Ski & adventure skolan i Alperna

- en unik upplevelse och utbildning på samma gång!

Ski & adventure

- Guideutbildning i Alperna

Kombinera din ski- & adventureresa med en utbildning som du kommer att ha användning för resten av livet.

Varför betala ett högt pris för att resa en månad som backpacker och sedan vända hem igen? På Utopia Guideschool får du en hel månads adventure-resa och utbildning på en och samma gång, perfekt för dig som vill förena nytta med nöje. Under 28 äventyrliga och actionfyllda dagar får du en flygande start på ett liv och karriär inom resebranschen. Efter utbildningen kan du fortsätta din resa så länge du känner för det och samtidigt som du får betalt!

 

DU ÄR KLAR MED DIN UTBILDNING VID RÄTT TIDPUNKT

Vi på Utopia Guideschool har gemensamt med skidresebolagen noga valt datum för utbildningen när förhållandena i Alperna är som bäst. När du utbildar dig på Utopias Ski- & Adventureutbildning i Alperna kommer du att vara klar med utbildningen vid rätt tidpunkt för att söka en tjänst till vintersäsongens alla skidjobb. Detta är anledningen till att vi beslutat att schemalägga utbildningen vid just denna tidpunkt. När utbildningen är avslutad ges du som drömmer om ett jobb som skidguide eller ett jobb på hotell i alperna de bästa möjligheterna att direkt efter skolan komma till en intervju med ett av de skidresebolag eller hotell som vi samarbetar med.

För dig som kanske inte enbart önskar och drömmer om att arbeta på en vinterdestination är detta också tidpunkten då flera charter- och solresebyråer har ett stort behov av förstärkning med utbildade reseledare till sina destinationer. Detta eftersom flera guider vid den här tidpunkten reser hem för att starta sina universitetsstudier.

  

Undervisningen på Utopia Guideskola

På Utopia Guideschool anser vi att "learning by doing" är ytterst viktigt i inlärningsprocessen. Vi är övertygade om att du lär dig bäst genom att känna, se och uppleva yrket personligen. Det betyder att du både får teoretisk och praktisk undervisning. Tillsammans med dina kurskamrater och instruktörer får du uppleva det du lärt dig av teorin i praktiken. På så sätt kan du enkelt dra paralleller mellan teori och praktik. Detta innebär att din guideutbildning blir desto mer relevant med en djupare förståelse för yrket.


FASCINATION FÖR SKIDÅKNING ELLER SNOWBOARD

Drömmer du om ett jobb där du får betalt för att åka skidor? Är du personen som kommer att gå upp tidigt för att få njuta av dagens första åk i de nypreparerade pisterna eller ta en sväng offpist i den nyfallna pudersnön?

Skiddelen av kursen passar dig oavsett om du är nybörjare eller expert. Vi utgår från dig och ger dig en rolig och spännande skid- eller snowboardupplevelse så att du förbereds för en härlig vintersäsong i snön hos någon av våra många samarbetspartner i skidresebranschen.

I Zillertal ligger Hintertux-glaciären som med sin ”The Snow must go on” erbjuder 365 snödagar om året. Under kursen använder vi oss av de 20 kilometer långa pisterna som området har att erbjuda under högsommaren.

SKIDÅKNING, ADVENTURE & ACTION SOM EN DEL AV UNDERVISNINGEN

Utöver den väl genomarbetade guideutbildningen innefattar programmet på vår Ski- & Adventureskola massor av skidåkning, adventure och action som en del av undervisningen. Du kan bland annat se fram emot följande som är några exempel på de aktiviteter och utflykter du som elev kommer att lära dig att jobba med.

  • Pistvisningar
  • Skidsafari
  • Gemensam skidåkning
  • Alpina aktiviteter
  • Trekking
  • Summit Hike´s
  • Action- & adventuresports

 

 

VI ANVÄNDER ÖSTERRIKES STÖRSTA SOMMARGLACIÄRA SKIDOMRÅDE I UTBILDNINGEN

Under kursen gör vi allt för att du ska få en enastående upplevelse i de fantastiska och actionfyllda omgivningarna vi har att erbjuda i Zillertal och närheten till Glacieren Hintertux. Samtidigt förbereder vi våra elever för ett jobb som skidguide hos någon av våra många partners. Förutom att ge dig en unik upplevelse i Alperna så kommer denna utbildning ge dig en personlig utveckling tillsammans med mängder av nya redskap och erfarenheter.

Utopias Ski- och Adventureutbildning i Alperna är det perfekta valet för dig som insett att livet är här och nu och vill få ut så mycket av det som möjligt, både personligt och professionellt.