En extern HR-partner för resebranschen

UTOPIA hjälper med att anställa och utbilda branschens bästa guider och reseledare.

Utopia Guideschool för resebolagen

Utopia Guideskola är en extern HR-partner för hela resebranchen.

Med en bred och djup förståelse för önskningar, behov och vilka utmaningar resebolagen står inför med gästerna på destinationen, utbildar vi på Utopia Guideschool branchens bästa och duktigaste guider.

Hos Utopia Guideschool lever och andas vi för att vara den mest uppdaterade och branschrelevanta guideskolan på marknaden. Därför förbereder och utvecklar vi oss kontinuerligt med ett nära samarbete med några av Skandinaviens största resebolag på utbildningen som våra elever genomgår. Vi är med andra ord alltid up-to-date med de nyaste trenderna och utvecklingen i branchen. 

Vi hos Utopia Guideschool förstår att ”People” och ”Business” går hand i hand, och att detta är förutsättningen för att kunna upprätthålla en hållbar verksamhet inom rese- och servicebranchen. Därför utbildar vi våra elever efter branschens behov och utvecklar eleverna på både ett proffisionellt- och personligt plan så de kan klara jobbkraven som kommer möta dem när de ska ut i sin uniform. Vi hjälper också att systematiskt och professionellt företagen i resebranschen med processen för att sourca, locka, rekrytera, intervjua och omborda medarbetare till deras organisation (Talent Acquisition). 

Vi förstår att den rätta guideprofilen är viktig för att matcha det riktiga guidejobbet

Vi är certifierade i att utbilda och ge återkoppling i DISC-personlighetsanalyser. – Vi använder profilen till att skapa positiv utveckling hos varje elev. Profilen ger oss grunden för en konstruktiv dialog mellan eleven om motivation, ansvar, utmaningar, teamarbete, kommunikation och utvecklingspotential. – Vi använder den som ett verktyg för att hjälpa resebolagen med att hitta rätt kandidat till de riktiga arbetsuppgifterna. Vi kan hjälpa med att matcha elevens profil mot de krav/önskningar resebolagen har.

 

Dialogen med samarbetspartners

Utopia Guideskola vill kontinuerligt lära för att fortsätta vara den mest branschrelevanta guideskolan. Därför har vi stort fokus på en nära dialog med alla våra samarbetspartners. Vi vill oavbrutet utveckla våran guideskola så den matchar de krav och behov ni som resebolag har.

En feedback-kultur som skapar en utveckling och medför en öppen dialog för våra elever redan från första dagen på skolan, mellan all Utopia Guideschool´s personal, hotellet och andra destinationspartners. Denna kultur vill vi även ha mellan Utopia Guideschool och alla partners i resebranschen.

Har ni en stjärna bland era guider/destinationschefer som ni tror vill vara en del av instruktörerna på Utopia och dela med sig av sina erfarenheter för att få fram branschens bästa guider? Vi är alltid öppna för att ta emot förslag på bra kandidater. Därför är ni mer än välkomna till att kontakta mig eller be kandidaten ta kontakt till mig.

En 100% oberoende guideskola

Utopia Guideschool är en 100% oberoende guideskola och vi önskar att leverera guider till många nicher i resebranschen och olika resebolag. Alla våra partners ska ha samma möjlighet att få tillgång till branschens duktigaste guider. Alla våra partners är välkomna på våran guideskola för att hålla en firmapresentation och jobbintervjuer med dem elever som önskas.

Vill ni vara med på Mallorca för att hålla i jobbintervjuer och en firmapresentation?

Vi har under 2021 följande skolor:

Mars/Aprilskolan – 5 veckor

Juli/Augusti - 4 veckor

September/Oktoberskolan – 5 veckor

Skriv till mig eller kontakta oss genom formulären nederst på denna sida.

 Om Sarah (Product Manager)

Jag har, utöver ansvar för att innehållet på skolan lever upp till resebolagens krav och de arbetsuppgifter som branschen erbjuder, också huvudansvaret för att vi kan hjälpa resebolagen systematiskt och professionellt med processen för att sourca, locka, rekrytera, intervjua och omborda medarbetare till deras organisation. Jag sätter stor ära i att elevernas önskningar och ambitioner kommer matcha resebolagens önskningar, krav och behov, så att det "perfekta match" uppstår varje gång. 

Det betyder också att jag har en nära kontakt med det fasta teamet på Mallorca och besöker skolorna varje gång under flera veckor.

Jag är sälj-, service- och lösningsorienterad med en distink positiv attityd. Det som driver mig allra mest är, se utveckling i människor och med ett kreativt mind-set utmana ramarna och på det sättet utveckla min arbetsplats. I förlängning av detta är jag mycket inspirerande och energisk i privata så som arbetsmässiga sammanhang. Kollegor och vänner beskriver mig ofta som inspirerande, lojal, en energibomb och som en person som ser den stora bilden av det hela. Rent karriärsmässigt har jag sedan 2005 arbetat i olika funktioner tvärs över resabranschen och på mitt CV har det varit både sol, charter, ungdomsresor och skidor. 

Min erfarenhet i resebranschen ger mig en bred förståelse för vad ni resebolag önskar, har behov för och de utmaningar ni står inför när det kommer till att anställa helt rätt guider som kan leverera en bra och stolt produkt till gästerna på destinationen. Därför ser jag det som en personligt stor ära att vara extern HR-partner för alla resebolag som kommer ner och anställer från guideskolan.

Nyckelorden jag lever efter för att skapa den bästa möjliga utbildningen på Utopia Guideschool är: Personlig, Ödmjukhet, Öppenhet, Enkelhet, Feedback.

Vänliga Hälsningar
Sarah Langhoff
Product Manager
sl@guideschool.se / +46 844 683 503