Baskunskapen

Frågor? Testa vår AI Assistent

HÄR HÅLLS UTBILDNINGEN

Vart i världen ligger skolorna, hur bor man på skolan under utbildningen och vad kan man förvänta?

GUIDESKOLAN MALLORCA ➤ 

GUIDESKOLAN VAL THORENS ➤

SE PRISER & BOKA ➤

VAD ÄR INKLUDERAT?

Vad är egentligen inkluderat i guideutbildningen hos Utopia? Allt från flyg och hotell, till professionel undervisning.

INKLUDERAT I PRISET ➤ 

GRATIS SPECIALÄMNE ➤

SE PRISER & BOKA ➤

JOBBGARANTI

Vad betyder jobbgaranti egentligen? Kortfattat: Att du är garanterad ett jobb efter utbildningen.

OM JOBBGARANTIN ➤ 

HÄR FÅR DU JOBB ➤ 

JOBBET SOM GUIDE ➤

OM UTBILDNINGEN

Vad blir man undervisad i på guideskolan och vilken typ av guide kan man bli efteråt?
Läs mer här. 

UNDERVISNING OCH ÄMNEN ➤ 

VARDAGEN PÅ SKOLAN ➤ 

OLIKA TYPER AV GUIDEJOBB ➤

OM UTOPIA

Vilka är vi på Utopia? Vi är skandinaviens största och mest professionella erkända guideutbildning. 

VÄRFÖR SKA DU VÄLJA UTOPIA ➤ 

VAR ÄR UTOPIA ➤ 

VÅRA INSTRUKTÖRER ➤

KONTAKTA OSS

Vi är alltid redo att hjälpa till. Ring oss, skicka ett mail eller chatta med oss ​​här på hemsidan.

KONTAKTA UTOPIA ➤ 

MEST STÄLLDA FRÅGOR ➤ 

INSPIRATIONSFÖREDRAG ➤

MALLORCA

Varje år håller vi Utopia Guideskola i september/oktober och april/maj i den vackra södra delen av Mallorca i området kring Santa Ponsa och Palmanova. Sedan 2017 har vi framgångsrikt arrangerat flera guideskolor här. Guideskolan på Mallorca är normalt förlagd till Santa Ponsa, men vissa år har vi behövt hålla två guideskolor på grund av högt efterfrågan från både elever och reseföretag. När vi har två guideskolor äger den ena rum i Santa Ponsa och den andra i Palmanova. Det finns ingen skillnad mellan de två förutom de olika omgivningarna.

Här nedan hittar du all relevant information om guideutbildningen och vistelsen på Mallorca.

YouTube video thumbnail

Om Utbildningen på Mallorca

UTBILDNINGEN PÅ MALLORCA

När du påbörjar din Utopia Guideschool-utbildning på Mallorca är det också starten på ett nytt och spännande kapitel i ditt liv. Ett kapitel fyllt med nya vänner, personlig utveckling, unik arbetslivserfarenhet och helt unika upplevelser.

På Utopia Guideschool är vi mycket engagerade i att erbjuda en professionell, personlig och branschrelevant guideskola samtidigt. Det är i denna anda som vi har sammansatt den omfattande 5-veckors utbildningen på Mallorca.

Vi har noggrant planerat och utformat guideutbildningen och dess innehåll för att spegla den verklighet som du senare kommer att arbeta i som guide. Vi följer noggrant marknadens utveckling och är i ständig dialog med våra många partners och resebyråer för att förstå de krav och förväntningar de har på de guider de anställer.

Vi garanterar alltid en aktuell och branschrelevant guideutbildning på Mallorca, där alla deltagare blir redo att ta sig an jobbet som guide direkt efter avslutad utbildning.

På Utopia Guideschool utbildar vi branschens bästa guider, och det är därför vi har så många partners som besöker skolan för att rekrytera guider direkt från utbildningen – om och om igen.

Här är några exempel på vad vi undervisar i under guideutbildningen:

  • Mikrofon- & presentationsteknik
  • Välkomstmöte & busstransfer
  • Försäljning och service
  • Reseförsäkringar
  • Första Hjälpen
  • Personlighetsprofiler och analyser
  • ... och MYCKET mer.

   Vi har samlat mer information om utbildningens innehåll, ämnen, undervisning, personlighetsprofiler och mycket mer.

Läs mer om utbildningen här

Hotellet du bor på i Santa Ponsa

UTOPIA HOTELLET I SANTA PONSA

Vi är stolta över att presentera hotellet där du kommer att bo under din vistelse på Mallorca - varmt välkommen till Hotel Globales Santa Ponsa Park!

Globales Santa Ponsa Park är ett fantastiskt 4-stjärnigt hotell med ett perfekt läge i hjärtat av Santa Ponsa på södra Mallorca. Hotellet ligger mitt i stadens mysiga centrum med allt inom räckhåll - inklusive stranden!

YouTube video thumbnail

Hotellet har noggrant valts ut för Utopia GuideSchool och erbjuder fantastiska faciliteter, stora och ljusa undervisningslokaler. Det har flera pooler, en rymlig bufférestaurang, underhållning och högklassig service.

OMGIVNINGARNA

Santa Ponsa är en livlig stad i ett otroligt populärt område på södra Mallorca, bara ca. 25 km från Palma (huvudstaden på Mallorca) och endast ca. 3 km från Palma Nova/Magaluf, som är mest känt för sitt pulserande nattliv och utsökta restauranger.

Hotellet självt ligger mitt i staden, bara 100 meter från stranden, och precis utanför dörren finns ett brett utbud av mysiga restauranger, barer, butiker och butiker. En kort promenad från hotellet finns också en stor mataffär och stadens charmiga bargata.

Hotellet och området erbjuder alla perfekta faciliteter och verktyg som behövs när Utopia GuideSchool arrangerar branschens mest professionellt genomförda och branschspecifika guideutbildning.

Under din vistelse i september/oktober kan du förvänta dig temperaturer på omkring 27-30 grader under dagen. Som elev på Utopia GuideSchool har du möjlighet att utforska omgivningarna före och efter lektionerna, som inkluderar promenader längs den vackra sandstranden, middagar på restauranger och barer, samarbeten och grupparbeten med dina studiekamrater, eller avkoppling vid hotellets pool. Läs mer i avsnittet "Fritiden på Mallorca".

 

HALVPENSION

När du bor på hotellet på Mallorca har du möjlighet att välja halvpension under hela din vistelse. Det innebär att om du väljer halvpension har du tillgång till en stor och utsökt frukost- och middagsbuffé varje dag. Måltiderna serveras i den rymliga och eleganta restaurangen på hotellet. Det finns dagliga variationer i matutbudet, så du kommer garanterat att kunna njuta av utsökt mat under din vistelse. Det erbjuds en mångfald av lokala och internationella rätter, och det finns även alternativ för personer med glutenintolerans och vegetarianer.

Vi rekommenderar att alla väljer halvpension, eftersom det är ett enkelt och smakrikt sätt att få i sig de viktigaste måltiderna på dagen. Ungefär 95% av alla deltagare väljer att lägga till detta alternativ, och det är också trevligt att äta tillsammans varje kväll. Halvpension kan bokas vid bokningen eller på plats på Mallorca hos våra instruktörer. Kostnaden för halvpension är 5 999 kr för hela vistelsen.

 

SÅ HÄR BOR DU

På hotellet kommer du att dela rum med två rumskamrater i ljusa och vackra rum med balkong, där ni blir tre personer i varje rum.

Fördelningen av rumskamrater kommer att göras slumpmässigt, men du har möjlighet att önska specifika personer att dela rum med. Du behöver bara meddela oss detta minst 3 veckor innan avresa. Du kommer att delas med personer av samma kön som dig själv.

Hotellet du bor på i Palmanova

UTOPIA HOTELLET I PALMANOVA

Vi är stolta över att presentera det hotell där du kommer att bo under din vistelse i Palmanova på Mallorca - varmt välkommen till Hotel Palmanova Suites!

Palmanova Suites har uppnått 4 stjärnor och är ett modernt och nyligen renoverat hotell beläget i centrum av Palmanova. Hotellet ligger på en liten kulle mitt i staden, vilket ger dig en imponerande utsikt över både Palmanova och Magaluf. Samtidigt är det bara en kort promenad på mindre än 200 meter till Magaluf stranden och strandpromenaden!

Detta hotell har noggrant valts ut för vår guideskola i Palmanova, eftersom det erbjuder fantastiska faciliteter. Det inkluderar bra undervisningslokaler, en rymlig och vacker pool, renoverade och bekväma sviter, en stor bufférestaurang och förstklassig service.

OMGIVNINGARNA I PALMANOVA

Palma Nova är en av skandinavernas favoritdestinationer, och det finns goda skäl till det! Denna plats ligger i södra Mallorca, endast 20 km från Palma, öns huvudstad, och den omfattar flera städer och har något att erbjuda för alla smaker. Oavsett om du gillar det livliga nattlivet i Magaluf, den vackra strandpromenaden eller den långa sandstranden med utmärkta restauranger i Palma Nova, finns det något för dig.

Hotellet självt är centralt beläget, bara 200 meter från Magaluf-stranden, och precis utanför dörren hittar du ett urval av butiker, affärer och restauranger.

Hotellet och området erbjuder alla de idealiska faciliteter och verktyg som krävs när Utopia Guideskola skapar ramar för den mest professionella och branschspecifika guideutbildningen.

Under din vistelse i september/oktober kan du förvänta dig dagstemperaturer på cirka 22-26 grader. Som deltagare i Utopia Guideskola har du möjlighet att utforska omgivningarna både mellan och efter lektionerna. Du kan ta härliga promenader längs den vackra sandstranden, besöka restauranger och barer, umgås och lösa gruppuppgifter med dina medstuderande eller helt enkelt koppla av vid hotellets pool. Ytterligare information om fritidsaktiviteter på Mallorca finns i avsnittet "Fritid på Mallorca".

 

HALVPENSION (MÅLTIDER)

När du bor på Utopia-hotellet i Palmanova har du möjlighet att välja halvpension under hela din vistelse. Det innebär att om du väljer halvpension har du tillgång till en stor och läcker frukost- och middagsbuffé under hela din vistelse. Måltiderna serveras i den stora och ljusa restaurangen på hotellet i form av imponerande bufféarrangemang. Det finns daglig variation i matutbudet och rätterna, så du får möjlighet att njuta av olika läckerheter under din vistelse. Menyn erbjuder något för alla smaker och inkluderar både läckra lokala och internationella rätter. Det finns också ett mindre urval tillgängligt för gäster med glutenallergi och vegetarianer.

Vi rekommenderar att alla väljer att inkludera halvpension, eftersom det är ett otroligt enkelt, smidigt och läckert sätt att njuta av dagens viktigaste måltider. Hela 95% av våra deltagare väljer att lägga till detta, vilket också ger möjlighet till trevliga gemensamma middagar varje kväll. Du kan lägga till halvpension vid bokningen eller vid ankomsten till Mallorca i samarbete med våra instruktörer. Priset för halvpension för hela vistelsen är 5999 SEK.

SÅ HÄR BOR DU

På Utopia Hotellet i Palmanova kommer du att bo tillsammans med två rumskamrater i de vackra, ljusa rummen med balkong, där tre personer bor tillsammans.

Rumsfördelningen kommer att göras slumpmässigt, men du har möjlighet att önska vem du vill dela rum med. Denna önskan måste bara meddelas oss minst 3 veckor före avresa. Du kommer endast att placeras i ett rum tillsammans med deltagare av samma kön som dig själv.

Mallorca och närområdet

MALLORCA SOM DESTINATION

Mallorca är den stora charterklassikern och semestermålet som är favorit bland den skandinaviska befolkningen, och har varit så i många årtionden. Det var också här den första traditionella charterresan för danskar ägde rum, när den älskade och nu bortgångna Simon Spies skickade iväg de första semestergästerna.

Därför är det helt naturligt för oss att föra traditionen vidare och utbilda de bästa guiderna inom branschen i just denna miljö.

Mallorca är och kommer alltid att vara en fantastisk destination på grund av sina oändliga möjligheter och för att ön erbjuder något nytt varje gång. Du kan vandra i den underbara naturen, besöka de naturhistoriska grottorna, utforska gamla historiska städer eller helt enkelt njuta av att ligga på de underbara stränderna och lyssna på vågornas brus.
Klimatet är fantastiskt varmt, men tack vare vattnet runt omkring och en skön bris blir det aldrig outhärdligt varmt.
Både som en del av guidesskolan och på din fritid kommer du ha tid att utforska den vackra ön Mallorca - precis som när du arbetar som guide. Du kan se fram emot en fantastisk upplevelse!


SANTA PONSA & PALMA NOVA

Utopiahotellet är beläget på södra Mallorca i staden Santa Ponsa, som ligger bara 10 minuter från Palma Nova och Magaluf. Platsen är perfekt och ger oss allt vi behöver för att driva en fantastisk guidesskola.

Santa Ponsa är en semesterort som har en av de bästa stränderna och fantastiska restauranger. Dessutom har du gångavstånd till allt, och du kan enkelt ta dig till Magaluf, Palma Nova eller Palma med buss eller taxi. Staden Santa Ponsa har också en mysig och livlig bargata, som är underhållande när mörkret faller.

Vi använder hela staden Santa Ponsa och speciellt grönområdena, utsiktsplatserna och stranden för att undervisa och genomföra aktiviteter under hela guidesskolan.

Specialämnen på mallorca

SPECIALÄMNEN

När du går Guideutbildningen på Mallorca med Utopia Guideschool har du möjlighet att helt kostnadsfritt välja ett specialämne, där du går extra djupt in på ett specifikt område inom guideämnet. Normalpris 4999 kr.

Du kan välja mellan följande specialämnen: 

 • Sport- och fitnessguiden
 • Barnguiden
 • Ungdomsguiden
 • Destination Management & Ledning
 • Skidguiden (en del av grundkursen)
 • Animationsguiden (en del av grundkursen)
 • Hållbarhet och turism (en del av grundkursen)

Du väljer önskad specialämne under beställningen. Du kan också vänta med ditt val tills du har kommit till guideskolan. Vi har en introduktionskurs i guideutbildningen som pågår de första dagarna efter ankomst till Mallorca där vi går in i detalj på de enskilda specialmodulerna.

Om specialämnan

Fritiden på Mallorca

5 INTENSIVA VECKOR

Under din tid på Utopia Guideschool kan du förvänta dig intensiva och krävande dagar fyllda med aktiviteter och undervisning. Vi strävar efter att utbilda de bästa guider inom branschen, och kompromissar inte när det kommer till kvaliteten på utbildningen.

Vi vill också göra din tid på Utopia Guideschool så realistisk som möjligt i förhållande till arbetslivet som guide. Därför inkluderar ditt schema en ledig dag i veckan samt en siesta mitt på dagen, vilket efterliknar hur det är att vara guide.

Under din lediga dag och siestan kan du koppla av och roa dig med dina medstuderande i de underbara omgivningarna. Nedan följer några exempel på vad elever brukar göra under sin lediga tid.

SMAKUPPLEVELSER

De flesta eleverna på guideskolan har valt halvpension, vilket innebär att frukost och middag serveras under hela vistelsen. Lunchen fixar du själv, och du kan få den billigt med en smörgås eller något annat från den lokala stormarknaden. Du kan också gå ut under din siesta och få nya smakupplevelser på någon av alla restauranger.

I Santa Ponsa finns massor av små mysiga restauranger. Du får inte missa att smaka en omgång spanska tapas med t.ex. dadlar insvepta i bacon eller vitlöksräkor. Sedan finns det förstås även den berömda paellan, som kan avnjutas intill Santa Ponca-stranden. Om du bara vill ha pizza, så vågar vi påstå att den bästa pizzan finns i Santa Ponsa, i slutet av stranden.

ROADTRIP PÅ MALLORCA

Mallorca är perfekt för en roadtrip! Ön har en bra storlek och det finns mycket att se när man kör runt. Därför väljer många elever att på en ledig dag gå till biluthyrningen i Santa Ponsa, och i grupp åka ut och uppleva Mallorca med bil. Det kan t.ex. vara den vackra kuststaden Alcudia på norra sidan, besöka lokala marknader eller de berömda grottorna. Det finns så mycket att se!

SNORKLING PÅ MALLORCA

I Santa Ponsas stora matbutik eller i den lilla turistkiosken intill hotellet kan du med lite pengar köpa snorkelutrustning, som kan ge dig indblik i verden under havoverfladen. Nede ved klipperne ved Santa Ponsa-stranden er det perfekt at snorkle, se de smukke fisk og køle dig i havet.

SIESTA VID STRANDEN OCH POOLEN

Föreställ dig följande: Inte en enda moln syns på himlen, temperaturen ligger på 30 grader, och solen skiner klart. Klockan är 13:00, och det är siesta! Många väljer att promenera över gatan till den vackra sandstranden, som ligger precis framför hotellet. Här kan du ta ett uppfriskande dopp i Santa Ponsa Beach, för att sedan ligga på stranden och få en fin solbränna.

Alternativt kan du slå dig ner vid hotellets härliga pool, där det finns gott om solstolar tillgängliga. Du kan ta några längder i poolen och sedan avsluta din simtur vid poolbaren, där du kan äta lunch eller njuta av en nypressad juice.

TRÄNING

Det är viktigt att hålla igång träningen, vilket gynnar både fysiskt och mentalt välmående. Träning är en disciplin som är värdefull att upprätthålla, även under tiden som guide efter Utopia Guideschool.

Många väljer därför att utnyttja siestan för att besöka gymmet, ta en kort löprunda, spela tennis eller paddel, eller delta i en omgång beachvolleyboll med de andra eleverna på stranden. Under guideträningen på Utopia Guideschool organiserar vi också ett antal effektiva morgonträningspass, där vi samlas på stranden för att träna tillsammans och höja pulsen. Dessa pass är helt frivilliga att delta i.

AVSLAPPNING PÅ MALLORCA

Guideutbildningen är, som tidigare nämnts, intensiv och kan ibland vara krävande. Vår läroplan är omfattande och måste täckas på endast 5 veckor. Därför finns det dagar då du kanske bara vill koppla av, sova ut och ladda batterierna. Du kan hitta avkoppling vid poolen, på stranden eller ibland är det skönt att bara vara på ditt rum, där luftkonditioneringen håller en behaglig temperatur.

Det kan också vara skönt att ta en promenad i det exotiska landskapet med lite musik eller en podcast i öronen. Det är helt individuellt hur du bäst kan slappna av, och du kommer att lära känna dig själv mycket bättre under din tid på Utopia Guideschool.

Utflyktspaketet på Mallorca

UTFLYKTSPAKETET PÅ MALLORCA

Under din tid på Mallorca med Utopia Guideschool strävar vi efter att ge dig de allra bästa och mest unika upplevelserna. Därför har vi skapat ett utflyktspaket på Mallorca som är fyllt med fantastiska äventyr. Utflykterna väljs noggrant ut för att ge dig en djupare insikt i allt vad Mallorca och dess omgivningar har att erbjuda. Vi utforskar ön, deltar i aktiviteter och firar examen med temamiddagar.

Udflugtspakke Mallorca Utopia Guideskole

Dessa utflykter och evenemang äger rum under din tid på guideskolan och är ett tillägg som du kan välja att inkludera vid bokningen. Utflyktspaketet kostar 1 999 SEK och kan exempelvis inkludera följande:

 • Jungle Park - Ziplining och äventyr
 • Båttur från Palma Nova
 • Shopping och sightseeing i Palma
 • Beach Club och middag
 • Event- och temamiddagar

  Utflyktspaketet ger dig möjlighet att fördjupa din upplevelse på Mallorca och göra din tid på guideskolan ännu minnesvärdare.

*Ovanstående är ett exempel från den senaste guideutbildningen som hölls på Mallorca, och kan ändras från skola till skola beroende på vilka alternativ som finns under den period vi är där. Vi säkerställer dock alltid fullt värde i utflyktspaketet.

JUNGLE PARK - ZIPLINING & ADVENTURE

Vi hyr en stor buss som tar oss till Mallorcas stora och berömda Djungelpark, där vi ska uppleva höjder och genomföra en spännande hinderbana. Denna hinderbana ligger i en vacker och avslappnande naturomgivning. För att klara av hinderbanan måste vi klättra i träd och åka zipline. Det är en utmaning som ger dig en riktig adrenalinkick och möjligheten att testa dina gränser.

Adrenalinkick är det bästa sättet att beskriva upplevelsen på Jungle Park. Det finns olika banor med olika svårighetsgrader, där vissa är mer utmanande än andra. För de mest våghalsiga rekommenderas Extreme-kursen. Självklart är säkerheten alltid i fokus, och du är säkrad med säkerhetslinor under hela aktiviteten.

Utflykten till Jungle Park är en social och teambyggande upplevelse. Det är en fantastisk möjlighet att knyta kontakter och komma närmare dina medelever. Om du inte är intresserad av en adrenalinkick är det ändå värt att delta i utflykten. Vi lovar att det kommer att vara en minnesvärd upplevelse!

BÅTTUR FRÅN PALMA

På den vackra katamaranen seglar vi tillsammans ut från Palma kust och ut på det azurblå havet. Båten har ett stort däck där du kan koppla av och njuta av utsikten. Det spelas härlig musik, och baren är öppen med ett urval av svalkande drycker. Under turen gör vi pittoreska stopp där du kan snorkla och bada direkt från båten.

På vägen kommer vi att serveras en utsökt lunch med spanska tapas, vilket gör detta till en helt fantastisk dag med minnesvärda upplevelser.

SHOPPING & SIGHTSEEING I PALMA

På Mallorca bör du inte missa ett besök i öns huvudstad, Palma, där över hälften av Mallorcas befolkning bor. Det är en vacker historisk stad som bland annat hyser den berömda katedralen, vilken är imponerande när man närmar sig staden.

En dag under din guideskola åker vi gemensamt till Palma med buss och släpps av vid hamnen nära den vackra katedralen. Därifrån har du möjlighet att utforska Palma, besöka katedralen, promenera genom de charmiga gamla gränderna och inte minst shoppa i Palmas shoppingdistrikt. Det är också ett utmärkt tillfälle att njuta av goda tapas och en svalkande sangria på en lokal restaurang i skuggan.

BEACH CLUB & MIDDAG

Vi tillbringar en hel dag på en av de bästa strandklubbarna i Palma Nova. Strandklubben är en rymlig privat lounge där hela Utopia Guideschool kan koppla av, spela biljard, njuta av goda drinkar och lyssna på härlig musik.

När kvällen närmar sig byter vi om till kvällskläder och njuter av en utsökt middag på strandklubben, samtidigt som solen går ner över vattnet. Det blir en minnesvärd upplevelse när vi alla är tillsammans.

EVENT- OCH TEMAMIDDAGAR

På Utopia Guideschool skapar vi den perfekta charterstämningen genom att arrangera och bjuda in till två av de mest uppskattade höjdpunkterna i guideskolan - nämligen de berömda temamiddagarna. Vi lägger omsorg i allt, från dukning till mat. Varje middag har ett tema som inkluderar klädsel och underhållning, men vi avslöjar inte mer här. Du får vänta tills du får en personlig inbjudan under din dörr på skolan. Det kommer garanterat att bli minnesvärda kvällar.

När vill du åka?

Januari/Februari 2025 Val Thorens

Dummy billede

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 000:-

Från 29.999:-

April/Maj 2025 Mallorca

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 500:-

Från 29.499:-

September/Oktober 2025 MALLORCA

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 500:-

Från 29.499:-

September/Oktober 2024 MALLORCA

Ord. pris 34.999:-

Spara 5 000:-

Från 29.999:-
Dummy product slider bg