Livet på skolan

 - En spännande dag - VARJE dag!

Vardagen på skolan

När du går din guideutbildning på Utopia Guideshool har du din vardag under söderns sol och i fantastiska omgivningar. Samtidigt är du omgiven av andra äventyrliga människor som har samma mål och drömmar om att utbildas till guide och arbeta i världen.

5 veckor på guideskolan känns ofta som 5 månader för det har händer så mycket! Du kommer hem som en ny människa och har upplevt så mycket under tiden du varit borta!

Läs mer om vardagen på Utopia Guideschool här.

En typisk dag på guideskolan

Det kan vara svårt att beskriva "en typisk dag" på Utopia Guideschool, då ingen dag är den andra lik. Varje dag kommer du att utmanas, tänja på dina gränser och bli överraskad. Många saker är planerade att ske oväntat för att träna upp din förmåga att vara anpassningsbar och hantera stressiga situationer.

Varje vecka får du ett veckoschema för kommande vecka som du följer. Veckoschemat ger översikt över all undervisning för veckan, aktiviteter, veckoprov och annat planerat. Men när man vaknar på morgonen vet man ändå aldrig exakt vad dagen kommer att bjuda på. Så är din vardag också som guide – oförutsägbar, men helt fantastisk.

Dagarna på Utopia Guideschool är intensiva och långa, för det finns mycket att lära, men dagarna är förutom undervisning också fulla av praktiska moment och tid att vara med varandra och njuta av omgivningen.

Fritid på skolan

Lediga dagar på Utopia Guideschool

På Utopia Guideschool har du 1 ledig dag i veckan, precis som när du jobbar som guide för ett resebolag. Den dagen kan du göra precis vad du vill – såklart rekommenderar vi att du går ut och tittar på de vackra omgivningarna oavsett vilken guideskola du är på! Vi håller våra guideskolor på några av de mest populära semesterdestinationerna och det finns förstås en anledning till att så många miljoner turister reser dit varje år.
Läs mer om möjligheterna på din fritid på guideskolan på Cypern här eller guideskolan på Mallorca här.

Det finns många möjligheter och bara fantasin sätter gränser! Hyr en ATV med några av de andra studenterna och kör runt på ön, gå ut och dyk eller snorkla på några av Europas vackraste stränder, besök en grannstad och gå till den lokala marknaden eller få adrenalinet att pumpa med vattensporter på stranden.

Naturligtvis kan du också tillbringa din lediga dag med att bara koppla av. Ligg vid poolen med en bra bok, njut av värmen och ät en god lunch i poolbaren. Din lediga dag är till för att du ska ladda  dina batterier - du väljer hur du gör det bäst.

 

Siesta

Mitt på dagen på guideskolan brukar det hållas en siesta mellan 13.00-16.00 – där vi pausar undervisning och aktiviteter. Det är den varmaste tiden på dygnet och där tar man ofta även sin paus som guide och äter lunch innan man beger sig ut till hotellen igen på eftermiddagen. I detta fall återgår man till undervisningen.

Siestan används ofta till en lunch, kanske ett dopp och för ev. att förbereda och planera aktiviteter inför eftermiddagen eller inför ett kommande prov.

 

Event & utflyktspaketet

Under guideskolan åker vi även på utflykter tillsammans och håller i några eventmiddagar längs vägen för att fira examen. Utflykterna varierar, men är alltid en blandning av kulturellt och aktivt.
Exempel på utflykter kunde t.ex. vara: Shopping i Las Palmas, forsränning, jeepsafari, båttur till den blå lagunen, vattenpark, vandring i bergen, klättring och ziplining mm.

Eventpaketet kan väljas nere på guideskolan eller när du bokar din guideskola.

Sammanhållningen på en guideskola

På Utopia Guideschool reser de flesta eleverna ner till guideskolan ensamma och alla är i samma båt när de kommer till skolan. Det kan vara nervkittlande och du kan vara extremt nervös första dagen, men oroa dig inte – det kommer att bli så bra.
Även om alla kommer till guideskolan med olika bakgrunder, kommer alla dit med ett gemensamt mål: Att få en upplevelse för livet och bli en fantastisk guide!

Under guideskolan kommer vi på Utopia Guideschool även se till att blanda eleverna, och se till att alla lär känna varandra i olika grupper och klasser. På guideskolan kommer du kastas in i olika utmaningar och kommer hela tiden utmanas utanför din komfortzon, men det finns alltid någon som stöttar dig och som går igenom det med dig, och det är precis det som gör att sammanhållningen på guideskolan alltid blir så stark!