Instruktörer på Utopia Guideskola

INSTRUKTÖRER 

Möt våra duktiga instruktörer som ni kommer få stifta bekantskap med under utbildningarna 2021. Instruktörerna ser fram emot att få dela med sig av sina erfarenheter med er.

Nedan presenterar vi några av de instruktörer som ni kommer att lära känna på Utopia Guideschool under 2021.  

 

Kajsa (SE):

Hej, mitt namn är Kajsa och jag har så länge jag kan minnas alltid velat vara guide och resa jorden runt, uppleva en massa fantastiska platser och skapa oförglömliga minnen. För mig var det en självklarhet att gå på guideskola, inte bara för att lära mig om allt det innebär med att vara guide, utan också om hur man ska ta sig an olika typer av människor och situationer. Jag startade som guide direkt efter skolan 2017 och har nästan inte varit hemma i Sverige sedan dess. Jag älskar att vara på resande fot och verkar inte få nog av alla upplevelser.

Jag längtar efter att spendera tiden på Mallorca tillsammans med er och lära er allt jag kan!

Resebranschen - CV 

2017- Guideskola - Elev
2017/2018 - Italien - Guide
2018 - Grekland - Guide
2018/2019 - Österrike - Guide
2019 - Spanien - Guide
2019 - Guideskola - Instruktör
2019/2020 - Italien - Guide
2020 - Sverige - Guide
2020 - Guideskola - Instruktör

 

 

Herman (SE): 

Hej mitt namn är Herman och jag har under lång tid alltid haft en inspiration att få uppleva andra kulturer och utforska den vackra planet vi har. Jag vill uppleva det mesta, allt från vattenskoter på havet, dyka bland vrak utanför kuster och kunna ge mig ut bland naturen i ett annat land. Jag fick en inblick i yrket som guide strax innan jag avslutade min gymnasietid och bestämde att ge det ett försök efter studenten. Att gå guideskola innan jag började arbetet som guide, var en självklarhet för att lära mig hantera alla de olika typer av personer som finns och få en bra förberedelse för allt som kan komma hända ute i arbetet. 

Direkt efter guideskolan med bara ett par dagar hemma, började jag min första säsong utomlands och insåg redan direkt att jag har hamnat rätt. Jag har inte planen att avsluta mitt resande/guideliv då det kan vara det bästa som får dig känna dig levande.

Jag längtar till att få träffa er och bidra med de kunskapar jag samlat hittills, så ni kommer ut och är helt redo för den stora värld vi har.

Resebranschen - CV 

2019 – Guideskola - Elev
2019 - Albanien - Guide
2020 - Gran Canaria - Guide
2020 - Guideskola - Instruktör

 

 

Carolina (SE):

Hej allihopa! Carolina heter jag och är en superglad och energisk tjej som alltid älskat att vara ute i naturen, möta nya vänner och upptäcka världen!

Jag gick från att arbeta som djurvårdare i några av Sveriges största djurparker, till att ta klivet - att åka på Utopia guideskola för att bredda mina servicekunskaper & utveckla mig själv. Strax efter guideskolan reste jag iväg för att volontärarbeta med vilda djur i Sydafrika och därefter kunde jag bara inte åka hem till Sverige – det fanns ju så mycket kvar att upptäcka! Jag beslutade mig för att åka ut som guide med start på fantastiska Kreta och det har jag (som ni nog förstår) inte ångrat en enda sekund! Guidelivet är det absolut roligaste, lärorikaste och tuffaste jobben man kan ha, men ser man det mer som en livsstil snarare än ett jobb, kan man inte annat än älska det! Du vet aldrig vad som väntar, vilket gör varje dag minst lika spännande. Genom att ta klivet ut i världen har jag fått möjligheten att träffa massor med nya människor, både fantastiska kollegor, lokalbor och förstås härliga gäster. I och med det har jag både utvecklat mig själv otroligt mycket som person, men också fått vänner för livet. För att inte glömma alla underbara platser, naturupplevelser och andra oförglömliga äventyr som guidelivet bjuder på! Det går inte att beskriva med ord egentligen, det måste bara upplevas på egen hand.

Nu är jag supertaggad på att ta emot alla ni glada framtida guider, följa er utveckling under skolans gång, och förstås ha riktigt, riktigt kul tillsammans! Vi ses på Mallorca

Resebranschen - CV 

2018 – Mallorca – Utopia Guideskola – Elev
2019 – Kreta – Guide
2019 – Kreta - Receptionist
2019/2020 – La Palma – Guide
2020 – Guideskola – Instruktör

 

 

Olle (SE):

Hej, mitt namn är Olle!

För mig så är resandet inget intresse utan en livsstil. Jag har vart på resande fot sedan jag tog studenten och har inga planer på att sluta. Den största anledningen till detta är nog för att jag har ett behov av att ständigt byta miljö och möta nya utmaningar. Att ta steget från att resa jorden runt till att bli guide var ett självklart val för mig då det är ett jobb som inkluderar allt som jag tycker är kul, att få jobba i utlandet, träffa nya människor och ta vara på varje dag! Efter Guideskolan har jag haft den bästa tiden i mitt liv och just skolan är ett av de bästa minnena. Det finns många typer av guider och jag representerar den guidetyp som hatar att sitta på kontoret och istället har ett konstant behov av att vara ute och få träffa gäster, samt  ge ut den bästa servicen/guidningen möjligt!

Resebranschen - CV: 
2017 - Guideskola - elev
2017/2018 - Fuerteventura - Guide
2018 - Kreta - Guide
2018/19 - Teneriffa - Guide
2019 -  Mallorca - Guide
2019- Kreta - Guide

 

Camilla (SE/NO/DK):

Hei mitt navn er Camilla.
Jeg er en positiv jente med Glimt i øyet og selvironi.
Jeg er absolutt en livsnyter og forsøker alltid gjøre det beste ut av enhver situasjon.
Sosialt kommer jeg overens med de aller fleste of verdsetter team building høyt.
Jeg vil beskrive meg selg som ydmyk men alltid ærlig og rettferdig så godt det går.
Jeg har heller ingen problemer med å stå på egne ben , da jeg er meget selvstendig.

Min karriere i reisebransjen startet med guideskole i 2012 i Thailand. Da var jeg rastløs å ville ut å se verden!
Jeg hadde nok ikke regnet med å være ute så lenge men jeg forstod ganske tidlig at dette er verdens beste jobb!
Jeg har aldri vært borte fra jobb og stiller alltid opp! Det kommer sjelden et «nei» fra min munn.
Så må jeg også påpeke at jeg heller aldri har hatt en kjedelig dag på jobb siden jeg startet.

Reisebransjen CV:
2012- guide skole - elev
2012/2013 - Sharm el Sheikh - guide
2013 - Tyrkia - Guide
2014 - Tyrkia - Guide
2015 - Tyrkia - Guide
2016 - Tyrkia - Guide
2016/2017 - Gran Canaria - Guide
2017 - Tyrkia - Guide
2018 - Tyrkia - Service supervisor/ Head rep.

 

Cecilie (DK/SE):

Hej, mit navn er Cecilie. Jeg er en meget positiv, udadvendt, livsglad og eventyrlysten person. Jeg har siden jeg var lille altid rejst rigtig meget både med min familie hvor vi rejste Australien og New Zealand rundt med rygsæk og senere selv backpacket asien rundt. Jeg elsker at opleve nye ting og at møde nye mennesker, og det at kunne kombinere de ting jeg elsker med at arbejde fik mig til at tage på Utopia Guideskole, hvilket jeg ikke et sekund fortryder. Det har givet mig helt uforglemmelige oplevelser, personlig og faglig udvikling og venskaber for livet.
Min karriere i rejsebranchen startede som charterguide, men derudover har jeg også været skiguide, børneguide, aktivitetsguide og ungdomsguide.  Jeg elsker livet som guide, at ingen dage er ens, det unikke fælleskab med teamet, det at kunne være med til at gøre en forskel for gæsten og skabe gode oplevelser. Lige nu læser jeg til serviceøkonom, så jeg kan videreudvikle mig og blive i branchen.

Jeg glæder mig utroligt meget til at møde jer på guideskolen og dele ud af mine erfaringer og sende jer afsted mod verdens aller fedeste job.

Rejsebranchen - CV 

2015: Australien og Fiji – Højskole
2017: Guideskole – Elev
2017: Bulgarien - Tour Representative
2017: Kroatien - Aktivitet, service og børneguide
2017/2018 Italien – Skiguide
2018: Bulgarien – Guide
2018: Fuerteventura – Aktivitet, service- og børneguide
2018: Thailand – Backpackers staff
2018: Rundrejse Asien og Indonesien
2019: Bulgarien – Destinationschef
2020: Frankrig – Højsæsonuge skiguide
2020: Bulgarien – Manager
2020 – Guideskole - Instruktør

 

Josefine (SE/DK):

Hej, Mitt namn är Josefine. Mitt resebranschäventyr startade med att jag innerligt önskade att få komma till alperna och arbeta när jagvar färdig på gymnasiet. Jag visste inte hur eller vad jag skulle göra, men så träffa jag en guide i Österrike som gjorde min resa till något alldeles unikt. Då insåg jag att det självklart var det jag också skulle göra. Jag åkte därför iväg på guideskola för att följa min dröm om att spendera en vinter i Alperna på skidor. Men det vissade sig att resebranschen var det rätta valet för mig och därför jobbar jag fortfarande kvar inom den. Något av det som jag gillar bäst med resebranschen är den sammanhållningen, gemenskapen och vänskaper man får på varje destination. Speciellt det förhållandet man får till sina kollegor under säsongen och förståelsen för varandra som är svårt att få på något annat ställe. Jag älskar att uppleva nya saker och träffa nya människor och är väldigt spontan. Resebranschen är därför perfekt för mig för ingen dag är den andra lik, man får resa runt i världen och få massor av nya bekantskaper och en massor av oförglömliga minnen och upplevelser med sig hem.

Resebranschen - CV
2017 - Guideskola (elev)
2017/2018 - Guide - Österrike
2018 - Guide - Cypern
2018 - Guide - Rhodos
2018/2019 - Destinationschef - Österrike
2019 - Destinationschef - Cypern

 

Alexander (SE):

Mitt namn är Alexander Ohlsson och jag har arbetat utomlands inom resebranschen i fyra år i många olika tjänster. Jag har från starten av min resa alltid velat gå min egen väg och pröva på annorlunda platser och spännande destinationer. Som guide har du hela världen framför dina fötter och det vore fel att inte ta vara på det och se det allra bästa som finns. Jag är alltid en extremt positiv person, jag värnar om mina kollegor och vänner, arbetar hårt, njuter av livet och ser med glädje mot framtiden! Vi har det bästa framför oss och det skapar vi själva!

Jag tror stenhårt på teamwork och det är nyckeln till att man kommer långt. Inte bara att prata om det utan också veta vad teamwork faktiskt betyder. När situationer uppstår och man behöver varandra sätts teamwork på prov och man ska alltid hjälpa varandra oavsett. Jag tycker det är en enormt viktig del av arbetet. Högt i tak, säg vad man vill till varandra men glöm inte att samtidigt ha extremt kul tillsammans! Jag tror mycket på begreppet att få nöjda och återkommande gäster och för det så krävs det ett topparbete av alla och det är i varje situation, möte, klagomål, feedback, arrival och departure. Alla möten med våra gäster ska upplevas som 120 procent trovärdigt och genom att jag vill vara bäst i den här branschen så tror jag att det kommer mycket automatiskt. När vi ger en fin och trovärdig service genom våra rekommendationer, svar och hur vi uppfattas så känner sig gästen trygg, säker och avslappnad, och det ger oss återkommande gäster. 

Jag har varit 8 säsonger utomlands och fått möjligheten att arbeta, bo och uppleva Kreta i Grekland tre gånger, Egypten, Kroatien, Bosnien, Dominikanska Republiken, Gran Canaria, Sunny Beach i Bulgarien, Phuket, Khao Lak och Krabi i Thailand, Mallorca och nu senast Fuerteventura i Spanien. Det är 8 olika länder och lika många kulturer, 7 nya språk och 14 olika destinationer inom dessa länder. Jag har sett otroliga platser, fått många nya vänner och haft the time of my life! Att flytta från Sverige och se världen är det bästa valet jag någonsin gjort. 

Så för er som nu ska påbörja er resa så säger jag bara välkommen till starten på den bästa tiden i era liv!

Jag ser fram emot att träffa er alla. Vi ses! 

Resebranschen - CV: 
Vinter 2013 - Turkiet - Guideskola
Sommaren 2013 - Grekland - Guide
Vintern 2013/2014 - Egypten - Guide
Sommaren 2014 - Kroatien/Bosnien - Guide
Vintern 2014/2015 - Dominikanska Republiken - Guide
Vinter 2014/2015 - Spanien - Guide
Sommaren 2015 - Bulgarien - Staff, Sales & Service Supervisor. Airport Supervisor. Destination Manager.
Sommaren 2015 - Grekland - Operation Supervisor
Vintern 2015/2016 - Thailand - Resort Supervisor & Guide
Sommaren - 2016 - Spanien - Destination Manager
Sommaren 2016 - Grekland - Operation Supervisor
Vintern 2016/2017 - Spanien - Concept Coordinator

 

Sarah (DK):

Jag arbetar som Product Manager här på Utopia. Det betyder även att jag kommer vara en del av teamet som undervisar på Mallorca framöver.

Som person är jag är sälj-, service- och lösningsorienterad med en distink positiv attityd. Det som driver mig allra mest är, se utveckling i människor och med ett kreativt mind-set utmana ramarna och på det sättet utveckla min arbetsplats. I förlängning av detta är jag mycket inspirerande och energisk i privata så som arbetsmässiga sammanhang. Kollegor och vänner beskriver mig ofta som inspirerande, lojal, en energibomb och som en person som ser den stora bilden av det hela. Rent karriärsmässigt har jag sedan 2005 arbetat i olika funktioner tvärs över resabranschen och på mitt CV har det varit både sol, charter, ungdomsresor och skidor. 

Min erfarenhet i resebranschen ger mig en bred förståelse för vad ni resebolag önskar, har behov för och de utmaningar ni står inför när det kommer till att anställa helt rätt guider som kan leverera en bra och stolt produkt till gästerna på destinationen. Därför ser jag det som en personligt stor ära att vara extern HR-partner för alla resebolag som kommer ner och anställer från guideskolan.

Resebranschen - CV:

2015  - Italien - Skidguide
2016 - Tenerife - Guide
2016 - Rhodos - Supervisor
2016/2017 - Gran Canaria - Destinationschef
2017 - Malta - Destinationschef
2017 - Utopia Guideskola - Instruktör
2017/2018 - Madeira, Gran Canara - Supervisor & Admin
2018 - Utopia Guideskola - Skolechef
2018 - Bulgarien - Areamanager
2018 - Utopia Guideskola - Skolechef
2018/2019 - Israel/Palæstina - Underviser 
2019 - Utopia Guideskola - Skolechef
2019 - Korfu - Destinationschef
2019 - Utopia Guideskola - Skolechef
2019/2020 - Rundrejse Sydøstasien
2020 - Utopia Guideskola - Skolechef 
2020 nu - Produktchef for Utopia Guideschool 

 

Camilla (SE/DK):

Hej, Jeg hedder Camilla og jeg betegner mig selv som en rejseglad optimist. Som person ser jeg altid positivt på livet, jeg elsker at grine (på trods af at folk siger, mit grin lyder som en blanding af en gris og en sæl) og få andre til det.
Jeg tog på guideskole for 5 år siden, fordi jeg var ivrig efter at komme ud og opleve andre kulture, se verdenen og udfordre mig selv. Efterhånden har jeg prøvet næsten alle grene af guidejobbet, og det er det største rus i verden, at kunne arbejde under palmerne - de mest velsignede steder og være med til at skabe store smil og uforglemmelige øjeblikke - det er det, som driver mig!
Jeg tror på person udvikling og at man kan, hvad man vil, hvis man er villig til at kæmpe for det og derfor er jeg del af Utopia Guideschool.
Nu står jeg her 5 år senere og kan ikke give slip på rejse-/guidebranchen, fordi intet andet kan måle sig med det for mig og fordi jeg ikke kan forstille mig at lave andet. Så nu læser jeg til serviceøkonom, arbejder på Utopia Guideschool’s kontor og bliver helt høj af at lære fra mig og dele ud af mine erfaringer med andre mennesker, som deler den samme passion med mig.
Jeg glæder mig SÅ MEGET til at tage imod alle nye elever, hvor jeg lover at gøre mit bedste for, at du kommer hjem som et forandret og stærkere menneske.
Lets go, dine største oplevelser & øjeblikke venter foruden, det kan jeg godt garantere! 

Reisebranchen CV:
2014 – Guideskole - Elev
2014 – Fuerteventura - Aktivitet-, service- og børneguide
2014/2015 – Vallorie – Ass. hotel chef
2015 – Mallorca – Guide
2015 – Kreta – Guide
2016 – Bulgarien – Administrativ manager
2016 – Guideskole – Censor & ekstern instruktør
2017 – Bulgarien – Manager
2018 – Cypern – Destinationschef
2019 – Guideskole - instruktør
2019 – Guideskole - instruktør og admin
2019 – Guideskole - instruktør og admin
2018/2020 – Serviceøkonom med speciale i turisme
2018/2020 – Rejsekonsulent
2020 – Guideskole - instruktør og admin

 

Jonas (DK/SE):

Mit navn er Jonas, og jeg startede på guideskole i 2013, for at komme ud og rejse en enkelt sommer. Desværre blev jeg alt for meget fanget i denne fantastiske branche, og det blev mange år. Dette har absolut været de bedste år i mit liv, og noget jeg altid vil tænkte tilbage på. At komme ud som guide, er noget alle skulle gøre! Jeg tog på guideskolen for at komme ud og opleve verden. Det var ikke kun en titel som Guide jeg fik med mig herfra, det var også minder for livet. Personlig udvikling spillede en stor faktor, og den person jeg er i dag, skyldes min tid i rejsebranchen. Det er det bedste! Jeg selv er en glad, positiv og energisk person, med masser at gå-på-mod og glæder mig utrolig meget til at byde jer alle velkommen til guideskolen samt møde jer, og være med til at skabe minder for jer.

Rejsebranchen - CV 
2013 – Guideskole – Elev
2014 – Tyrkiet – Guide
2015 – Tyrkiet – Guide
2016 – Tyrkiet – Destinationschef
2016 – Grækenland - Guide
2016/2017 – Rekrutteringsteam
2017 – Tyrkiet – Destinationschef
2018 – Rejsekonsulent
2018/2019 – Rekrutteringsteam
2019 – Kvalitets koordinator
2019/2020 – Rekrutteringsteam
2020 – Rejsekonsulent
2020 – Guideskole - Instruktør

 

Christian (DK):

Mit navn er Christian, og jeg sidder til dagligt med størstedelen af al markedsføring for bl.a. Utopia til både offline og online medier. Jeg bor i Ringkøbing (helt helt ude ved den jyske vestkyst, hvor man kan høre vandet) sammen med min hustru Dorthe og vores 2 børn. Jeg har arbejdet med rejsebranchen de sidste ca. 10 år, både som ansat ved reklamebureau med mange kunder i rejsebranchen, og som fastansat grafiker/fotograf hos et par rejsebureauer. Når jeg kan finde tid, så hiver jeg min guitar frem og prøver at holde den del ved lige, men ellers går min fritid selvfølgelig med familien. Jeg har i en periode arbejdet som bl.a. rejsefotograf, hvor jeg ofte var i udlandet for at fotografere og filme hoteller og lign. Og selvom jeg ikke selv har arbejdet som guide, så har jeg nok oplevet flere bustransfers og velkomstmøder end de fleste :-) Rent uddannelsesmæssigt startede jeg med at blive uddannet sælger i 2002. Nogle år senere følte jeg for, at prøve noget andet og tog en uddannelse som Multimediedesigner, hvor jeg efterfølgende læste videre og og tog en Bachelor i webudvikling. Rejsebranchen er for mig, den uden sammenligning, mest interessante branche jeg nogensinde har stiftet bekendskab med - og jeg håber at så mange af jer som muligt, vil tage springet og blive én af vores kommende kollegaer! 

Rejsebranchen - CV 

2008 -2014 Digital designer / Motion Grafiker ved reklamebureau

2015- 2017 Grafiker / Fotograf / Motion Grafiker hos Rejsebureau

2017 - Grafiker / fotograf  & marketingansvarlig hos Rejsekoncern

2018 - Instruktør Utopia Guideschool