Guideutbildning Mallorca

 - 5 veckor på fantastiska Mallorca

Guideutbildning på Mallorca

Varje år i September/Oktober håller vi Utopia Guideskole på det sydliga Mallorca i det fantastiska området Santa Ponsa. Här har vi haft massor av guideskolor sedan 2017, och det har vi gjort med en enormt stor succé. Guideskolan på Mallorca i September/Oktober är årets största skola med mer än 100+ deltagere.

Här nedanför har vi sammanställt all nyttig information om guideutbildningen och tiden på Mallorca.

Om utbildningen på Mallorca

När du börjar din Utopia Guideschool-utbildning på Mallorca är det också början på ett nytt och spännande kapitel i ditt liv. Ett kapitel fyllt med nya vänner, personlig utveckling, unik arbetslivserfarenhet och helt unika upplevelser.

På Utopia Guideschool är vi mycket engagerade i att tillhandahålla en professionell, personlig och branschrelevant guideskola på samma gång – och det är i denna anda som vi har satt ihop den omfattande utbildningen under 5 veckor på Mallorca.

Vi har noga planerat och utformat guideutbildningen och dess innehåll så den speglar verkligheten som du senare kommer arbeta i som guide. Vi följer noga utvecklingen på marknaden, och är i ständig dialog med våra många partners och resebyråer om vilka krav och förväntningar som ställs på de guider de anställer.

Vi garanterar därför alltid en aktuell och branschrelevant guideutbildning på Mallorca, där alla deltagare blir redo att ta sig an jobbet som guide direkt efter utbildningen.

På Utopia Guideschool utbildar vi branschens bästa guider och det är också därför vi har så många partners som kommer ner för att rekrytera guider direkt från skolan – igen och igen, och igen.

Här nedanför är några exempel på vad vi lär ut under guideutbildningen:

 • Mikrofon- & presentationsteknik
 • Välkomstmöte & busstransfer
 • Försäljning och service
 • Reseförsäkringar
 • Första Hjälpen 
 • Personlighetsprofiler och anakyser
 • ... och MYCKET mycket mer.

Vi har samlat mer information om utbildningens innehåll, ämnena, undervisningen, personlighetsprofil och mycket mer på länken nedan.

Läs mer om utbildningen»

Hotellet du bor på

Vi presenterar stolt hotellet du bor på under din vistelse på Mallorca - hjärtligt välkommen till Hotel Globales Santa Ponsa Park!

Globales Santa Ponsa Park är ett fantastiskt 4-stjärnigt hotell med perfekt läge i hjärtat av Santa Ponsa på södra Mallorca. Hotellet ligger mitt i stadens mysiga centrum med allt utanför dörren – inklusive stranden! 

Hotellet är noga utvalt för Utopia GuideSchool med fantastiska faciliteter på hotellet, stora och ljusa undervisningslokaler. Hotellet har flera pooler, stor bufférestaurang, underhållning och hög service.

 

Öppna bildgalleri»

 

Omgivningarna

Santa Ponsa är en livlig stad i ett otroligt populärt område på södra Mallorca, bara ca. 25 km från Palma (huvudstaden på Mallorca) och endast ca. 3 km från Palma Nova / Magaluf, som förmodligen är mest känt för sitt pulserande nattliv och läckra restauranger.
Själva hotellet ligger mitt i stan med endast 100 m till stranden, och precis utanför dörren hittar du en mängd mysiga restauranger/barer, butiker och shoppar. En kort promenad från hotellet finns också en stor mataffär och stadens mysiga bargata.

Hotellet och området har alla perfekta faciliteter och verktyg som behövs när vi på Utopia GuideSchool sätter ramarna för branschens mest professionellt genomförda och branschrelevanta guideutbildning.

Under din vistelse i september/oktober kan du förvänta dig temperaturer på runt 27-30 grader under dagen. Som elev på Utopia GuideSchool kan du före och efter undervisningen utforska omgivningarna i form av promenader längs den vackra sandstranden, gå på restaurang och bar, umgås och lösa gruppuppgifter med dina studiekamrater, eller ligga vid hotellets pool och koppla av. Läs mer under avsnittet "Fritid på Mallorca".

Halvpension

När du bor på hotellet på Mallorca har du möjlighet att välja halvpension under hela din vistelse. Det betyder att om du väljer halvpension har du tillgång till en stor och utsökt frukost- och middagsbuffé under hela din vistelse. Måltiderna serveras i stora läckra bufféer i hotellets fina och stora restaurang. Det finns dagliga variationer i utbudet av mat och rätter, så du får garanterat något utsökt att äta under din vistelse. Det finns något för alla och en rad utsökta lokala och internationella rätter serveras. Det finns även ett mindre utbud för glutenallergiker och vegetarianer.

Vi rekommenderar alla att välja halvpension, eftersom det är ett otroligt enkelt och gott sätt att äta dagens viktigaste måltider. 95% av alla deltagare väljer därför att köpa till detta, och det är också trevligt att äta tillsammans varje kväll. Halvpension är kan tillföras vid bokning, eller på ankomstdagen på Mallorca hos våra instruktörer. Halvpension kostar 4 495 DKK för hela vistelsen.

Så här bor du

På hotellet bor du med 2 rumskamrater i de vackra ljusa rummen med balkong, där ni bor 3 och 3 tillsammans.

Rumsfördelningen kommer att ske slumpvis, men det går att önska vem man vill bo med. Informera oss bara minst 3 veckor innan avresa. Du kommer endast att placeras i ett rum med deltagare av samma kön som du själv.

Mallorca och närområdet

Mallorca som destination

Mallorca är den stora charterklassikern och semesterfavoriten bland den skandinaviska publiken, och har varit så i många decennier. Det var förstås också här som den första traditionella charterresan för danskarna ägde rum, när den älskade och nu bortgångne Simon Spies skickade iväg de första semestergästerna.

Därför är det bara självklart att vi för traditionen vidare och utbildar branschens bästa guider i just denna miljö.

Mallorca är och kommer förbli ett fantastiskt resmål på grund av de oändliga möjligheterna och för att ön erbjuder något nytt varje gång. Du kan vandra i den underbara naturen, besöka de naturhistoriska grottorna, besöka gamla historiska städer eller bara njuta av att ligga på de fantastiska stränderna till ljudet av vågorna.
Det är ett fantastiskt varmt klimat, men det blir aldrig outhärdligt varmt tack vare vatten på alla håll och en god bris.
Både som en del av guideskolan och på fritiden kommer det att finnas tid att utforska vackra Mallorca – precis som när du jobbar som guide. Du kan se fram emot en fanastisk upplevelse! 

 

Santa Ponsa & Palma Nova

Utopiahotellet ligger på södra Mallorca i staden Santa Ponsa, som bara ligger 10 min. från Palma Nova och Magaluf. Det ligger alltså perfekt, och ger oss allt vi behöver för att driva en fantastisk guideskola.

Santa Ponsa är en semesterort som har en av de bästa stränderna och fantastiska restauranger. Dessutom har du gångavstånd till allt, och kan enkelt ta dig till Magaluf, Palma Nova eller Palma med buss eller taxi. Själva staden Santa Ponsa har också en mysig och levande bargata, som är underhållande när mörkret faller.

Vi använder hela staden Santa Ponsa och speciellt grönområdena, utsiktsplatserna och stranden för att undervisa och göra aktiviteter under hela guideskolan.

Specialämnen

När du går Guideutbildningen på Mallorca med Utopia Guideschool har du möjlighet att helt kostnadsfritt välja ett specialämne, där du går extra djupt in på ett specifikt område inom guideämnet. Normalpris 4999 kr.

Du kan välja mellan följande specialämnen: 

 • Sport- och fitnessguiden
 • Barnguiden
 • Ungdomsguiden
 • Destination Management & Ledning
 • Skidguiden (en del av grundkursen)
 • Animationsguiden (en del av grundkursen)
 • Hållbarhet och turism (en del av grundkursen)

Du väljer önskad specialämne under beställningen. Du kan också vänta med ditt val tills du har kommit till guideskolan. Vi har en introduktionskurs i guideutbildningen som pågår de första dagarna efter ankomst till Mallorca där vi går in i detalj på de enskilda specialmodulerna.  

Läs om specialmodulerna »

Fritiden på Mallorca

5 intensiva veckor

På Utopia Guideschool gör vi ingen hemlighet av att de 5 veckor som guideutbildningen sträcker sig över är intensiva och ibland krävande. Guideutbildningen är seriös och syftar till att utbilda branschens absolut bästa guider. Det kompromissar vi inte med – men självklart ska det också finnas tid för fritid och nöje. 

Du kan förvänta dig långa dagar med mycket aktiviteter och undervisning – för det finns mycket att gå igenom och lära dig innan börjar jobba som guide i resebranschen.

Utopia Guideschool är en verklighetstrogen och branschrelevant guideskola vilket gör att vi gör din tid på Utopia Guideschool så realistisk som möjligt, i förhållande till jobbet som guide. Därför har du också en ledig dag i veckan på skolan och en siesta mitt på dagen, precis som när du är guide.

På din lediga dag och under siestan kan du samla kraft och roa dig med dina studiekamrater i de fantastiska omgivningarna och tiden kan spenderas precis som du vill. Nedan ger vi några bra exempel på vad elever brukar göra på sin lediga tid. 

 

Smakupplevelser

De flesta eleverna på guideskolan har valt halvpension, vilket innebär att frukost och middag serveras under hela vistelsen. Lunchen fixar du själv, och du kan få den billigt med en smörgås eller något annat från den lokala stormarknaden. Du kan också gå ut under din siesta och få nya smakupplevelser på någon av alla restauranger. 

I Santa Ponsa finns massor av små mysiga restauranger. Du får inte missa att smaka en omgång spanska tapas med t.ex. dadlar insvepta i bacon eller vitlöksräkor. Sedan finns det förstås även den berömda paellan, som kan avnjutas intill Santa Ponca-stranden.
Vill du bara ha en pizza så vågar vi påstå att den bästa pizzan finns i Santa Ponsa i slutet av stranden.

 

Roadtrip på Mallorca

Mallorca är perfekt för en roadtrip! Ön har en bra storlek och det finns mycket att se när man kör runt. Därför väljer många elever att på en ledig dag gå till biluthyrningen i Santa Ponsa, och i grupp åka ut och uppleva Mallorca med bil. Det kan t.ex. vara den vackra kuststaden Alquida på norra sidan, gå till lokala marknader eller besöka de berömda grottorna. Det finns så mycket att se!

 

Snorkling 

I Santa Ponsas stora matbutik eller i den lilla turistkiosken intill hotellet kan du med lite pengar köpa snorkelutrustning som kan ge dig inblick i världen under havsytan. Nere vid klipporna vid Santa Ponsa-stranden är det perfekt att snorkla, se de vackra fiskarna och svalka dig i havet.

Siesta vid stranden och poolen

Föreställ dig följande: Det är inte ett moln på himlen, temperaturen är 30 grader och solen skiner. Klockan är 13.00 och nu är det siesta! Många väljer att gå ner till den fina sandstranden som ligger tvärs över gatan från hotellet. Här kan du ta ett uppfriskande dopp på Santa Ponsa Beach, för att sedan gå upp och lägga dig på stranden få lite färg. 

Du kan också välja att lägga dig vid hotellets fina pool på en av de många solstolarna, som du har fri tillgång till. Här kan du ta några varv i poolen och avsluta simturen vid poolbaren där du kan äta lunch eller dricka en färskpressad juice.

Träning

Det är viktigt att hålla igång sin träning. Det ger fysiskt såväl som psykiskt välbefinnande, och det är en otroligt viktig disciplin att upprätthålla – även när man befinner sig i guidelivet efter Utopia Guideschool.

Många väljer därför att spendera sin siesta på att gå till gymmet, ta en kort löprunda, en omgång tennis/paddel eller en omgång beachvolleyboll tillsammans med de andra eleverna på stranden. På Utopia Guideschool anordnar vi även ett antal effektiva morgonträningspass under guideträningen, där vi samlas på stranden och tillsammans får upp pulsen. Dessa är dock helt frivilliga att delta på.

Avslappning

Guideutbildningen är som sagt intensiv, och kan ibland vara krävande. Vi har en omfattande läroplan som vi måste gå igenom på bara 5 veckor. Därför kan det också finnas dagar då du bara behöver sova ut, koppla av och samla energi. Du kan koppla av både vid poolen och på stranden, men ibland kan det vara skönt att ligga på rummet, där luftkonditioneringen håller en sval temperatur.

Det kan också vara skönt med en promenad runt det exotiska landskapet med lite musik eller en podcast i öronen. Det är helt individuellt hur du slappnar av bäst, och du bestämmer själv vad som fungerar för dig. En sak är dock säker, du lär känna dig själv mycket bättre under din vistelse på Utopia Guideschool.

Utflyktspaketet på Mallorca

När du är på Mallorca på Utopia Guideschool sätter vi en stor ära i att du får de absolut bästa och mest unika upplevelserna med dig i bagaget. Därför har vi satt ihop ett Utflyktspaket på Mallorca som är fyllt till bredden av fantastiska upplevelser. Utflykterna väljs ut efter vad Mallorca med omnejd har att erbjuda. Vi går både ut och ser ön, gör aktiviteter och firar examen med temamiddagar.

Utflykterna och evenemangen hålls under guideskolan och är ett tillägg som läggs till vid bokningen. Utflyktspaketet kostar 1 599:- och kan t.ex. inkludera följande *:

 • Jungle Park - Ziplining & adventure
 • Båttur från Palma Nova
 • Shopping & sightseeing i Palma
 • Beach Club & middag
 • Event- och temamiddag

  * Ovanstående är ett exempel från den senaste guideutbildningen som hölls på Mallorca, och kan ändras från skola till skola beroende på vilka alternativ som finns under den period vi är där. Vi säkerställer dock alltid fullt värde i utflyktspaketet.

Jungle Park - Ziplining & adventure

Vi hyr en stor buss, som tar oss alla till Mallorcas stora och berömda Djungelpark, där vi ska upp på höjden och genomföra en hinderbana. Hinderbanan ligger i den vackraste och rogivande naturen. För att ta oss igenom hinderbanan måste vi klättra i träd och åka zipline. Här finns verkligen en möjlighet att testa gränser och utmana sig själv.

Adrenalinkick – det är det ord som bäst beskriver upplevelsen i Jungle Park. Det finns olika banor som har olika nivåer – vissa är svårare än andra, och för den som verkligen har hår på bröstet rekommenderas Extreme-kursen. Du är självklart fastspänd i säkerhetslinor under hela processen och allt sker enligt säkerhetsregler. Säkerheten går alltid först!

Utflykten till Jungle-Parc är en mycket social upplevelse. Det är en helt fantastisk teambuilding-upplevelse, där man kan knyta kontakter och komma närmare varandra. Om du inte är sugen på en adrenalinkick, så är det inget tvång att delta i aktiviteterna - resan är ändå värd att ta. Vi lovar!

 

Båttur från Palma Nova

På den vackra katamaranen seglar vi tillsammans ut från Palma Novas kust och ut på det azurblå havet. Båten har ett stort däck där man kan hänga och njuta. Bra musik spelas och baren är öppen med kalla drycker. Vi håller vackra badstopp längs vägen, där du kan snorkla och bada från båten.

Längs vägen kommer även en utsökt lunch med spanska tapas att serveras!
En helt fantastisk dag.

Shopping & sightseeing i Palma

På Mallorca får du inte missa att besöka Mallorcas huvudstad Palma, där över hälften av Mallorcas befolkning bor. Det är en vacker historisk stad som bl.a. inrymmer den berömda katedralen, som är svår att släppa blicken från när man kommer körande mot staden.
Det är också här vi åker buss tillsammans till, och släpps av vid hamnen och den vackra katedralen. Därifrån har du möjlighet att utforska Palma, katedralen, de mysiga gamla gränderna och inte minst shoppa i Palmas shoppingmecka.
Det är också ett bra tillfälle att ta en god omgång tapas och dricka en sangria i skuggan på en lokal restaurang.

Beach club & middag

Vi tar en heldag på en av Palma Novas bästa strandklubbar. Strandklubben är en stor privat lounge där hela Utopia kan ha kul och ha en dag tillsammans med biljardspel, dricka drinkar och lyssna på bra musik.

När mörkret faller byter vi om till andra kläder och njuter av en god middag på strandklubben samtidigt som solen går ner över vattnet.

Event- och temamiddagar

På Utopia Guideschool ger vi den ultimata charterstämningen när vi arrangerar och bjuder in till två av guideskolans absoluta höjdpunkter – nämligen de berömda temamiddagarna. Allt från dukning till mat är genomtänkt. Det är alltid ett tema med kostym och underhållning, men mer avslöjar vi inte här. Du får vänta tills du får en inbjudan under din dörr på guideskolan.

 

Priser och Datum

Vi håller vår guideskola på Mallorca varje höst.

Se alla tillgängliga datum och priser på guideskolorna till Mallorca på länken nedan.

Se datum & priser »