Fritidsaktiviteter

Det finns massor av unika upplevelser på Mallorca värda att utforska under din vistelse

Canyoning

Med Canyoning får du möjlighet att leka Tarzan ute i den vilda naturen. Fenomenet är fyllt av action, adrenalin och äventyr. I stort sett handlar det om att ta sig ner för vattenfall, klippformationer och alla möjliga hinder som dyker upp längs vägen ner för strömmen. Du blir iförd utrustning bestående av bland annat våtdräkt och selar med karbinhakar. Därefter ska du ihop med instruktören och resten av gruppen ta dig ner för beskrivna vattenfall och hinder, för att nå änden av floden.   

Caving

Jungle Parc & Zipline

Mallorcas två Jungle & Zipline-parker bjuder på massor av möjligheter för utmaningar i olika höjder. Älskar du att utmana dig själv och söka spänning? Då kan en av dessa parker vara den ultimata upplevelsen. Kanske är du lite höjdrädd? Då kan detta bli en stor personlig seger för dig. Här finns hur som helst stora möjligheter att flytta dina egna gränser, högt uppe mellan trädtopparna. Exempelvis finns det ziplines som är mer än 200 meter långa och 10 meter höga.  

Grottor & droppstensgrottor

Mallorca är känt för sina många grottor och droppstensgrottor. Här hittar du mer än 300 olika sådana i olika storlekar och former. Många av de stora grottorna är öppna för allmänheten och öns turister. Grottorna är dessutom ofta ljussatta, så att deras imponerande naturfenomen framhävs. Flera grottor erbjuder dessutom musikshower när du går igenom den underjordiska labyrinten.

Snorkling

På Mallorcas kust hittar du många storslagna badstränder. Stränderna har ett begränsat djurliv, då det inte finns speciellt mycket växtlighet här. För att få den bästa snorklingen och uppleva öns fantastiska värld under ytan ska du därför ut på en båttur. Sikten i Medelhavet runt Mallorca är oftast mycket bra och det finns massor att titta på. Du kommer att stöta på sjöanemoner, rockor, bläckfiskar och mycket mer. Den nordöstra kusten bjuder på fina klippformationer, djupare vatten och spännande upplevelser.

Snorkling

Western Water Park

Vattenlandet Western Water Park är för alla badälskare! Det stora vattenlandet bjuder på 9 olika vattenrutschbanor i olika adrenalinnivåer, vågbassäng, gummiringar, jacuzzi och mycket mer. Som namnet avslöjar är temat för vattenparken Vilda Västern.