Ski & adventure skolan i Alperna

- en unik upplevelse och utbildning på samma gång!

Ski & adventure

(Vår skola i alperna)

Kombinera din Skid- & Adventure resa med en utbildning som du kan använda resten av ditt liv! (Vår skola i Alperna genomförs i juli/augusti - boka din plats här)

Varför betala för att vara på resa endast en månad som backpacker och sedan vända hem igen? - Här får du en hel månads adventure-resa och utbildning samtidigt. De 28 äventyrliga och actionfyllda dagarna är bara början på ett liv och karriär inom denna bransch. Efter skolan kan du komma ut och fortsätta din resa så länge du känner för det och samtidigt ha möjlighet att få betalt för det!

 

DU ÄR FÄRDIG PÅ SKOLAN VID RÄTT TIDPUNKT

Vi har naturligtvis valt datum på skolan för att förhållandena i Alperna ska vara bäst möjliga, men samtidigt har vi gjort det ihop med skidresebolagen. När du tar Ski- & Adventure guideskolan kommer du att vara klar på helt rätt tidpunkt för att komma i anspråk till vintersäsongens alla skidjobb. Det är därför vi beslutat att lägga skolan vid just denna tid, så att alla som drömmer om ett jobb som skidguide eller ett jobb på hotell i alperna ska ha de bästa möjligheterna att direkt efter skolan komma till en intervju med ett av de skidresebolag som vi samarbetar med.

För dig som kanske inte bara önskar att jobba på en vinterdestination, då är detta också tidpunkten då många charter- och solresebyråer har behov för förstärkning av utbildade reseledare till sina destinationer. Detta eftersom det ofta är här en del reser hem för att starta på universitetsstudier.

  

Undervisningen på Utopia Guideskola

På Utopia Guideschool anser vi att "learning by doing" är ytterst viktigt i inlärningsprocessen. Vi är övertygade om att du lär dig bäst genom att känna, se och uppleva yrket personligen. Det betyder att du får både teoretisk och praktisk undervisning. Tillsammans med dina medstuderande och instruktörer får du uppleva det du lärt dig av teorin i praktiken. På så sätt kan du enkelt dra paralleller mellan teori och praktik. Din guideutbildning går på detta vis upp i en större enhet och du får en djupare förståelse för yrket.


FACINATION FÖR SKIDÅKNING ELLER SNOWBOARD

Du drömmer kanske om ett jobb där du får betalt för att åka skidor? Är du en av dem som kommer att stå upp först för att njuta dagens första svängar i nypreparerade pister eller i nyfallen pudersnö?

Skiddelen av kursen passar dig oavsett om du är nybörjare eller expert, vi utgår från dig och ger dig en rolig och spännande skid- eller snowboardupplevelse, så att du blir redo för en säsong i snön hos en av våra många samarbetspartner i skidresebranschen.

I Zillertal ligger Hintertux glaciären, som med sin ”the snow must go on” erbjuder 365 snödagar om året. Under kursen använder vi oss av de 20 kilometer pister som området har att erbjuda under högsommaren.

SKIDÅKNING, ADVENTURE & ACTION SOM EN DEL AV UNDERVISNINGEN

Utöver alla reseguidekurselement innefattar programmet på vår Ski- & Adventure guideskola massor av skidåkning, adventure och action som en del av undervisningen. Du kan bland annat se fram emot följande som är några exempel på de aktiviteter och utflykter du som elev kommer att lära dig att jobba med.

  • Pistvisningar
  • Skidsafari
  • Gemensam skidåkning
  • Alpina aktiviteter
  • Trekking
  • Summit Hike´s
  • Action- & adventuresports

 

 

VI ANVÄNDER ÖSTERRIKES STÖRSTA SOMMAR GLACIÄRA SKIDOMRÅDE I UTBILDNINGEN

Under kursen gör vi allt för att du ska få en upplevelse i de fantastiska och actionfyllda omgivningarna vi har i Zillertal och närheten till Glacieren Hintertux. Samtidigt förbereder vi våra elever inför ett jobb som skidguide hos en av våra många partners. Förutom att ge dig en unik upplevelse i Alperna, ger denna utbildning dig också stor personlig utveckling och massor av redskap och erfarenheter.

 Denna kurs är det helt rätta valet om du har insett att livet är ett "one take" och därför vill få så mycket ut av det som möjligt, både personligt och professionellt.