Baskunskapen

Frågor? Testa vår AI Assistent

HÄR HÅLLS UTBILDNINGEN

Vart i världen ligger skolorna, hur bor man på skolan under utbildningen och vad kan man förvänta?

GUIDESKOLAN MALLORCA ➤ 

GUIDESKOLAN VAL THORENS ➤

SE PRISER & BOKA ➤

VAD ÄR INKLUDERAT?

Vad är egentligen inkluderat i guideutbildningen hos Utopia? Allt från flyg och hotell, till professionel undervisning.

INKLUDERAT I PRISET ➤ 

GRATIS SPECIALÄMNE ➤

SE PRISER & BOKA ➤

JOBBGARANTI

Vad betyder jobbgaranti egentligen? Kortfattat: Att du är garanterad ett jobb efter utbildningen.

OM JOBBGARANTIN ➤ 

HÄR FÅR DU JOBB ➤ 

JOBBET SOM GUIDE ➤

OM UTBILDNINGEN

Vad blir man undervisad i på guideskolan och vilken typ av guide kan man bli efteråt?
Läs mer här. 

UNDERVISNING OCH ÄMNEN ➤ 

VARDAGEN PÅ SKOLAN ➤ 

OLIKA TYPER AV GUIDEJOBB ➤

OM UTOPIA

Vilka är vi på Utopia? Vi är skandinaviens största och mest professionella erkända guideutbildning. 

VÄRFÖR SKA DU VÄLJA UTOPIA ➤ 

VAR ÄR UTOPIA ➤ 

VÅRA INSTRUKTÖRER ➤

KONTAKTA OSS

Vi är alltid redo att hjälpa till. Ring oss, skicka ett mail eller chatta med oss ​​här på hemsidan.

KONTAKTA UTOPIA ➤ 

MEST STÄLLDA FRÅGOR ➤ 

INSPIRATIONSFÖREDRAG ➤

VARDAGEN PÅ SKOLAN

Vardagen på Utopia Guideschool är fylld av soliga omgivningar och äventyr, och du kommer att leva ditt liv som blivande guide tillsammans med andra som delar dina drömmar.

Under de 5 veckorna på guideskolan kommer du att uppleva så mycket att det kan kännas som 5 månader. När du återvänder hem kommer du att vara en ny människa, fylld med minnen och erfarenheter från din tid på skolan.

Det är en intensiv och givande period där du kommer att lära dig och växa som blivande guide. Skolan ger dig en unik möjlighet att utbilda dig i en inspirerande miljö och förbereda dig för ditt framtida yrke. Om du vill veta mer om vardagen på Utopia Guideschool, kan du läsa mer om det på deras webbplats eller genom att kontakta dem direkt.

En typisk dag på guideskolan

EN TYPISK DAG

YouTube video thumbnail

En typisk dag på Utopia Guideschool är svår att beskriva, eftersom variationen är stor, och ingen dag är den andra lik. Varje dag utmanas du och får möjlighet att växa genom oväntade situationer. Många aktiviteter är planerade för att vara spontana och testa din anpassningsförmåga och förmåga att hantera stressiga situationer.

Veckoschemat ger dig en översikt över veckans undervisning, aktiviteter och prov, men varje dag kan fortfarande vara full av överraskningar. Ditt liv på Utopia Guideschool kommer att vara intensivt och fullt av möjligheter att lära och utvecklas, samtidigt som du får tid att umgås med dina medstuderande och njuta av de vackra omgivningarna. Det är en upplevelse som inte liknar något annat, och det förbereder dig väl för din framtid som guide.

DITT VECKOSCHEMA

DITT VECKOSCHEMA

Varje vecka kommer du att få ett veckoschema för den kommande veckan som du följer. Det publiceras i vår Utopia-app innan veckan börjar. Veckoschemat är din översikt över all undervisning, aktiviteter och utflykter för veckan. I veckoschemat hittar du också datumet för den veckovisa tentamen och andra planerade händelser, som sociala evenemang.

"Veckoschema Vecka 1" kommer du att få när instruktörerna hämtar dig och de andra eleverna på flygplatsen på ankomstdagen.

Vi kommer inte avslöja allt som kommer att hända på guideskolan, men vi vill gärna ge en liten inblick i hur en dag är strukturerad.

Ett exempel på en dag i ett veckoschema på Utopia Guideschool:

08.30 - 09.00: Frukost
09.00 - 10.30: Teoriundervisning om bussöverföring
10.30 - 11.00: Rast
11.00 - 12.30: Praktisk retorikundervisning
12.30 - 15.30: SIESTA
15.30 - 17.00: Övning / grupparbete i retorik
17.00 - 17.30: Rast
17.30 - 19.00: Fokustid (transferprov)
19.00 - 20.30: Middag
20.30 - 21.30: Kvällsevenemang

Vissa dagar har vi också hela dagar avsatta för ett specifikt ämne, specialmodul, första hjälpen eller såklart ledig dag och utflykt. 

UTOPIA APP

Hur håller du koll på allt på Utopia Guideschool? Genom Utopias APP! Tänk dig en digital anslagstavla eller portal där du kan hitta all information.

På Utopia följer vi utvecklingen inom resebranschen, så på guideskolan behöver du varken mappar eller böcker - allt finns i vår APP. Så under din tid på guideskolan hittar du till exempel följande i din APP: Veckoscheman, gruppindelningar, tentamensinformation, inbjudningar, tentamenstider med mera.

Endast det bästa är bra nog för våra elever, och det ska vara enkelt att få tillgång till all information på guideskolan.

Fritid på skolan

LEDIGA DAGAR PÅ UTOPIA GUIDESCHOOL

På Utopia Guideschool har du 1 ledig dag i veckan, precis som när du jobbar som guide för ett resebolag. Den dagen kan du göra precis vad du vill – såklart rekommenderar vi att du går ut och tittar på de vackra omgivningarna oavsett vilken guideskola du är på! Vi håller våra guideskolor på några av de mest populära semesterdestinationerna och det finns förstås en anledning till att så många miljoner turister reser dit varje år.

Det finns många möjligheter och bara fantasin sätter gränser! Hyr en ATV med några av de andra studenterna och kör runt på ön, gå ut och dyk eller snorkla på några av Europas vackraste stränder, besök en grannstad och gå till den lokala marknaden eller få adrenalinet att pumpa med vattensporter på stranden.

Naturligtvis kan du också tillbringa din lediga dag med att bara koppla av. Ligg vid poolen med en bra bok, njut av värmen och ät en god lunch i poolbaren. Din lediga dag är till för att du ska ladda dina batterier - du väljer hur du gör det bäst.

SIESTA

Mitt på dagen på guideskolan brukar det hållas en siesta mellan 13.00-16.00 – där vi pausar undervisning och aktiviteter. Det är den varmaste tiden på dygnet och där tar man ofta även sin paus som guide och äter lunch innan man beger sig ut till hotellen igen på eftermiddagen. I detta fall återgår man till undervisningen.

Siestan används ofta till en lunch, kanske ett dopp och för ev. att förbereda och planera aktiviteter inför eftermiddagen eller inför ett kommande prov.

EVENT & UTFLYKTSPAKETET

Under guideskolan åker vi även på utflykter tillsammans och håller i några eventmiddagar längs vägen för att fira examen. Utflykterna varierar, men är alltid en blandning av kulturellt och aktivt.
Exempel på utflykter kunde t.ex. vara: Shopping i Las Palmas, forsränning, jeepsafari, båttur till den blå lagunen, vattenpark, vandring i bergen, klättring och ziplining mm.

Eventpaketet kan väljas nere på guideskolan eller när du bokar din guideskola.

Sammanhållningen på en guideskola

SAMMENHOLDET PÅ EN GUIDESKOLE

På Utopia Guideschool reser de flesta eleverna ner till guideskolan ensamma och alla är i samma båt när de kommer till skolan. Det kan vara nervkittlande och du kan vara extremt nervös första dagen, men oroa dig inte – det kommer att bli så bra.
Även om alla kommer till guideskolan med olika bakgrunder, kommer alla dit med ett gemensamt mål: Att få en upplevelse för livet och bli en fantastisk guide!

Under guideskolan kommer vi på Utopia Guideschool även se till att blanda eleverna, och se till att alla lär känna varandra i olika grupper och klasser. På guideskolan kommer du kastas in i olika utmaningar och kommer hela tiden utmanas utanför din komfortzon, men det finns alltid någon som stöttar dig och som går igenom det med dig, och det är precis det som gör att sammanhållningen på guideskolan alltid blir så stark!

När vill du åka?

Januari/Februari 2025 Val Thorens

Dummy billede

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 000:-

Från 29.999:-

April/Maj 2025 Mallorca

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 500:-

Från 29.499:-

September/Oktober 2025 MALLORCA

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 500:-

Från 29.499:-

September/Oktober 2024 MALLORCA

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 000:-

Från 29.999:-
Dummy product slider bg

Utopia Guideschool är det bästa jag någonsin har gjort

Utopia Guideschool är det bästa jag någonsin har gjort, fullt av nya erfarenheter. Så många nya vänner, och instruktörerna lär ut så mycket intressant och gör lektionerna så roliga! Om ni någonsin har funderat på att åka dit, så gör det! Det är det bästa du kan göra!

Utopia guideschool är en fantastisk upplevelse!

Utopia Guideschool är en fantastisk upplevelse! Här träffar man massor av nya människor, lär sig otroligt mycket och utmanar sig själv, allt i en underbar miljö. Jag rekommenderar det starkt!

Upplevelsen var verkligen guld värd!

Utopia är en av de bästa sakerna jag någonsin har gjort i mitt liv! Utan tvekan. Upplevelsen var verkligen guld värd...

110% Rekommendation! 🫶

110% Rekommendation herifrån! Bästa upplevelsen och beslutningen i mitt liv! Mycket engagerade instruktörer, din alldeles egna lilla familj! 🫶

Det är en upplevelse för livet.

Utopia Guideskola är en plats där du får lärande, erfarenhet och bekantskaper för livet. Många av de saker jag har lärt mig där kommer att gagna mig på alla mina framtida arbetsplatser. Det är en upplevelse för livet.

Dummy testimonial slider bg