Om Mallorca

Fakta och "nice to know"-information

Medelhavets pärla och charterbranschens hjärta

Mallorca är en ö i Medelhavet där mycket händer. Ön har omkring 875.000 invånare och är känd för sitt medelhavsklimat med milda vintrar och sommartemperaturer på mellan 25-30 grader. Vår och höst är varma och behagliga med få regntimmar. Fram till slutet på oktober/början av november kan alla besökande njuta av härligt sommarväder och den i stort sett konstant blå himlen. 

Denna spanska pärla är en av de mest populära semesterresemålen för skandinaviska turister. Detta gör Mallorca till ett självklart val och den perfekta platsen för våra guideskolor. Det är givetvis ingen slump at vi valt att lägga skolan här – charterbranschens hjärta har otroligt mycket att erbjuda. Det kommer du få rikligt med möjligheter att känna på under vistelsen på Utopia Guideschool. 

Ön lockar år efter år ett hav av människor. Mallorca erbjuder spännande kultur, häftiga upplevelser och inte att förglömma otroligt läckra badstränder. Många resande besöker Mallorca för att få en aktiv semester, här kan bland annat nämnas möjligheter för cykling, dykning, golf och vandring i bergsområden. 

Mallorca är den största ön i ögruppen Balearerne som ligger i den västra delen av Medelhavet. Naturen erbjuder många olika upplevelser på ett fårhållandevis litet geografiskt område. Här finns härliga stränder, stora som små, vackra droppstensgrottor, bergområden och mycket, mycket mer.

På Mallorca används Euro som valuta. 1 Euro motsvarar ca. 10 SEK.

Tidszonen är densamma som i Sverige (+1), så du behöver inte ställa om klockan när du reser till Utopia Guideschool.