Branschens högsta anställningsprocent

Utopia Guideschool hjälper dig hela vägen till drömjobbet

Vad gör Utopia för dig? 

Utopia Guideschool gör mer än att bara skaffa dig drömjobbet. Vi har hjälpt många att få bukt med sin nervositet och att krypa ut ur sitt skal. Vi får ofta frågan "kan man gå på guideskola om man är blyg och försiktig?" Vårt svar är: "Det är bara en av de stora anledningarna till att du ska komma iväg på en guideskola!"   

En fem veckor lång vistelse på guideskolan kan låta som kort tid. Du kommer att bli överraskad över hur mycket du går igenom och lär dig på dessa fem veckor. Vi koncentrerar och skräddarsyr utbildningen för att matcha varje elev. Det är viktigt för oss att alla elever har förståelse för ämnet innan vi bygger vidare på undervisningen. 

En av anledningarna till att vi har stort fokus på varje elev är att en stor del av guideyrket handlar om att vara tillmötesgående, utåtriktad och uppmärksam på alla.

Under guideskolan kommer du både bli pressad och utmanad, samt hamna i ovana situationer. Du kommer lära dig att utnyttja dina egna och andras egenskaper för att lösa olika situationer optimalt, samt innebörden av effektivt team-work. Det är när du är pressad som du har störst potential till personlig utveckling. Undervisningen är uppbyggd så att det blir både roligt och spännande att komma utanför din trygghetszon, samtidigt som instruktörerna står bakom dig hela vägen genom din utveckling. Utopia Guideschool står för fem hårda, lärorika och framför allt roliga veckor.  

Med den rätta inställningen kan alla bli guide!

 

Efter guideskolan

Efter genomförd guideskola väntar drömjobbet. Oavsett om det är i Egypten, Frankrike, Italien, Norge, Thailand eller Kuba garanterar vi att du får en tid som du aldrig glömmer. Resan startar med Utopia Guideschool och fortsätter när du står i uniformen och tar emot dina första gäster. Utopia är med dig hela vägen i jakten på drömjobbet. Vi är mycket stolta över att ha Skandinaviens högsta anställningsprocent i branschen. Vårt fokus ligger på att i största möjliga mån hjälpa dig att nå ditt mål. Vi har ettt begränsat antal platser på varje skola för att matcha resebranschens behov av guider, så att vi kan erbjuda jobbmöjligheter till alla godkända elever. Vi lever för succéhistorier!    

 

 

Efter tiden som guide

Vad ger tiden som guide dig efter att du vänt hemåt igen? Kan du använda din guideskola och erfarenheterna från den till något? Helt klart! Tidigare guider står högt i kurs hos arbetsgivare.

Som guide tar du ansvar både för dig själv, ditt team och inte minst alla gäster. Du blir van vid att tänka snabbt och ta beslut på stående fot. Du lär dig att ta initiativ och lösa problem. Du blir en mäniskokännare och lär dig att socialisera med alla typer av människor. Du lär dig att utnyttja dina egna och ditt teams kompetenser och du blir en lagspelare som samtidigt kan tänka själv. Du får förståelse för olika kulturer, olika tankesätt och inte minst att stå på egna ben långt från vardagen där hemma. Guidejobbet ger dig "hår på bröstet" och gör dig eftertraktad på arbetsmarkaden.     

Du har otroligt många attraktiva erfarenheter och verktyg att erbjuda när det står Utopia Guideschool och guide på ditt CV.

Vissa blir fångade av resebranschen och väljer att fortsätta på denna bana. Många företag rekryterar sin personal till huvudkontoren bland deras guider. Oavsett om du väljer att fortsätta karriären i resebranschen eller byta bransch är möjligheterna många. Många före detta guider hamnar i ledarpositioner på grund av de kompetenser och erfarenheter de fått medan de varit ute i världen och arbetat.  

 

HÄR FÅR DU JOBB SOM GUIDE

Utopia Guideschool arbetar oberoende av resebolagen och är erkänt i hela resebranschen. Med en utbildning hos oss kan du få jobb i hela resebranschen. Utopia Guideschool utbildar reseledare och servicepersonal till flera resebyråer i Sverige och Skandinavien, men också till många turistverksamheter i utlandet. Vi har ett stort nätverk av samarbetspartners i branschen.