Guideutbildning Cypern

 - 5 veckor i soliga Ayia Napa

Guideutbildning på Cypern

Varje vår i mars/april håller vi Utopia GuideSchool på Cypern i den populära semesterorten Aiya Napa.

Ayia Napa är det perfekta stället att genomföra en guideskola i de vackra omgivningarna, det varma klimatet och med allt vi behöver precis utanför dörren.

Här nedanför har vi samlat all information om guideutbildningen på Cypern.

Om utbildningen på Cypern

Guideutbildningen på Utopia Guideschool blir din språngbräda in i en värld som är fylld av nya upplevelser, nya vänner och massor av oförglömliga upplevelser – och inte minst en otrolig personlig utveckling.

Det blir garanterat ett beslut du aldrig kommer att ångra. 

Utbildningen är sammansatt i ett branschrelevant sammanhang, och genomförs på exotiska Cypern under en period av 5 veckor.

Utopias guideutbildning på Cypern garanterar dig den mest professionella, realistiska och heltäckande reseguideutbildningen i branschen.

Med utgångspunkt i decennier av praktisk erfarenhet inom resebranschen, och en djup förståelse för de önskemål, behov och utmaningar som resebyråer möter i arbetet med sina gäster på resmål, utbildar vi på Utopia GuideSchool branschens bästa och absolut skickligaste guider.

Här är ett litet urval av områden och ämnen som vi undervisar i på guideutbildningen:

 • Mikrofon- & presentationsteknik
 • Välkomstmöte & busstransfer
 • Sälj och service
 • Rejseforsikringer
 • Första Hjälpen
 • Personlighetsprofiler och analys
 • ... och MYCKET mer.

Vi har samlat mer information om utbildningens innehåll, om de olika ämnena, om undervisningen och mycket mer på länken nedan.

Läs mer om utbildningen»

Hotellet du bor på

Vi kan stolt presentera hotellet du ska bo på under din vistelse på Cypern. Välkommen till Hotel Tasia Maris Beach. Tasia Maris Beach är ett fantastiskt 4-stjärnigt hotell med ett perfekt läge i Ayia Napa, vid stranden. Se vår svensk/danska instruktör Gustaf presenterar hotellet i videon nedan.

Hotellet ligger precis intill stranden, Sandy Bay, som är ett av Cyperns mest populära och fina stränder. Hotellet ligger också nära många av Aiya Napas fina restauranger och mysiga barer. I närheten av hotellet hittar du flera stora lagunliknande poolområden, där det finns gott om solstolar och parasoll för de timmar under dagen då det inte är undervisning. Dessutom har hotellet flera läckra restauranger, WIFI överallt, en underbar lobbybar och mycket mycket mer...

Omgivningarna

Hotellet ligger vid stranden (50m) och med kort gångavstånd till stan. Det finns därför stora möjligheter att aktivt använda närområdet och det gör vi bland annat genom att hålla mycket av undervisningen ute (på stranden etc.) – men hotellet har givetvis också stora och svala konferenslokaler för inomhuslektioner .

Se bilder på hotellet och omgivningarna i bildgalleriet nedan.

 

ÖPPNA BILDGALLERI     »


Cypern / Aiya Napa har mycket att erbjuda. När du går på upptäcktsfärd i närområdet kan du se, känna och uppleva mycket av det du senare som utbildad guide har som vardag. Vi har med andra ord sett till att guideskolan hålls i den perfekta miljön och omgivningen, så att du på bästa sätt under guideutbildningen får en smak av det liv som väntar dig när du gör karriär som reseledare .

Halvpension

När du bor på Utopiahotellet på Cypern har du möjlighet att välja halvpension under hela din vistelse. Det är mycket populärt, och ca. 95 % väljer att göra det. Halvpension innebär att du har både en stor och utsökt frukost- och middagsbuffé inkluderad under hela din vistelse. Måltiderna serveras i stora läckra bufférätter i hotellets restaurang. Vi på Utopia rekommenderar alla att välja halvpension, då det är ett enkelt, smidigt och bekvämt sätt att äta dagens viktigaste måltider. Halvpension är valfritt vid bokning, men kan också köpas vid ankomst till Cypern mot en extra kostnad på endast DKK 4 495.

Hotellrummen

På Utopia Hotel (Tasia Maris) bor ni 3 och 3 tillsammans i nyrenoverade, ljusa och riktigt fina rum. Det finns ett litet kylskåp men det finns inga köksfaciliteter. Du kommer endast att bo med studiekamrater av samma kön.

Ni kommer att placeras slumpmässigt, men det är möjligt att önska att bo tillsammans specifika personer. Skicka bara ett mejl om detta före ankomst eller efter bokning, så försöker vi ordna det.

Cypern & Ayia Napa

Cypern som destination

Det är ingen slump att vi har valt Cypern som resmål för guideskolan. Cypern är ett av Skandinaviens mest populära resmål och med goda skäl! Cypern har allt - från fantastisk kultur och historia, utsökt grekisk mat och exotiskt klimat till några av världens bästa stränder. Tillsammans med det varma vädret 9 månader om året ger Cypern den perfekta miljön för vår guideskola!

Både som en del av guideskolan och på fritiden kommer det att finnas tid att utforska vackra Cypern – precis som när man jobbar som guide. Du har mycket att se fram emot!

 

Ayia Napa sätter ramarna

Utopiahotellet och därmed guideskolan ligger i Cyperns populäraste semesterort, Ayia Napa.

Ayia Napa är en semesterort som har allt. Här är det fullt av liv och semesterstämning! Du hittar öns bästa restauranger och grekiska tavernor, ett pulserande nattliv och några av öns bästa stränder som t.ex. Nissi Beach, som ligger inom gångavstånd från vårt hotell. Sevärdheter som Love bridge eller Blue Lagoon är också värda ett besök på en av dina lediga dagar.

Vi använder även Ayia Napa, de natursköna områdena och de vackra stränderna för undervisning och aktiviteter!

 

Specialmoduler

När du går guideutbildningen på Cypern med UtopiaGuideschool har du möjlighet att helt kostnadsfritt välja en fördjupningsmodul, där du går extra djupt in på ett specifikt område inom guideutbildningen. Normalpris 4999 kr.

Du kan välja mellan följande specialmoduler:

 • Sport- och fitnessguiden
 • Barnguiden
 • Ungdomsguiden
 • Destination Management & Ledning
 • Skieguiden (en del av grundutbildningen)
 • Animationsguiden (en del av grundutbildningen)
 • Hållbarhet och turism (en del av grundutbildningen)

Du väljer önskad specialmodul under beställningen. Du kan också vänta med ditt val tills du har kommit till guideskolan. På guideutbildningen har vi en introduktionskurs, som pågår under de första dagarna efter ankomst till Cypern, där vi går in i detalj på de enskilda specialmodulerna.  

Läs mer om specialmodulerna »

Fritiden på Cypern

5 intensiva veckor

På Utopia Guideschool gör vi ingen hemlighet av att de 5 veckor som guideutbildningen sträcker sig över är intensiva och ibland krävande. Guideutbildningen är seriös och syftar till att utbilda branschens absolut bästa guider. Det kompromissar vi inte med!

Du kan förvänta dig långa dagar med mycket aktiviteter och undervisning – för det finns mycket att gå igenom och lära dig innan börjar jobba som guide i resebranschen.

Utopia Guideschool är en verklighetstrogen och branschrelevant guideskola vilket gör att vi gör din tid på Utopia Guideschool så realistisk som möjligt, i förhållande till jobbet som guide. Därför har du också en ledig dag i veckan på skolan och en siesta mitt på dagen, precis som när du är guide.

På din lediga dag och under siestan kan du samla kraft och roa dig med dina studiekamrater i de fantastiska omgivningarna och tiden kan spenderas precis som du vill. Nedan ger vi några bra exempel på vad elever brukar göra på sin lediga tid. 

 

Siesta vid strand och pool

Föreställ dig följande: Det är inte ett moln på himlen, temperaturen är 30 grader och solen skiner. Klockan är 13.00 och nu är det siesta! Många väljer att gå ner till den fina sandstranden som ligger tvärs över gatan från hotellet. Här kan du ta ett uppfriskande dopp på Santa Ponsa Beach, för att sedan gå upp och lägga dig på stranden få lite färg. 

Du kan också välja att lägga dig vid hotellets fina pool på en av de många solstolarna, som du har fri tillgång till. Här kan du njuta av poolen och avsluta simturen vid poolbaren där du kan äta lunch eller dricka en färskpressad smoothie.

 

Lunch på en Cypriotisk taverna

I närområdet runt hotellet finns massor av små mysiga lokala, billiga och riktigt bra cypriotiska tavernor. En "Taverna" är en lokal cypriotisk restaurang känd från framför allt den grekiska kulturen, där du kan köpa läckra och medelhavsinspirerade rätter och drycker. Många väljer att använda sin siesta för att utforska de många krogarna, där man kan få en utsökt gyros eller mousakka.

Utforkska ön

På sin lediga dag är det självklart att ge sig ut och uppleva vackra Cypern! Det finns något för alla på Cypern - oavsett om du vill se historiska städer och lokala marknader eller de vackraste vyerna och vandra i bergen. Du kan antingen ta en buss ut till de vackra städerna, utforska den omgivande naturen till fots eller hoppa över till andra sidan gatan och hyra antingen en buggy, ATV eller bil och köra ön tunn! Möjligheterna är många.

 

Vattensport 

Du kan tillbringa både din siesta eller en ledig dag på Cyperns azurblå vatten! Oavsett om det är på en trampbåt, på en båttur eller fastspänd bakom en motorbåt, är det ett bra sätt att spendera din fritid och skapa minnen för livet.

 

Träning

Det är viktigt att hålla igång och det gäller att hålla igång träningen. Det ger både fysiskt såväl som psykiskt välbefinnande, och det är en otroligt viktig disciplin att upprätthålla – även när man befinner sig i guidelivet efter Utopia Guideschool.

Många väljer därför att spendera sin siesta på att gå till gymmet, ta en kort löprunda, en omgång tennis/paddel eller en omgång beachvolleyboll tillsammans med de andra eleverna på stranden. På Utopia Guideschool anordnar vi dock även ett antal morgonträningspass under guideträningen, där vi samlas på stranden och får upp pulsen. Dessa är dock helt frivilliga om du vill delta på.

 

Avslappning

Guideutbildningen är som sagt intensiv, och kan ibland vara lite krävande. Vi har en omfattande läroplan som vi måste gå igenom på bara 5 veckor. Därför kan det också finnas dagar då du bara behöver sova ut, koppla av och samla energi. Du kan koppla av både vid poolen och på stranden, men ibland kan det vara skönt att ligga på rummet, där luftkonditioneringen håller en sval temperatur.

Det kan också vara skönt med en promenad runt det exotiska landskapet med lite musik eller en podcast i öronen. Det är helt individuellt hur du slappnar av bäst, och du bestämmer själv vad som fungerar för dig. En sak är dock säker, du kommer känna dig själv mycket bättre efter din vistelse på Utopia Guideschool.

Utflyktspaketet på Cypern

När du är på Cypern på Utopia Guideschool sätter vi en stor ära i att du får de absolut bästa och mest unika upplevelserna med dig i bagaget. Därför har vi satt ihop ett Utflyktspaket på Cypern som är fyllt till bredden av fantastiska upplevelser. Utflykterna väljs ut efter vad Cypern med omnejd har att erbjuda. Vi går både ut och ser ön, gör aktiviteter och firar examen med temamiddagar.

 

Utflykterna och evenemangen hålls under guideskolan och är ett tillägg som läggs till vid bokningen. Utflyktspaketet kostar 1 599:- och kan t.ex. inkludera följande *:

 • Ayia Napa Waterpark
 • Båttur till Blue Lagoon
 • Utforska och shoppa i vackra Larnaca
 • Jeepsafari med sightseeing
 • Grekisk/Cypriotisk kväll
 • Event- och temamiddagar

  * Ovanstående är ett exempel från den senaste guideutbildningen som hölls på Mallorca, och kan ändras från skola till skola beroende på vilka alternativ som finns under den period vi är där. Vi säkerställer dock alltid fullt värde i utflyktspaketet.

Ayia Napa Waterpark

Vi åker ut till den enorma vattenparken som ligger precis i utkanten av Aiya Napa. Här kan du bada i flera olika bassänger med mer än 20 olika vattenrutschbanor – där vissa så klart är vildare än andra. Det finns både något för dig som älskar adrenalin i de högsta och snabbaste vattenrutschbanorna eller för dig som vill slappna av i "lazy river".

Det är en heldagsutflykt som erbjuder allt från sol, vattenrutschbanor och kalla drycker.

 

Båttur till Blue Lagoon

Vi samlar hela Utopia-teamet och tar oss ut till havet, där vi besöker några av de mest fantastiska badplatserna som Cypern har att erbjuda. Musiken flödar på en behaglig nivå på båtens däck, där folk roar sig och solar. Efter en kort segling släpps ankaret ner och det är dags att simma i något av det mest kristallklara havsvattnet som finns! Det går även att hoppa ner i vattnet från båten eller varför inte se på fiskar från båtens glasbotten.

Utforska och shoppa i vackra Larnaca

Det är dags att uppleva Cyperns tolkning av en "storstad". Vi har ordnat en buss som tar oss till Larnaca som också är där du landar när du kommer till Cypern. I Larnaca upplever du ett lokalsamhälle som är mycket mindre påverkat av turism jämfört med Aiya Napa. Det är en intressant och autentisk upplevelse som helt enkelt hör till när man tillbringar hela 5 veckor på Cypern. I Larnaca finns ett stort utbud av butiker för shoppning, fina lokala tavernor, lokala marknader och de trevligaste små sidogatorna i den historiska staden.

Jeepsafari med sightseeing

På morgonen kör vi tillsammans i jeepar i en lång rad mot Cyperns vackraste platser och sevärdheter. Det blåser i håret när våra jeepar tar oss ut för att se Cypern! Vi ser allt från Love Bridge till vackra vyer och historiska monument.
Det häftigaste med hela jeepsafariresan (och de andra utflykterna) är gemenskapen och upplevelsen som ni får tillsammans! Det är svårt att beskriva hur mycket det betyder att dela både dessa erfarenheter och hela guideskolan med de vänner man får på guideskolan.

Grekisk/Cypriotisk kväll

Till denna kväll har vi hittat områdets absolut mest lokala och mysiga Taverna som serverar fantastisk mat. En klassisk cypriotisk meze kommer att serveras. En "Meze" består av en mängd olika små lokala rätter, som serveras kontinuerligt och delas mellan gästerna - bäst jämfört med tapas som vi känner det från Spanien. Det klassiska med den cypriotiska Meze är att det alltid serveras mycket mer mat än vad som är mänskligt möjligt att äta. Under måltiden spelar ett lokalt cypriotiskt band stämningsfull traditionell livemusik, vilket bidrar till den helt unika atmosfären på en cypriotisk taverna, och till maten serveras några goda drinkar.

Event- og temamiddagar

På Utopia Guideschool ger vi den ultimata charterstämningen när vi arrangerar och bjuder in till två av guideskolans absoluta höjdpunkter – nämligen de berömda temamiddagarna. Allt från dukning till mat är genomtänkt. Det är alltid ett tema med kostym och underhållning, men mer avslöjar vi inte här. Du får vänta tills du får en inbjudan under din dörr på guideskolan.

 

Priser och Datum

Vi håller vår guideskola på Cypern varje vår.

Se alla tillgängliga datum och priser på guideskolorna till Cypern på länken nedan.

Se datum och priser »