Utbildningsplatserna

- Mallorca och Cypern

Utbildningsplatser

Guideutbildningen på Utopia Guideschool är på 5 veckor, och äger rum på några av Europas mest exotiska och vackraste resemål. Du kan ta utbildningen på antingen Mallorca eller i Val Thorens, som er noga utvalda. De innehåller allt det vi behöver för att ge dig ditt livs bästa upplevelse.

Vi håller vår guideskola på Mallorca i vår och höst, och guideskolan i januar i Val Thorens.

Läs mer om våra utbildningsplatser, och vad dom kan erbjuda, här nedanför.


Kriterier för urval

Platserna där vi håller guideskolor är noga utvalda utifrån ett antal helt avgörande kriterier, för att säkerställa kvaliteten på utbildningen för våra elever.

När vi väljer utbildningsorterna till Utopia Guideschool tittar vi bland annat på om det finns ett turistliv på resmålet och om klimatet är varmt, vackert och behagligt att vistas i. Ur ett professionellt perspektiv anser vi att det är otroligt viktigt att omgivningen speglar den verklighet som man i efterhand ska ut och ha sin vardag i som guide. Det ska finnas ett liv, en anda och en puls i och runt området så att man kan "känna" guidelivet. Detta är inte minst viktigt när det kommer till trivseln för dig och dina studiekamrater under själva studievistelsen – det gäller både i undervisningssammanhang, men även när du har ledigt.

Hotellen ni bor på är noggrant utvalda utifrån ett kvalitetskriterium. På Utopia Guideschool förstår vi vikten av att såväl rummen som hotellets faciliteter håller hög standard. Det är också avgörande för oss att det finns bra undervisnings- och konferenslokaler på hotellet eller i närheten, där vi kan genomföra vissa delar av undervisningen – både det teoretiska och det praktiska.