En extern HR-partner för resebranschen

UTOPIA hjälper till med att anställa och utbilda branschens bästa guider och reseledare.

Utopia Guideschool för resebolagen

Utopia Guideskola är en extern HR-partner för hela resebranchen.

Vi på Utopia Guideschool är medvetna om vilka önskemål, krav, behov och utmaningar som resebolagen ställer på sina framtida medarbetare. Vi utbildar eleverna för att kunna ge gästerna bästa möjliga upplevelse på destinationen. Utopia Guideschool utbildar utan tvekan branschens bästa och duktigaste guider.

Utopia Guideschool lever ständigt efter mottot att vara "Den mest uppdaterade och branschrelevanta guideskolan på marknaden". Vi förbereder, utvecklar och uppdaterar utbildningen kontinuerligt i samråd med några av Skandinaviens största resebolag. Vi är alltid uppdaterade med de nyaste trenderna och ligger alltid i framkant med utvecklingen i branschen. 

Vi på Utopia Guideschool förstår att ”People” och ”Business” går hand i hand. Detta är en grundläggande förutsättning för att kunna upprätthålla en hållbar verksamhet inom rese- och servicebranschen. Vi utbildar våra elever efter branschens behov och utvecklar eleverna på både ett professionellt och personligt plan. Detta görs för att eleverna ska klara av jobbkraven som kommer möta dem i ett framtida arbetsliv. Vi hjälper dessutom företag i resebranschen att systematiskt och professionellt hitta, locka, rekrytera, intervjua och anställa medarbetare till deras organisation (Talent Acquisition).

Vi förstår att den rätta guideprofilen är viktig för att matcha det riktiga guidejobbet

Vi är certifierade i att utbilda och ge återkoppling i DISC-personlighetsanalyser. Vi använder profilen till att skapa positiv utveckling hos varje elev. Profilen ger oss grunden för en konstruktiv dialog med eleven om motivation, ansvar, utmaningar, teamarbete, kommunikation och utvecklingspotential. Vi använder detta som ett verktyg för att hjälpa resebolagen med att hitta rätt kandidat till respektive arbetsuppgift. Vi kan hjälpa till med att matcha elevens profil mot de krav/önskningar resebolagen har.

 

Dialogen med samarbetspartners

Vi på Utopia Guideskola vill kontinuerligt lära, uppdatera och utveckla utbildningen för att fortsätta vara den mest branschrelevanta guideskolan. Vi har därför ett stort fokus på en nära dialog med alla våra samarbetspartners. Målet är att regelbundet utveckla utbildningen så att den matchar de krav och behov som ni som resebolag har.

Vi arbetar aktivt med en feedback-kultur som skapar utveckling och medför en öppen dialog för våra elever redan från första dagen på skolan. Detta är genomgående mellan all Utopia Guideschools personal, hotellet och andra destinationspartners. Denna kultur vill vi även ha mellan Utopia Guideschool och alla partners i resebranschen.

Har ni en stjärna bland era guider/destinationschefer som ni tror vill vara en del av instruktörerna på Utopia Guideschool och dela med sig av sina erfarenheter för att få fram branschens bästa guider? Vi är alltid öppna för att ta emot förslag på bra kandidater. Ni är mer än välkomna att kontakta oss eller be kandidaten ta drektkontakt med oss.

En 100% oberoende guideskola

Utopia Guideschool är en 100% oberoende guideskola. Vi levererar guider till branschens alla nischer och resebolag. Alla partners ska ha samma möjlighet att få tillgång till branschens duktigaste guider. Alla våra partners är välkomna på guideskolan för att hålla en bolagspresentation och jobbintervjuer med de elever som önskas.

Vill ni vara med på Mallorca för att hålla i jobbintervjuer och en bolagspresentation?

Vi har under år 2021 följande kurstillfällen:

Mars/April – 5 veckor

Juli/Augusti - 4 veckor

September/Oktober – 5 veckor

Skriv till oss eller kontakta oss genom formuläret nedan.

 Om Sarah (Product Manager)

Jag ansvarar för att utbildningens innehåll lever upp till resebolagens krav och de olika arbetsuppgifter som branschen erbjuder. Jag ansvarar dessutom för att hjälpa resebolagen i processen att på ett systematiskt och professionellt sätt hitta, locka, rekrytera, intervjua och anställa medarbetare till deras organisation. Jag lägger stor vikt på att elevernas önskningar och ambitioner kommer matcha resebolagens alla olika krav och behov, så att den perfekta matchningen uppstår varje gång.

Det betyder också att jag har en nära kontakt med det stationerade teamet på destinationen och besöker skolorna flera gånger om året.

Jag är sälj-, service- och lösningsorienterad med en distinkt positiv attityd. Det som driver mig allra mest är att se utveckling i människor och med ett kreativt mind-set utmana ramarna och på det sättet utveckla min arbetsplats. I förlängning av detta är jag mycket inspirerande och energisk i mitt privata såsom arbetsmässiga sammanhang. Kollegor och vänner beskriver mig ofta som inspirerande, lojal, en energibomb och som en person som ser den stora bilden av det hela. Rent karriärsmässigt har jag sedan 2005 arbetat i olika funktioner tvärs över resebranschen och på mitt CV har det varit både sol, charter, ungdomsresor och skidor.

Min erfarenhet i resebranschen ger mig en bred förståelse för vad ni resebolag önskar, har behov för och de utmaningar ni står inför när det kommer till att anställa helt rätt guider som kan leverera en bra och stolt produkt till gästerna på destinationen. Därför ser jag det som en personligt stor ära att få vara extern HR-partner för alla resebolag som kommer ner och anställer från guideskolan.

Nyckelorden jag lever efter för att skapa den bästa möjliga utbildningen på Utopia Guideschool är: Personlig, Ödmjukhet, Öppenhet, Enkelhet, Feedback.

Vänliga Hälsningar
Sarah Langhoff
Product Manager
sl@guideschool.se / +46 844 683 503