senere og kan ikke give slip på rejse-/guidebranchen, fordi intet andet kan måle sig med det for mig og fordi jeg ikke kan forstille mig at lave andet. Så nu læser jeg til serviceøkonom, arbejder på Utopia Guideschool’s kontor og bliver helt høj af at lære fra mig og dele ud af mine erfaringer med andre mennesker, som deler den samme passion med mig.
Jeg glæder mig SÅ MEGET til at tage imod alle nye elever, hvor jeg lover at gøre mit bedste for, at du kommer hjem som et forandret og stærkere menneske.
Lets go, dine største oplevelser & øjeblikke venter foruden, det kan jeg godt garantere! 

Reisebranchen CV:
2014 – Guideskole - Elev
2014 – Fuerteventura - Aktivitet-, service- og børneguide
2014/2015 – Vallorie – Ass. hotel chef
2015 – Mallorca – Guide
2015 – Kreta – Guide
2016 – Bulgarien – Administrativ manager
2016 – Guideskole – Censor & ekstern instruktør
2017 – Bulgarien – Manager
2018 – Cypern – Destinationschef
2019 – Guideskole - instruktør
2019 – Guideskole - instruktør og admin
2019 – Guideskole - instruktør og admin
2018/2020 – Serviceøkonom med speciale i turisme
2018/2020 – Rejsekonsulent
2020 – Guideskole - instruktør og admin

 

 

Sarah (SE/DK): 

Jag arbetar som Product Manager här på Utopia. Det betyder även att jag kommer vara en del av teamet som undervisar på Mallorca & Cypern framöver.

Som person är jag är sälj-, service- och lösningsorienterad med en distink positiv attityd. Det som driver mig allra mest är, se utveckling i människor och med ett kreativt mind-set utmana ramarna och på det sättet utveckla min arbetsplats. I förlängning av detta är jag mycket inspirerande och energisk i privata så som arbetsmässiga sammanhang. Kollegor och vänner beskriver mig ofta som inspirerande, lojal, en energibomb och som en person som ser den stora bilden av det hela. Rent karriärsmässigt har jag sedan 2005 arbetat i olika funktioner tvärs över resabranschen och på mitt CV har det varit både sol, charter, ungdomsresor och skidor. 

Min erfarenhet i resebranschen ger mig en bred förståelse för vad ni resebolag önskar, har behov för och de utmaningar ni står inför när det kommer till att anställa helt rätt guider som kan leverera en bra och stolt produkt till gästerna på destinationen. Därför ser jag det som en personligt stor ära att vara extern HR-partner för alla resebolag som kommer ner och anställer från guideskolan.

Resebranschen - CV:

2015  - Italien - Skidguide
2016 - Tenerife - Guide
2016 - Rhodos - Supervisor
2016/2017 - Gran Canaria - Destinationschef
2017 - Malta - Destinationschef
2017 - Utopia Guideskola - Instruktör
2017/2018 - Madeira, Gran Canara - Supervisor & Admin
2018 - Utopia Guideskola - Skolechef
2018 - Bulgarien - Areamanager
2018 - Utopia Guideskola - Skolechef
2018/2019 - Israel/Palæstina - Underviser 
2019 - Utopia Guideskola - Skolechef
2019 - Korfu - Destinationschef
2019 - Utopia Guideskola - Skolechef
2019/2020 - Rundrejse Sydøstasien
2020 - Utopia Guideskola - Skolechef 
2021 - Produktchef for Utopia Guideschool